Ons eerste nest van Luna onze Riesenschnauzer 27-04-2013

Riesenschnauzer

E-Nest Geboren op 27 april 2013 van Lyana van het Samarithahof en Don Edler vom Ratsdelft

» Onze Honden
» Onze nestjes
» Karakter
» Stamboom
» Foto´s
» Puppy´s
» Nest 2009
» Nest 2010
» Nest 2011
» Nest 2012
» Nest 2013
» F Nest 2014
» G Nest 2014
» H Nest 2015
» I Nest 2015
» J Nest 2017
» Nieuws
» Inschrijven
» Informatie
» De Nieuwe Riet
» Enface
» Links
» Puppy ervaring
Scrabble Riesenschnauzer
Spirit met zijn flosZondag 28-07-2013: De laatste pup is vandaag opgehaald. Zijn bench is schoongemaakt, ingeklapt en op geruimd. Zijn kleedjes in de wasmachine. Alle pups zijn naar hun nieuwe thuis en ons huis is stil. Als Sandra moet huilen, schuift Terra tegen haar aan… Luna en Sparrow gaan op haar voeten liggen. Het laatste half jaar hebben we de tijd van de natuurlijke dekkingen gehad, de laatste week van een zwangere teef voor de bevalling, de bevalling en daarna de puppy tijd gehad. Het zit zo in ons systeem om onze honden en pups om ons heen te hebben. Kunnen we nog zonder? Nee, er komt echt wel weer een nestje…
 

Spirit met zijn flos

EviWij wensen: Evy, Eluna, Esra, Spirit, Yento, Kiras, Finne, Diesel, Evan, Youp en Storm en hun baasjes heel veel plezier, geluk en liefde toe. Foto´s en verhalen zien we graag en deel je ervaringen met elkaar in ons gastenboek.
 

 

Evi leert fietsen

Evy

Evy aan de wandel

FinneFinne ontdekt het water
Youp..en Youp slaapt heerlijk na de lange reis.
Waterbadje blijft leuk voor groot en kleinWoensdag 24 juli 2013: Vandaag is het weer ons gunstig gezind en is het wat koeler. De 3 grote Riesenschnauzer meiden hebben vlot ontbeten zoals normaal en 2 kleine pups wisten ook goed raad met hun ontbijt. Sandra en Chris haasten zich om snel de inhaalslag in het onderhoud te maken. Chris de voortuin in en op de grote grasmaaier en Sandra maakt het laatste stukje eco groente/fruit tuin weer onkruid vrij. Alle honden kijken geïnteresseerd naar het onkruid wieden door het tuin hekje om vervolgens weer terug te gaan spelen. Komen dan weer Sandra checken om een kroel te halen en gaan weer verder met spelen, zo gezellig, wat zijn ze lief. De ochtend hebben de honden en hondjes dus heerlijk geravot in de tuin en in de waterschelp met water gespeeld. Als de baasjes dan om half 2 rustig in de achtertuin gaan zitten, vallen de pups onder de tuinstoel in slaap. De zon gaat doorkomen en de temperatuur stijgt snel.
 
Lekker slapen en waken rond de baasZou bandje paars weten dat het de laatste keer is dat hij zo tevreden onder de stoel hier bij Sandra slaapt? En hij zo een nieuw leven tegemoet gaat met 2 Dwergschnauzers? De nieuwe baas van paars heeft al meerdere Riesenschnauzers gehad. 2 jaar geleden is de laatste overleden en het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.. Eens een Riesenschnauzer, altijd een Riesenschnauzer. Ze zijn lekker net zo verslaafd aan Schnauzers zoals wij. Ook Paars gaat een heerlijk leven krijgen met geweldige baasjes en een groot stuk land en 2 Schnauzer-maatjes om mee te spelen. Top! Ook al doet het zeer, dan laat je je pup zeker wel met liefde los en gaan.

Bandje blauw gaat zondag opgehaald worden, dus tot die tijd kunnen we nu toch weer even genieten van de leuke puppy tijd.
 

Spelen onder toeziend oog van moederOp mamma Luna zijn we bijzonder trots. Ze heeft zo goed gemoederd. Wat anders dan Terra, op haar eigen lieve Luna manier, maar zeker net zo goed. Niet alleen veel melk gegeven, maar ook écht de pups geleerd hoe hard ze mogen stoeien, dat je mensen kunt vertrouwen en leuk zijn, andere honden heerlijk zijn om sociaal lekker mee te spelen, waar de pups wel mogen plassen en poepen (en waar niet!), wanneer ze mogen blaffen, steun gegeven als ze dat nodig hadden, ze op hun eigen plek gewezen toen ze moesten groeien in volwassenheid en zelfstandigheid, op hun donder gegeven als ze dat nodig hadden. En dat aan 11 pups, een prachtig lief en sociaal nest! Heerlijk om te zien.
 

Riesenschnauzer in de waak

Zaterdag 20-07-2013: Kijk mij eens waken! De liefste en het beste karakter hebben we natuurlijk voor het laatst bewaard. Nee hoor, we weten ook niet hoe het zo loopt, maar Edler is een fantastisch lief hondje aan het worden met natuurlijk zijn Donder streken. Tijdens het uitlaten loopt hij mooi met ons mee en zijn prachtige staart staat recht omhoog en kwispelt vrolijk. Samen met zijn broertje spelen ze graag, maar hij zoekt als eerste de rust weer op en gaat dan netjes lekker in zijn bench slapen. Rustig op schoot zitten is heerlijk en hij kan niet genoeg gekroeld worden. Spelen met vreemde honden of kinderen is razend interessant en eenmaal in standje speel is het dolle pret. Hij is makkelijk in omgang en opvoeding. Hij  luistert dan ook al naar de eerste commando´s. Hij staat zijn mannetje goed. Het eerste waken samen met zijn moeder en tante zit er al goed in. Het is lachen om het keffen (een octaaf hoger) te horen. Als dit geen heerlijke meegaande reu wordt, dan weten we het echt niet meer.
Edler StormZaterdag 13-07-2013: De pups van nest E zijn 11 welken oud. Nog 2 reutjes te koop!
 

Bij ons wonen nog maar 2 pups. Edler Storm (bandje paars) en Edon Black (bandje blauw) Ze doen het fantastisch. Ze zijn vrolijk en open naar mensen en andere dieren. Ze eten en drinken goed en zijn boven de 10 kilo zwaar gegroeid, hele sterke stevige hondjes al. Ze gaan al de hoogte ingroeien en kunnen al behoorlijk hard mee rennen met de 3 volwassen Riesenschnauzers op de uitlaatrondes.

 

Edon-BlackGelukkig hebben we ze al vroeg ¨hier komen¨ geleerd en dat zit er goed in, dus als ze te ver weg gaan kunnen we ze zo terug ¨hier¨ roepen en rennen ze terug naar ons om keurig voor ons te gaan zitten en een snoepje en een kroel met ¨goed zo!¨ complimentje te krijgen. Ze slapen in de bench en eten vreedzaam samen uit een grote bak. Ze spelen en stoeien samen heel wat af en met de volwassen honden is het ook feest. Ze kunne zichzelf ook heerlijk vermaken met een bal of een flos. Ze slapen graag aan onze voeten of kruipen zelf terug in hun bench om daar overdag nog even te tukken. Ze zijn zo helemaal klaar om naar hun nieuwe thuis te gaan.

 

Van de andere 9 pups horen we dat ze net zo zijn. Lief, slim en goed sociaal, lekker aanhankelijk aan de baasjes, onderzoekend, leren zwemmen, de leuke foto´s en filmpjes stromen binnen. Wat kunnen we daar van genieten.

 

Na het spelen zoek ik een lekker plekje om te slapenZaterdag 6-07-2013: Het wordt eindelijk echt warm zomers weer! De grote Riesenschnauzers eten dan wat minder makkelijk, alsof er nog snel een pondje af moet zodat de bikini beter staat, ha, ha. Om 10 uur ´s ochtends is het al 25 graden. Gisteren is Sandra gestart met de grote Schnauzers. De trimspullen gaan op tafel en allemaal ze worden flink ontwold. Ook de pups staan op tafel om het weer allemaal mee te maken, maar dit keer geen proefdraaien meer, ze haalt ook echt de onderwol helemaal weg. De blauwe schelp wordt gevuld voor waterpret. Het gras is gemaaid en de tuin ligt bezaaid met speelgoed. De zomerse dag kan komen..
 
Samen met mijn tante uitrustenHet ¨hier¨ roepen, mee lopen op de wandeling, ¨los¨laten, aan de lijn lopen, spelen met andere honden en ¨in de bench¨ gaat allemaal al goed en dat maakt het ook lekker makkelijk. Het zijn heerlijke karaktertjes, die snel alles door hebben en makkelijk luisteren. Sparrow is helemaal blij met haar kameraatjes, vooral Edon-Black (blauw) is met haar aan het spelen of ligt tegen haar aan te slapen. Maar ook Edler-Storm (paars) kan heerlijk stoeien met de grote Riesenschnauzers. En worden ze te druk, dan grijpt mama Luna even in. Ziet er altijd streng uit, maar de pups weten weer precies hoe het moet.
 

Video 19 (Lekker stoeien)

Als er nu mensen aan de deur komen blaffen 3 grote Riesenschnauzers dat er iemand is en tussen hun poten doen 2 pups hun best om mee te doen. Ja, ze gaan al waken. Een heel koddig gezicht.
 
Samen op een botje knagen met SparrowWoensdag 3-07-2013: (9 weken en 3 dagen oud): Vandaag zijn Luna en de 2 pups in de auto op de achterbank naar dieren hospitaal Visdonk geweest. De pups hadden hun kontjes (links en rechts naast Sandra) en hun voorpootjes op een dijbeen zodat ze lekker naar buiten konden kijken en alles konden zien. Sandra haar hand op de kontjes dat ze geruststellend kon kroelen als ze het spannend zouden vinden, maar niets van dit alles. Nieuwsgierig en vrolijk kwispelde de staartjes, straalde de oogjes en gingen de neusjes alle kanten op om maar niets te hoeven missen en blauw wilde al achter het stuur bij Chris kruipen. Dokter Richard heeft ze weer grondig gecontroleerd en ze kregen hun 9 weken enting. Bandje blauw weegt 8,5 kilo en bandje paars 7,5. Luna is weer op gewicht en was zelfs iets aan de zware kant en we kunnen dus stoppen met extra voeren. Ze heeft het prima gedaan en haar buik wordt al weer mooier en platter. Tevreden reden we weer terug met onze lieve Luna en de 2 sterke gezonde kereltjes.
 
Thuis hadden we verwacht dat ze wel wat zouden eten en drinken en dan lekker diep slapen van de ervaring. Met het eten en drinken hadden we wel gelijk, maar over het slapen niet. Het auto rijden en de dierenarts visite had geen indruk gemaakt. Het twee tal is snel weer lekker door de tuin aan het banjeren. Spelen met flossen, ballen, takjes en twijgjes. De nieuwste trend is graspollen met wortel en al uitstrekken en daar triomfantelijk mee rondrennen en het dan in stukjes uit elkaar trekken en overal achter laten. Super grappig om te lachen maar ook niet helemaal de bedoeling, dus we zitten in de start houding om het op het juiste moment te corrigeren dat dit toch écht niet mag (Timing is everything in training) en het begint alweer af te nemen.
 
Stoomreiniger=geel en stofzuiger=groenNog een helder moment: Bij het dierenhospitaal is een glazen pui tot aan de vloer en super schoon en doorzichtig dus Blauw dacht dat hij daar wel naar buiten kon huppelen. Boing! Iedereen de slappe lach en Sandra thuis kijken hoe schoon haar eigen schuifpui is. Met de regen van vannacht, 3 grote Riesen en 2 Riesenschnauzer pups ziet onze pui er inderdaad ¨iets anders¨ uit. Wij hebben geen vuile ramen maar eigenlijk pupvriendelijke ruiten. Dus aan de poets en de stoomreiniger wordt zelfs in gezet. De pups kijken geïnteresseerd en vrolijk naar het knal gele apparaat en krijgen de tijd om er even aan te snuffelen, maar al snel is de aandacht weer weg. Wat zijn ze makkelijk en voor niets bang.
 
IWat een leuk Farmfood speelhuisjen de tuin hebben we een speelhuisje van een grote kartonnen doos gemaakt voor het tweetal. Dat is weer een paar uur ontdekken, klauteren en verstoppen. En wat ruikt deze doos toch bijzonder lekker… met dank aan Farmfood.
 
Kusje??Maandag 1-07-2013: De pups zijn heerlijke knuffels. Nu ze nog maar met zijn 2-en zijn, kunnen we lekker veel met ze doen.

´s Avonds ligt er een pup op Chris zijn schoot en één bij mij om te knuffelen en de grote meiden naast ons op de bank.
 

Eten, spelen en slapen.. Het leven is mooiZe gaan uit zichzelf naar de bench om even heerlijk te slapen. Ze eten 1 flinke beker Cavom pups/junior per pup 2 maal per dag in hun bench net als het ritme van de volwassen honden. Het stoeien en spelen maakt dorstig, dus ze tanken al heel wat water weg.
 
Spelend leren...De ballenbak voor onze honden is een schelp met alle speeltjes er in en dat was een feest om in rond te banjeren.
We genieten dan zo van ze.
 
Zit!Af en toe roepen we ze ¨hier¨ en krijgen ze een kroel en nu een snoepje erbij en dat hadden ze rap in de gaten! ¨Hier¨ betekend voor de voeten van de baas gaan zitten. De slimme schnauzerpups hebben dat zó door.
KoekkoekWe hebben een hek om de vijver gezet en de honden en pups hebben nu de hele tuin erbij om in te spelen, rennen en ravotten en weer van alles te ontdekken.
Met z´n allenEn dan is het heerlijk relaxed wandelen met de zwarte snorren meute groot en klein.
 

Riesenschnauzer pupoy´s zijn altijd allert

Heerlijk buiten spelenZaterdag 29-06-2013: De pups zijn vandaag 9 weken. Negen pups zijn nu naar hun nieuwe baasjes. De eerste mailtjes met hun belevenissen stromen in de mailbox en we genieten van de verhalen en foto´s. Halsbandje rood en oranje zijn nog bij ons. Toen we vanochtend opstonden keken er maar 2 pups ons hoopvol aan wachtend op de goedemorgen kroel. Ze gaan mee op de uitlaat ronde en lopen netjes achter ons aan. Ze hebben nu echte honden riempjes aan en geen veiligheidsbandjes meer. Oranje is nu Paars en Rood is blauw geworden.
Lekker zonnen.De 3 grote zwarte schnauzers en 2 puppy´s tussen hun benen door huppelend over het gras in het zonnetje is een prachtig en grappig gezicht. Sparrow vermaakt zich prima met de pups en er wordt wat afgespeeld en gestoeid. Wij genieten… De trippelende pootjes, de geeuwtjes, de blafjes, hun zachte puppykroelvacht, het pootjes geven, de pogingen om op de bank te klauteren, aankomen rennen met wapperende oren, pups zijn toch zo om vrolijk van te worden….
Chippen van 11 pups vergt even de aandachtDinsdag 26-06-2013: (60 dgn.) Vandaag is de dag dat de pups wettelijk gedeponeerd worden als rashond bij de Raad van Beheer en dat ze kunnen uitvliegen. We hebben de vergaderboerderij pup veilig gemaakt (en wat we vergeten waren, wordt als nog gesloopt) en een grote appeltaart gehaald. Koffie, thee en fris staat klaar. Heel gezellig en lekker kletsen over pups met elkaar. Het is opletten waar je je voeten zet, want 11 vrolijke pups huppelen rond en er kan geen deur open of er ontsnappen er weer een paar.

 

Honden uitlaatserviceRond 2 uur komt de Chipper langs om alles te controleren en alle pups een chip te geven. De chip is iets kleiner dan een rijstekorrel en gaat met een injectienaald via de nek het lijfje in. De meeste pups geven geen krimp voor het prikje. Onze stoere jongens en meiden liggen rustig op de arm van Sandra en ondergaan het rustig.
Kom puppy´s, in de wereld is nog veel te onderzoeken.Samen met moeder en de nieuwe gezinnen gaan we nog even lekker loslopen op de camping. Het is lekker zonnig en we hebben er wel zin in. Huppelend over het gras, alles onderzoekend en nergens bang voor rennen ze mee. 11 pups rennen achter hun moeder aan over het grasveld, een prachtig gezicht! De campinggasten vermaken zich prima met het puppy entertainment team. Enkele pups gaan maar wat graag even kijken en een knuffeltje halen. En iedereen maar tellen tot 11, ja, weer compleet :-) 11 zijn er heel wat, maar vele handen maken licht werk.

Straks zullen de pups uitvliegen over heel Nederland en wij zijn al benieuwd naar de eerste foto´s en verhalen...

Lekker vrij rennen door het gras achter Luna aan.Luna gaat voorop en daar lopen ze nog graag achteraan natuurlijk. Dit is een super mooi gezicht, alles huppelend door het gras en twijfelend of het nu achter Luna aan gaat of bij zijn of haar baasje wil blijven. Maar dan zo klein als dat ze nog zijn toch volle galop achter Mamma Luna aan! Machtig mooi!
De pups zijn klaar voor hun nieuwe gezinAls laatste mogen alle nieuwe eigenaren hun registratieformulier invullen, zodat later de stamboom en de pup echt goed geregistreerd staan bij de Raad van Beheer.

Iedereen gaat daarna naar huis met een leuk puppy pakket, de nodige informatie en natuurlijk met een Riesenschnauzer pup!

 ´s Avonds, na het opruimen en dweilen van de vergaderboerderij, geven wij alle chipnummers door aan de nieuwe databank van de Raad van Beheer. Dit is sinds april 2013 wettelijk verplicht en iedere nieuwe eigenaar zal straks haar naam en adres ook weer opgeven aan deze chip nummers. Op www.chipjedier.nl kun je hier alles over lezen.

Zaterdag 22-06-2013: (8 wkn.) Vandaag zijn enkele pups gekamd en al wat ontwold om daar ook al wat aan te wennen voor de rest van hun leven. Heel makkelijk mag Sandra overal aan zitten en over al kammen. Wat gaat jullie trimmer later hier blij mee zijn.

Als klap op de vuurpijl hebben we een puppy agility tunnel gekregen waar we door heen kunnen rennen, maar wij vonden er boven op springen leuker. Alleen groen liep er gelijk netjes door heen zoals de bedoeling was. Morgen weer proberen en dan puppy voor puppy alleen, dat is handiger
 

Video 18 (Agility tunnel)

Breaking News: Van het weekend de spectaculaire film van de tunnel en de pup!

Riesenschnauzer tunnel visie

Lekker chillenDonderdag 20-06-2013: (54 dgn.) Is dat even lekker zo´n mooi en warm weertje. Wat zullen we daar eens mee doen? We willen wel eens kijken of de pups waterratjes zijn. De blauwe schelp wordt van stal gehaald. Dus Terra, Luna en Sparrow mogen snoepjes onder water zoeken en daarna een waterballet er van maken. Luna kruipt er nog steeds helemaal in als of ze nog een pup is, een goed voorbeeld.
Ons prive zwembadGeïnteresseerd kijken de puppies toe wat de grote honden allemaal doen. Je ziet de puppy´s kijken en denken en dan krijgen zij opeens hun eigen privé zwembad! Een groot feest en allemaal houden ze van water, ook al wordt er steeds water bij gegooid en het water dieper en spannender. Ja hoor, een waterballet van waterratjes!
 
Even droog stoeien met een echte jute zak. Wie wil er pakwerker worden? Alles hangt aan de jute zak en Sandra maar lopen en trekken. Bij elkaar zijn ze zwaarder dan 1 volwassen Riesenschnauzer, dus maar weer een af koel spelletje:

Video 17 (Pakwerkers)

Wil je trouwens horen hoe een pup nu klinkt? Klik hier

 

Ik ga alle regen vangenDe tuinsproeier wipwapper gaat aan. Happend in de water stralen van de sproeier vermaken de puppies zich weer prima. Nee, angstige pups zitten er niet bij…
 
Mag ik wel spelen met mijn eten en drinken?Ze zijn dus dol op water, helaas krabbelen ze nu elke keer de waterbak ook leeg… Schnauzers, je blijft met ze lachen….
Dus even opvoeden, het zwembadje wel en de waterbak niet.
Het valt ook niet mee voor zo´n puppy om het goed te doen.
Dan gaan we nu in de voerbak grabbelen, voerbak om en één grote puinhoop.
Oef, weer opvoeden. Nee, die ook niet omgooien, pas als de voer bak leeg is. Ach, we kunnen jullie het eigenlijk ook niet kwalijk nemen, het zit in de genen!
Zo geeft jullie Pappa ook aan dat de voerbak leeg is en zijn eten op. Donder draait de bak onderste boven door te tikken met zijn poot. Kloing! hoor je dan. Donder is klaar met eten! Ja, reuen hebben humor.
Nog even een auditieve angst test met 2 deksels tegen elkaar aan slaan. Ze gaan plat op hun buik en veren weer overeind. Nee, niet bang, zelfverzekerd en goed in hun kop.
 
Heerlijk stoeienAls de baasjes even niets met ons doen, trekken we aan een flos een broertje of zusje achter ons aan door de tuin of spelen en stoeien met elkaar. We slapen steeds korter en minder overdag.
 
Lekker stoeienEn zo vermaken we ons weer elke dag met ons kleine en grote grut.
 

Goedemorgen puppy´sMaandag 17-06-2013: (51 dgn.) Handen tekort. ´s Morgens als we de woonkamer inkomen, kijken 22 kraal oogjes je hoopvol aan. "Hallo", blaffen ze in koor. Wij doen gauw de schuifpui open en alles rolt over elkaar heen naar buiten toe. O, wat zijn ze blij als ze ons weer zien. En niet alleen omdat ze hun blaas kunnen legen of omdat ze eten krijgen. Nee, aaien, aaien en nog eens aaien. Alle pups zijn super gericht op mensen. En na de kroel, gaan ze lekker eten en spelen. Het is lekker weer dus de gehele dag kunnen ze nu spelen in de tuin en wanneer ze moe zijn, terug in het legnest kruipen of een ander plekje zoeken om te slapen.

Lief hè?Gelukkig hebben we de hulptroepen...

Spelen en knuffelenHet is natuurlijk voor iedereen een feest om te spelen met de pups.

Over een weekje mag je met ons mee naar huisEén van deze pups gaat wonen bij lieve meisjes. Volgens ons heeft iedereen daar wel zin in.

Wat is er veel te doen in deze wereldEn met al die aandacht, slapen ze daarna weer heel erg goed.

Alles doet het super goed en wij zijn gezond!

Dinsdag 11-06-2013: (45 dgn.) Vandaag was weer eens een dag dat de wereld er alles van heeft, dat er nog veel meer is dan een woonhuis om te eten en slapen.

TouwtrekkenToen Sandra vanmorgen in de huiskamer kwam, hadden we onze plas bijna allemaal de hele nacht opgehouden en lag er nog geen één drolletje. Sandra was helemaal blij en trots op ons. Zodra de schuifpui openging, renden we naar buiten en deden alle 11 keurig netjes onze behoefte. Wij krijgen dan een aai over ons bolletje en een kroel over ons ruggetje en lovende woordjes te horen, zo gaan we keurige hondjes worden! Na het traditionele uitlaten in de tuin, wanneer de baas het nest netjes maakt en de vloer dweilt, krijgen we weer een grote bak honden brokjes. Met z´n allen eten we momenteel al wel 5 bekers achter elkaar op!. Is ook niet gek dat we gezamenlijk nu al 49 kilo wegen. Alles schommelt nu rond de 4 á 5 kilo.
 
Prikken doet geen pijnOm half elf kwam onze favoriete dierenarts Femke. Alle pups kregen een zeer uitgebreide puppy controle en daarna onze eerste echte inenting. Wij zijn beschermd! Femke kon verder geen ongezonde dingen vinden. Haar ervaren handen bevoelen de pups rustig overal. De oogjes en in de oortjes kijken, longetjes luisteren, hartje luisteren, lymfe klieren voelen, balletjes voelen en ingedaald bij de heren en bij de dames geen balletjes, navelbreukjes geen één, ruggengraatje sterk en stevig, gebitjes goed scharend en compleet, echt alles goed. En de pups geven geen kik als ze de enting krijgen, geen watjes in het hele nest. Wat een heerlijk sterk gezond ras, goed gedaan mamma Luna en Pappa Donder!
Bekijk ons medisch rapport in het paspoort.
Ik durf het bijna niet te vragen, maar...´s Middags is Sandra de tuin gaan maaien. Reuze interessant en wij zijn absoluut niet bang voor zo´n machine. We hebben nu weer een veel groter stuk tuin om in te spelen gekregen. Er staat nog wel een hekje omheen, zodat we niet in de vijver kunnen vallen of gelijk de hele wereld kunnen gaan ontdekken. Maar rennen, tikkertje, verstoppertje en stoeien kunnen we nu nog beter op meer ruimte. We worden rap!
 
Was ik maar een asbakkenras.De puppypakketten zijn binnen, zakken puppyvoer op voorraad voor de nieuwe pup eigenaren, in het nest liggen de flosjes klaar om naar het nest te gaan ruiken en straks met de pup mee te gaan naar zijn/haar nieuwe huis. De pups zijn al zover met ontdekken, eten van vaste brokken en drinken, goed aan hun gewicht, poep zindelijk en plas zindelijk al een heel eind, we zijn er bijna klaar voor. Dus bellen we met de Raad van Beheer dat we van hun nog niets gehoord hebben en dat blijkt te kloppen. RvB heeft het zo druk dat ze pas over ca. 2 weken komen. Tja, de raad is er echt in het belang voor de honden, maar met de rekeningen zijn ze anders wel erg vlot.
 
En na zo´n spannende dag met alle indrukken, worden we ´s avonds lekker geknuffeld en mogen we even op de bank bij de baasjes. Maar we dromen alweer over morgen, wanneer we het aller leukste gaan doen: de veters van schoenen los trekken.
 
Lekker!!!En onze moeder? Tja, Luna heeft het wel gehad met melk geven. Zodra we het willen proberen om de verleidelijke tepel vast te pakken, krijgen we een grom. Nee, met respect voor mamma gaan we keurig achteruit. We moeten van haar nu echt op eigen benen leren staan. We worden groot!
 
Our Giant Schnauzer puppy gets worming her under the supervision of the Pack Leader
Riesenschnauzers aan de harde brokkenZaterdag 08-06-2013: (42 dgn.) Vandaag zijn de pups 6 weken jong. Dat is al een hele leeftijd vinden ze. De hele dag bestaat uit spelen, rennen, eten en slapen. De pups weten nu allemaal dat ze netjes buiten moeten poepen en plassen. Ook zijn ze nu over op echte hondenbrokjes. Wij geven ze Cavom junior/pup waar ze prima van groeien, zonder al te dik te worden. Wij gaan steeds meer verschillende karakters ontdekken tussen de pups. Terwijl de één rustig alles bekijkt, stort de ander zich direct in het avontuur. We hebben zo de bedachtzame, de denker, de uitslaper, maar ook de wilde, de ontsnapper en de stoeihond. Het is werkelijk een feest om te zien hoe alles zich ontwikkeld. Luna heeft er onderhand wel genoeg van om alles aan de tepels te hebben hangen. Op onderstaande filmpje kan je mooi zien, hoe ze haar pups dat laten weten. Daarna geven we de pups lekker te eten. Tja en daarna dus weer spelen en keten met elkaar.

Video 16 (Nu is het klaar!)

Video 15 (dan lekker brokjes eten)

Video 14 (... en daarna spelen)

Licht BlauwPup Licht Blauw

Reu

GroenPup Groen

Reu

Donker BlauwPup Donker Blauw

Reu

BruinPup Bruin

Reu

RozePup Roze

Teef

GeelPup Geel

Teef

PaarsPup Paars

Reu

RoodPup Rood

Reu

ChampagnePup Champagne

Teef

OranjePup Oranje

Reu

ZilverPup Zilver

Reu

Waar zit de melk nou?Zaterdag 01-06-2013: (35 dgn.) of te wel 5 weken oud. We worden steeds leuker. We eten puppy pap en drinken water en groeien tot sterke hondjes. Maar af en toe bij moeder is natuurlijk ook heerlijk.
 
Ahhhh!

We zijn erg lief en vrolijk. Op Sandra en Chris en andere mensen zijn we dol. Zodra iemand zich meldt hangen we met zijn 11-en aan de voeten, trekken de veters los en kan je geen stap meer verzetten. We rennen, huppelen, duikelen door elkaar heen. We gaan al wijder uit elkaar slapen en de eerste liggen al ergens naast het nest te tukken. We worden groter en weer meer zelfstandiger.
 

Ik ben toch geen jachthond?We hebben speelgoed gekregen, verschillende dingen in verschillende kleurtjes: een kleine groene flos, een wat grotere paarse flos, een roze floter, een klein schoentje, een blauwe bijtring in een 5 hoek, een gele piep-kip, een groene piep-egel, een simpele schone tennisbal maar die vindt mamma zo leuk dat ze hem gelijk af pakt om verder op mee te spelen. Allerlei dingen om lekker mee te spelen en trots mee rond te sjouwen. Een mooie blauwe bal met een klein gaatje er in waar snoepjes gaan uitkomen als we er mee spelen ligt klaar voor als we iets meer kiezen hebben om de snoepjes goed te kunnen eten.
 
Vlijm scherpe tandjes slijpenOnze tandjes en kiezen zijn gemiddeld voor de helft door, dus we zijn er bijna klaar voor! Maar met elkaar spelen blijft toch echt het leukst.
 
Woensdag 29-05-2013: (32 dgn.) Vandaag mochten we acteren in een echte speelfilm. We lopen nu naast onze pootjes van trots! De makers van de film kwamen naar ons kijken om straks één van ons op te nemen in het gezin. Joepie, drie kinderen en twee lieve ouders. Estoy Spirit Riesenschnauzer reu zal een hoop gaan beleven.
Hollywood Allure

Video 13 (Hollywood allure)

Riesenschnauzer verstoppertjeMaandag 27-05-2013: (30 dgn.) Heerlijk zonnetje, dus lekker in de tuin met moeder.
Op pad met moeder

Video 12 (Nog even wat eten)

Video 11 (Follow the leader)

Video 10 (Lekker buiten)

Video 9 (Groen is gras)

Poepen buiten het nestZondag 26-05-2013: (29 dgn.) De basis voor de zindelijkheid wordt al in het nest gelegd. De eerste paar weken houdt Luna het nest en de omgeving nog redelijk zelf schoon. Luna is een goede moeder en houdt van een schoon nest en stimuleert de pups. De pups leren zo van haar hun plekje ook schoon te houden. Zodra de puppies wat zelfstandiger zijn, zoeken ze uit zichzelf steeds meer de rand van het nest op, daarna de rand van de buitenruimte op om daar hun behoeften te doen. De volgende stap is dan naar buiten. Op deze leeftijd moeten ze ongeveer om de 2 uur wel een plasje doen.
 
Zindelijkheid begint te komenWij zijn altijd van mening, dat veel ruimte zorgt voor snelle zindelijkheid van de pups. Onze puppies groeien op in een extra groot nest en een flinke ruimte erbuiten en ontwikkelen hierdoor snel een sterk zindelijkheidsgedrag. Door gebrek aan een afgelegen hoekje om de behoefte te doen, leren de puppies het bevuilen van hun eigen nest aan wat tegen natuurlijk is. Pups hebben dan al een enorme achterstand bij het zindelijk worden wanneer ze het nest verlaten. Wij vinden het belangrijk de pups een grote nestplaats te bieden en regelmatig schoon te maken. Het zou toch fijn zijn dat als de pup met je mee naar huis gaat, al zeker niet meer binnen poept, een plas gaat aangeven en wanneer ze ca. 3 maanden zijn bijna geen ongelukjes meer hebben.
 
Voor het eerst naar buitenVandaag zijn ze 4 weken en ze zijn over van puppymelk naar puppypap en legen mooie stevige drolletjes. Het is alweer tijd voor de tweede ontwormingskuur. Aan de hand van het gewicht, krijgen ze allemaal de juiste dosis. Ze weten het nog en ze vinden het heerlijk! En daarna… mochten ze eten in de tuin. Dat is leuk (maar wel nog fris), de wereld is veel groter dan ze dachten. Met grote ogen kijken ze om zich heen en luisteren naar de geluiden, gezonde nieuwsgierigheid en interesse voor de nieuwe omgeving en voor niets en  niemand bang. Dat is heel mooi. Goed in de kop! noemen we dat op zijn Brabants.
 
Naar huis!Als Sandra de pups roept, komen ze allemaal weer netjes naar haar toe rennen om naar binnen te gaan, ieder op zijn of haar eigen tempo natuurlijk. Dat gaat goed en het buiten laten plassen wordt nu een stuk makkelijker als ze mee naar buiten en naar binnen gaan. Bovendien geweldig leuk om te doen, 11 huppelende pups achter je aan! De zindelijkheidstraining naar buiten is begonnen. Ook liggen ze al regelmatig niet meer tegen elkaar aan maar rustig ergens op zichzelf te slapen, dat is ook een mooi teken van meer zelfstandigheid.
Riesenschnauzer in de potWie mag de restjes van de puppypap oplikken? Tja, hond in de pot. Luna! Wat zijn we trots op je mooie nestje en wat doe je het goed!
 
Dag van de HondWist u dat het vandaag de dag van de hond was?

Ik wacht nu nog op de dag voor de dweilen, tissues, wasmachine´s, drogers en baasjes...

#DDJAB Riesenschnauzer23-05-2013: (26 dgn) Elke dag gaat leuker worden! We zijn lekker aan het rennen en spelen gegaan, met speelgoed en met elkaar en tante Sparrow is ook lekker speels. Met een voetbal elftal zijn we niet te vergelijken. Nee, wij zijn de raad van 11 tijdens de 4 dag van de carnaval! We zijn opeens allemaal wakker en dan gaan we in polonaise al rollend en klimmend over elkaar heen het nest uit. Plassen en poepen een beetje in het wild. En dan roepen we net zo lang totdat we aan de tepel mogen of eten krijgen van ons cateringbedrijf Sandra. Buikje vol? Nog even wat lallen en waggelen, spelen en plagen, plassen en soms nog een drolletje draaien, waarna we onze stam-kist weer opzoeken, waar we voldaan over elkaar heen in slaap vallen. Wij zijn een echt Brabants product.
 
Legnest met uitzichtVandaag is het legnest verplaatst dichter naar de tuin toe. We kunnen nu zelf uit het nest klimmen en door de ruiten naar buiten kijken. (Waarom regent het hier toch zo vaak?) Nog ietsje groter en we gaan de tuin in, echt feest.
 
Riesenschnautzer Puppy papDe pups krijgen, nadat de ze moeder Luna hebben leeg gedronken, een extra groot bord met puppy melk waardoor heen een beetje puppybrokken zijn vermengd. Dat smaakt heerlijk, zo lijkt het. Er gaat zo meer dan een liter naar binnen. Bourgondische smulpapen.
 
Puppy speelgoedOok onze tanden en kiesjes gaan nu doorkomen. Elke pup heeft er al wel een paar en die zijn goed scherp! Het eerste speeltje om lekker op te kauwen ligt erbij, maar de staart van een broertje of zusje blijft ook lekker.
 
De Riesenschnauzer weegbrugDe helft is nu goed stevig, vierkant en dik de 2 kilo gepasseerd en worden rap gevolgd door de anderen. Lekker op weg naar grote sterke stoere Riesenschnauzers.
 
Nieuwe Puppy bandjesDe speciale gekleurde veiligheid puppybandjes zijn voor sommigen nu al te klein, we moesten snel overstappen van Small naar Large, zodat ze lekker kunnen door groeien. Gelukkig blijken we vlakbij een heel handige leverancier te hebben van alles voor puppy´s.
Miniatuur RiesenschnauzerOp internet vinden wij opeens een miniatuur Riesenschnauzer. Deze mevrouw verzamelt Schleich speelgoed. We hebben nu een echt collectors item schaal 1:12 van onze honden. Ze heeft er nog een paar, dus mocht je ook de schouw of vitrinekast willen uitbreiden met dit prachtstukje speelgoed, snel reageren.

 
Riesenschnauzers op padZondag 19-05-2013: (22 dgn) De ontwikkelingen van de pups gaan nu heel hard. Ze zijn goed gaan kijken, ze kunnen horen, gaan steviger op de benen staan, al goed lopen, ze kunnen duidelijk laten horen dat ze honger hebben aan hun mamma, de eerste blafjes worden geoefend en ze drinken dienbladen met extra puppymelk op om Luna wat te helpen. Ze zijn lekker gegroeid en in gewicht aangekomen, alles is rond de 1,5 kilo en de koploper gaat al richting de 2 kilo!
Beet!Ze worden al sterker en kunnen zelf de werpkist uitklimmen en buiten de kist plassen en weer terug het nest in en dat doen ze steeds vaker. Ze gaan met elkaar spelen en stoeien en het eerste grommetje ¨Dat wil ik niet¨ is gegeven. Ze tillen hun hoofdje op om je aan te kijken en komen naar je toe gehuppeld als je naar het nest loopt, klimmen en klauteren naar je gezicht als je ze op schoot neemt om je gezicht af te snuffelen en kusjes te geven, ze kunnen alles in de huiskamer bekijken, horen en mee maken, ze zijn zo leuk!
Woensdag 15-05-2013: (18 dgn) Moeder Luna gaat op gepaste tijden bij haar pups liggen en geeft ze eten. Hoewel het 11-tal over het algemeen zeer rustig is, kan het rond etenstijd toch even flink te keer gaan. Bekijk de video maar.

Video 8 (Aan tafel !!!)

Lekker extra flessen voerZondag 12-05-2013: (15 dgn) Wat wil je nu liever dan op Moederdag gewekt worden door je eigen kinderen. Luna, Sparrow en Terra hadden samen met de 11 pups graag ontbijt op bed willen brengen bij Sandra… Maar we laten toch liever ons zelf verwennen.
OntwormkuurtjeVandaag hebben we een lekker roze goedje Drontal Pup suspensie van Bayer gehad uit een spuitje. We kregen het op onze tong en dan oplikken en doorslikken. Onze eerste ontwormkuur. Wat maken we weer veel mee! We hadden al geoefend met puppymelk het ging dus perfect met de juiste dosis naar binnen. Ook Terra, Luna en Sparrow hebben hun ontworm kauwtabletten van Milbemax van Novartis gehad.
En er zijn weer portretfoto´s gemaakt van ons. Niet dat we echt stil willen zitten, maar het is de baasjes toch weer gelukt om ons vast te leggen. Maak kennis met onze Donderstenen:
Riesenschnauzer Licht Blauw vd Nieuwe Riet Riesenschnauzer Groen vd Nieuwe Riet
Licht Blauw (♂) Groen (♂)
Riesenschnauzer Donker Blauw vd Nieuwe Riet Riesenschnauzer Bruin vd Nieuwe Riet
Donker Blauw (♂) Bruin (♂)
Riesenschnauzer Roze vd Nieuwe Riet Riesenschnauzer Geel vd Nieuwe Riet
Roze (♀) Geel (♀)
Riesenschnauzer Paars vd Nieuwe Riet Riesenschnauzer Rood vd Nieuwe Riet
Paars (♂) Rood (♂)
Riesenschnauzer Champagne vd Nieuwe Riet Riesenschnauzer Oranje vd Nieuwe Riet
Champagne (♀) Oranje (♂)

Riesenschnauzer Zilver vd Nieuwe Riet

Zilver (♂)

ChillenWe zijn nu gemiddeld de 1 kilo gepasseerd en dat komt natuurlijk doordat we goed eten en nu nog héél veel slapen.
De grote wereld verkennenZaterdag 11-05-2013: (14 dgn) Ze hebben bijna de oogjes helemaal open en ze horen je. Als je aan de zijkant van het legnest gaat zitten stormen ze op je af en zoeken contact. Ze draaien hun hoofdjes naar je toe en reageren op mensen en de honden. De huiskamer en de keuken zijn gestofzuigd en gedweild met Dettol en ze mogen zo even door de huiskamer dabberen om te ontdekken, te zien, horen en ruiken voor hun hersentjes en te lopen voor hun motoriek en spieropbouw. We kregen nog gezellig visite van de baasjes, dochter en haar vriendin van Noeska (Sparrows zusje), dus 2 schone jonge dames in de 7e hemel met zoveel pups om hun heen, op schoot en in de armen, sabbelend op hun vingers en knorrend van tevredenheid. We kijken dan welke pup het eerst uit de werpkist durft en het verste weg, wie het eerst moeders, Chris of Sandra gevonden heeft, kijken, kijken, kijken. Welke pup doet wat? Dat wordt lachen voor ons!
 
Lekker tussen de poten van mammaHet gemiddelde gewicht is momenteel 988 gram van puppie´s. Dat is helemaal volgens de statistieken. Na 14 dagen dienen ze te zijn verdubbeld in het geboorte gewicht. Maar niet alleen aan het gewicht kunnen we het zien, maar ze passen ook al niet meer in 1 hand en als ze op hun achterpootjes staan, kunnen ze al over het nest heen kijken. De halsbandjes moeten we vaak groter schuiven. Als ze slapen dromen ze dat ze drinken en dat ze rennen, een koddig gezicht.
 
Heerlijk ontspannen je pups voerenVrijdag 10-05-2013: (13 dgn) Vandaag gaan de oogjes beetje bij beetje open. Je kunt de beertjes in je handen houden en ze doen hun best om hun oogjes open te doen en je aan te kijken. Ze zien wazige schimmen en nog niet scherp. Van de eerste zwarte snuitjes gaan de oortjes ook open en hun hoofdjes beginnen te draaien naar onze lokgeluidjes toe. Zo schattig!
De camping staat nu vol en er zijn nu maar liefst 23 honden in totaal aan het kamperen en je hoort….. niets. Keurig! Op het wandelpad rondom de camping kom je altijd wel gezellig iemand tegen om mee te lopen, te kletsen en de honden even te laten spelen op het veld achter. Gezellig!
 
Puppy melk oplikkenDonderdag 09-05-2013: (12 dgn) De nageltjes zijn gedaan, 198 stuks klaar. Ze kunnen al sneller door het nest tijgeren en Luna schuift ze netjes op zij en wacht tot ze rustiger zijn, voor ze gaat liggen in het nest en ze mogen komen drinken. Ze voelt zich lekker op haar gemak. We hebben geprobeerd of de pups al melk kunnen drinken uit een bak. Een kluwen plakkerige zoete pups was het gevolg die lekker zijn schoon gepoetst door tante Sparrow en mamma Luna. Ongeveer de helft van het nest snapt al hoe ze de puppymelk moeten oplikken. Het gaat er aan komen. De pups groeien maar door en passen niet meer met zijn allen aan de buik van Luna, het is dringen om aan een tepel te komen, wat zijn ze groot aan het worden. Soms splitsen we het 11-tal op. Of we houden alleen de dikste even achter of de kleinste voeren we uit de fles warme puppymelk een lekker bol buikje. Er wordt meer gedronken dus meer geplast en er gaan nu 3 dikke katoenen handdoeken onder het bovenkleedje.
 
Nageltjes vijlen van de pupsWoensdag 08-05-2013: (11 dgn) De camping komt voller en voller te staan en Chris heeft er zijn handen vol aan. Ik ben aan de klus begonnen om alle nageltjes te vijlen, want ze worden al lang en scherp. Voor het comfort van Luna tijdens het zogen en tegen een per ongelukkige krab tijdens het rond tijgeren, want tijgeren kunnen ze al steeds beter. Vanavond had Sparrow GG-b les en ze deed het prima.
 
Leuk om het flesje te gevenDinsdag 07-05-2013: (10 dgn) De pups worden regelmatig gekroeld door ons en door vreemden. Terra en Sparrow poetsen lekker mee met Luna en alles gaat in goede harmonie. Vanavond pup voor pup laten oefenen in melk op likken. Een zoet plakkerig karweitje met de slappe lach. Nee, nog geen succes, twee zijn er nog maar zover.
 
Limburgse vlaai voor...Maandag 06-05-2013: (9 dgn) Eén van ons slaapt iedere nacht bij de pups op de bank, zodat we alles een beetje in de gaten kunnen halen. Als Luna klaar is met voeden, sluipt ze zachtjes uit het nest en komt je dan aan je teen wakker likken. Ze wil dan graag even plassen. Schuifdeur open met een slaperig hoofd en daarna weer lekker op de bank verder slapen. Op de puppy geluidjes kan je prima slapen. We hebben belangrijke vergaderingen en die doen we maar lekker bij ons thuis, dus de hele stoet aan de keukentafel zodat Sandra toch mee kon praten en ook de pups in de gaten houden. Mannen met stropdassen kunnen dan toch ook gewoon smelten.
 
Noeska komt ons halenZondag 05-05-2013: (8 dgn) Vanochtend vroeg stond er een mooie lieve Ries aan de deur die uit de voortent was geslopen. Noeska (een dochter van Terra en het zusje van Sparrow wist nog echt wel waar ze moest zijn! Schnauzerslim!) die op het veld kampeert was naar ons huis gelopen, ¨gaan we weer spelen Sparrow?¨ Wij lagen krom van het lachen.
Alle pups groeien goed en er is lekker gekroeld en we gaan af en toe een beetje puppy melk bij geven aan de 3 pups die de dag het minst zijn aangekomen om Luna wat te ontlasten. 11 pups drinken al heel wat weg. Haar borsten vol, drinken en totaal leeg, pups en Luna slapen, Luna eet en geeft melk, pups drinken en vallen in slaap, Luna eet en slaapt en zo door en door en groeien maar.
 
De nieuwe bandjesZaterdag 04-05-2013: (7 dgn.) Tja ze groeien flink. De warmte lamp hoeft niet meer aan en het hele fragiele is er af. Nu alles een week oud is krijgen ze hun echte puppy bandjes om. De kleurtjes zijn duidelijker te zien en de koortjes worden te klein voor de nekjes. Luna slaapt al de hele nacht door samen met haar kroost. ´s Morgen rond een uur of zes komt ze ons halen, voor een sanitaire stop. Daarna krijgt ze haar brokken en gaat weer bij haar kinderen liggen voor de grondige wasbeurt. Daarna mogen Terra en Sparrow erbij. Luna laat ze al toe om de dames te laten snuffelen of kijken bij haar puppy´s. Terwijl Terra (de ervaren moeder) alles controleert en eventueel schoon poetst, wil Sparrow eigenlijk alleen maar spelen met de kleintjes. Maar ze begrijpt dat ze nog te klein zijn, dus kijkt ze vrolijk in het nest. Gelukkig is Noeska (haar zusje) deze week ook op de camping, dus kan ze daar heerlijk mee spelen.
Vrijdag 03-05-2013: (6 dgn.) Het Elftal in opstelling:

Bandje Rood

Bandje Zwart/Wit

Reu (rood) Reu (grijs)
Bandje Licht blauw 1kn. Bandje Roze Bandje Geel Bandje Lila
Reu (groen) Teef (roze) Teef (geel) Reu (paars)
Bandje Licht Blauw Bandje Donker Blauw Bandje Bruin Bandje Rasta
Reu (licht blauw) Reu (donker blauw) Reu (bruin) Reu (oranje)

Bandje Wit

Teef (champagne)
Lekker slapen zoals het mij uitkomtDinsdag 01-05-2013: (4 dgn.) De eerste aanstaande nieuwe baasjes zijn geweest en hebben smeltend zitten knuffelen. Ook andere visite zijn op slag verliefd, ze zijn ook zo leuk, lieve geluidjes, het gekrioel en hun zachte vachtje tegen je wang. Een reutje heeft een plasje op de broek van visite gedaan, altijd weer lachen. De grote dames hebben vandaag een half uurtje achter op het veld lekker gefeest achter een tennisbal aan en in het water badje zich rondgewenteld. Met water spelen blijft altijd leuk en Luna is gelijk weer lekker schoon. Even geen zorgen, geen ge-moeder, maar rennen en spelen!
 
Sparrow wil alles zienElke dag rond een uur of zes gaan alle pups op de weegschaal. Een heel ritueel. Los koppellen van moeder, lichamelijk onderzoek, op de weegschaal stil zitten, aflezen en noteren, dan in een kratje plaatsen en dan de volgende. Als alles in het kratje ligt, kan alles weer over naar Luna die gelijk alles moet wassen en controleren.

Allemaal zijn ze weer aangekomen, nog 2 net onder de 500 en de zwaarste is 678 gram. Ze groeien goed! De bewegingen worden al sterker en de eerste pup is al over Luna heen geklommen. Het is een warboel van 11 pups die door elkaar krioelen. Van het puppy tellen worden we helemaal zot, wat een hoop.
 

De vader uit logerenUit liefde loslaten. Hanny kwam een jaar geleden al op ons pad. Een Riesenschnauzer verslaafde zoals wij (nou ja, Chris wilde een Riesenschnauzer en Sandra werd echt verslaafd). Voor onze Donder (de vader van het nest) hebben we besloten hem te laten logeren bij Hanny. 3 Loopse teven achter elkaar was echt te zwaar voor onze lieve knul en hij was zo afgevallen, ondanks dat we hem bergen te eten gaven. Daar we 3 teven 2 x per jaar loops hebben zagen we geen andere oplossing dan herplaatsen te proberen. Het nieuwe baasje Hanny traint al jaren honden en ze zijn haar lust en haar leven. Wat wil een Riesen kerel nog meer? Ze is werkzaam bij een kynologenclub in Hilversum, een grote hondenschool en heeft haar hart al lang geleden aan de Riesenschnauzer verloren en veel ervaring met Riesen. Ze heeft Donder altijd bij haar en gebruikt Donder ook als voorbeeld hond bij de lessen. Super leuk voor Donder, wij blij en trots, is al zijn training niet voor niets, meer rust in ons huis, voor ons, voor de teven, voor Donder en dus ook voor de puppy´s en Hanny totaal gelukkig. Donder heeft zich al goed bewezen op zijn nieuwe adres, is ondanks de verhuizing al zwaarder en aan gekomen en samen met de Riesenschnauzer teef Frankie, die er al woont kan hij goed opschieten. Mocht alles zo goed blijven gaan in zijn nieuwe leefomgeving, gaat Donder daar blijven en hebben wij voortaan enkel een teven roedel. We hebben foto´s opgehangen zodat als we hem missen daar even naar kunnen kijken en weten dat het goed is. We krijgen leuke berichten en foto´s en worden goed op de hoogte gehouden. En in ons hart is hij altijd bij ons.
 
Samen met mijn broertjes en zusjesMaandag 29-04-2013: (2 dgn.) Alle puppy´s zijn gewogen en flink aangekomen (ca. 9% per dag!) Dat is uitzonderlijk, daar wij de ervaring hebben dat de eerste dag de puppy´s toch iets kunnen afvallen. Sandra zou graag willen bijvoeren met de fles, maar dat hoeft nu niet.
 
Drukte van belangDat niet alles vlekkeloos verloopt hebben we vandaag ook ervaren. Luna is per ongeluk op 1 van haar 12 puppy´s gaan liggen. Het teefje heeft dit niet overleeft. Sandra heeft nog alles geprobeerd, maar ze lag al te lang zonder adem. Luna hebben we afscheid laten nemen van haar pup en verdrietig hebben we haar in de tuin begraven. Verder met een elftal.
 
Dit is wel een hele mooie felicitatiekaartWe krijgen veel felicitatie kaartjes en e-mailtjes binnen en de webcam wordt weer goed bekeken. Zowel door aspirant Riesenschnauzer eigenaren, als ook door eigenaren uit voorgaande nesten. Leuk zoveel betrokkenheid en alle enthousiaste reacties.
 
Op ons oranje kleedje voor koninginnedagSandra en Chris slapen roulerend bij Luna en de pups op de bank. ´s Nachts als alle puppy´s zijn uitgedronken, sluipt Luna uit het nest en tikt ons zachtjes wakker. Slaapdronken doen we de schuifdeur voor haar open en Luna kan dan even plassen. Omdat ze dit zo lang mogelijk ophoudt is het een flinke waterval. Nog gauw even eten en water drinken om vervolgens weer bij haar kroost te gaan liggen.
 
Het is bijzonder leuk om het elftal te zien worstelen in het nest. Door elkaar, over elkaar en aanvallen op de melkklieren van Luna. In de video kan je goed zien wat een mierenhoop het kan zijn.
 

Video 7 (Slaapplaats zoeken)

Wegen en controle, van nest naar kratje en weer snel terugZondag 28-04-2013: (de pups zijn 1 dag oud)
Alle puppy´s doen het goed. Ze zijn allemaal aangekomen en geen één is er afgevallen. Luna heeft dus genoeg en voedzaam volle melk. Mooi, want in moedermelk zitten mooiere stoffen voor de afweer, dan in melk uit een blikje. Luna poetst ze keurig schoon en gaat slim verliggen op de ene kant en dan de andere kant zodat ze allemaal kunnen drinken. Ze is een super moeder: voorzichtig, doordacht en slim.
 

Video 6 (Lekker drinken)

Ook is de camera weer boven het nest aangesloten, zodat iedereen van thuis uit kan meekijken naar de vorderingen en capriolen van de 12-ling. (Links klikken op Internetcamera)
 
Er is toch niets leukers te bedenken!Chris en Sandra verschonen het nest. Controleren de bandjes, geven eten en drinken aan Luna, laten haar even uit, maar ze spurt snel weer terug naar haar pups, controleren het gewicht, de warmte in de kist, ruimen op, draaien kookwassen en steeds is het in het nest tellen geblazen, 2, 4, 6, 8, 10,12 TEAM DOZIJN COMPLEET !!
 
Zaterdag 27-04-2013: Nieuw leven!
Voor 8 uur laten we de honden uit. Madelief wordt wakker van de honden geluiden en komt gezellig haar bed uit. Luna wil niet mee uit en eten wil ze ook niet. Ze gaat weer liggen slapen. Het zal vanavond wel weer verder gaan, denken we.
 
Maar het gaat altijd anders. Om 8:05 hijgt Luna, heeft wat weeën en wat persen 25 minuten lang. En weer slapen, gossie wat is ze dik. Opstaan en hard lopen gaat echt niet soepel meer. Om 9:45 graven, plassen en water drinken. Gewoon overdag met daglicht is alles goed te zien en geen regen, geen kou, geen harde snijdende wind of dik in de sneeuw zoals we altijd bij een herfst/winter nest hebben. Wat relaxed!
De eerste tweeOm 11:14 komt de slijmprop en de eerste laag vruchtwater af. Zou ze dan toch gewoon bij daglicht verder gaan?

11:40: Luna ademt 3 keer in en doet 1 goede pers….. en daar is licht blauw, een reutje van 402 gram met alles er op en er aan. Mooi van gewicht, mooie kopie van Luna, de mooie oren van Donder en zijn dikke volle prachtige staart. Een mini Dondertje! Tranen van geluk stromen….. de bevalling is begonnen. Luna is zo dik dat ze niet alles zelf kan, maar Sandra doet het graag voor haar, alles controleren, wegen, droog poetsen, ademhalingswegen controleren, geslacht bekijken, de kinderen kiezen het kleurtje van de halsbandjes en Sandra doet het bandje om en Chris mag de navelstreng doen (de mannen taak). In een half uurtje ligt de pup aan Luna haar tepel en is alles weer in rust en hebben we wat te drinken. Luna hijgt 3 keer en perst en nr. 2 meldt zich aan, het hele riedeltje herhaalt zich en zo gaat het door. Luna kan blijkbaar klok kijken, in een prachtig ritme komt pup na pup op de wereld met ongeveer een half uur er tussen. 10 pups al, we zijn erg gelukkig, wat een mooi nest.

Video 5 (Bevalling van een pup)

Stevige poten en billenOm half 6 bellen we de dierenarts voor een nest controle aan huis. We verschonen het hele nest en daarna denken we rustig te kunnen gaan genieten. Terwijl Lucy, die op visite is, bij het nest zit en pups kroelt geeft ze opeens een kreet:”nog een PUP!!”. Tot onze verbazing melden zich er nog 2 pups. Een compleet dozijn pups, 12 !

Schnauzers hebben altijd een verrassing, we hadden het kunnen weten!

 

Dierenarts controleDr. Annelies van dierenhospitaal Visdonk arriveert en controleert moeder en kroost. Ze luistert ook nog naar de hartjes en bevestig wat Sandra al dacht. Elk puppy gaat aandachtig door haar handen en wordt op alles gecontroleerd. Uitgebreid neemt ze de tijd, perfect. Geen enkel min puntje of kwakkel pupje is te ontdekken. Alle 12 zijn gezond, alles er op en er aan, sterke gehemeltes, kracht in de kaken en al snel sterk in de spieren en goede bewegingen, geen bijklauwtjes, mooi op start gewicht, gewoon SUPER !! 8 reutjes en 4 teefjes !!
 
Met z´n allenBij Ikea hadden we weer een flinke stapel grote handdoeken gekocht voor de absorptie onder in het nest. En natuurlijk voor bovenop mooie kleedjes. Strandlakens die zijn gladder zodat de nageltjes er niet in blijven hangen. Alles lag klaar. Drie oranje (a.s. Koning Willem is vandaag tenslotte jarig) met geel voor de teefjes en gelukkig ook 3 blauwe in de kleur voor de reuen in verschillende designs.

Terra en Sparrow zijn nieuwsgierig maar gedragen zich keurig en blijven op een paar meter afstand. Respect voor moeder Luna met zo´n groot nest. Prachtig gedrag.

 
In de kraamkamerEr wordt snel een feest avondmaal gehaald voor allemaal en Madelief bleef maar herhalen: Ik heb de pups geboren zien worden. Dat wordt weer een spreekbeurt met een mooi cijfer!

Sandra belt kort en vermoeid toch nog even de mensen die al een jaar wachten op een pupje van ons kennel. De vreugde bij de gezinnen geeft een enorme boost, maar daarna slaat de vermoeidheid snel toe. Morgen verder bellen.

 

´s Nachts slaapt Chris bij het nest en tankt Sandra even flink wat uren in het grote goede bed bij. Tevreden sabbelende pupgeluidjes uit het nest is een goed slaapliedje.

 

Gaten graven in de tuinVrijdag 26-04-2013: (Luna op alle dag)
De eetlust van Luna is weg, een teken van en naderende bevalling en ze wil veel naar buiten en plassen. Ze graaft wel eens maar nog niet bijzonder duidelijk veel. Ze heeft een enorme dikke buik en volle borsten met melk. Op zich een rustige dag, maar het niet eten blijft in mijn achterhoofd. We zijn gewaarschuwd. Merel en Ashwin komen, Madelief komt en we gaan lekker avond eten. Terra en Sparrow worden lang en met veel plezier uit gelaten door de kinderen. Luna mag alleen op haar gemakje. ´s Avonds gezellig voor de buis. Luna ligt in haar legnest tevreden te slapen en Terra en Sparrow liggen onder ons door of over ons heen op de bank erbij. Met zijn 7-en is de bank nou eenmaal toch nog te klein.

Puffen op de bank

We gaan laat slapen en ik (Sandra) installeert zich in trainingspak weer op de bank om te gaan slapen maar daar denkt Luna anders over. Die had de hele dag al rustig aan gedaan, dus om 0:45 uur wordt ik wakker gemaakt door Luna die me zachtjes aan tikt met haar poot “ik moet plassen”. Oké, slippers aanschieten, zaklamp mee en even de tuin in samen. Terug wil Luna in het hoekje op de bank aan mijn voeten. Snel dik pakket handdoeken neer gelegd en Luna er op. Luna begint zo te hijgen dat slapen op de bank eerder op een massage stoel lijkt. 10 Minuten later heft ze wat en gaat zacht persen (oefen weeën) waar ze dorst van krijgt en daarna wordt er een bak water in ¨no time¨ leeg gedronken. Om 2:10 weer een plasje en wat graven in de tuin. Om 3:20 weer een plasje en wat graven. Om 3:53, om 4:16, om 4:54 weer maar nu met flink graven, en de tuin is weer een puinhoop. Chris en ik staan elke keer weer verbaasd hoe de laurieren het overleven van al het geweld.
 

Melk heb ik al genoeg!25-04-2013: Terwijl Sandra (of Luna) nu op de bank in de woonkamer slapen, heeft Luna nog echt niet het idee dat ze al wil gaan bevallen. Ze doet het rustig aan en loopt niet al te wild meer door het weiland. Alles is natuurlijk weer ruimschoots op tijd aanwezig en we staan in de startblokken voor het mooie moment. Maar ja, de natuur kan je niet sturen en geduld is een schone zaak.
De laatste week, lekker nog even zonnen.En Luna? Die krabt zich eens (met wat moeite) achter haar oren en denkt er het hare van. Misschien dat dit lekkere zonnetje haar heeft doen besluiten nog even te wachten. Geef haar eens ongelijk.

Luna maakt het verder heel erg goed, eet lekker en wandelt graag nog haar rondje achter op het veld. Niet meer rennen, maar rustig. Ze gaat een rustige en verstandige, maar vooral lieve moeder worden.

Luna in haar legnest21-04-2013: We zijn er klaar voor!
Help, voorjaarsschoonmaak bij De Nieuwe Riet19-04-2013: (Nog een weekje ongeveer) Vandaag is Sandra´s nesteldrang begonnen. De gordijnen in de was, het plafond aflappen, de muren boenen, alles en overal een poetslap met desinfectans er over heen. Het enigste wat je als echtgenoot kan doen is dan gedwee meehelpen en er een gezellige dag van proberen te maken. Morgen is al gepland: na een grondige stoomreiniger beurt door het huis, gaat het legnest in een sopje en krijgt een plaatsje in de kamer. De honden kort getrimd en ook nog in de shampoo. Vanaf vandaag waait de vlag met hygiëne. De laatste week zwangeren voor Luna is aangebroken.
 
Veel rust en zon voor de zwangereZe is zeer rustig geworden. Begrijpt (meestal) dat ze wat voorzichtiger met haarzelf moet omgaan. Niet meer slootje springen, de trimtafel op of af springen of stoeien met de anderen. Luna neemt haar rust op een fantastische volwassen manier. Trekt zich terug uit het gebruikelijke rumoer in huis, door een stil plekje te zoeken uit de loop. Soms ligt ze voor de wc deur diep te slapen. Niet zo handig voor ons, maar we houden het dan wel even op hoor. Luna is goed zwanger, flink dik geworden en als ze naast je wandelt hoor je haar borsten tegen elkaar aan klotsen. Onder je hand tegen haar buik laten de pups zich goed duidelijk voelen en kruipen ze naar je hand toe. En nu het zonnetje schijnt, ligt Luna graag rustig te genieten buiten in de tuin op een zonnig plekje. O ja, en eten!! Alles wat maar enigszins op eten lijkt is in het vizier. Ze schiet overeind als een broodkruimel op de grond valt, eet ´s morgens en ´s avonds haar brokken achter elkaar op en als een van de andere honden niet snel genoeg hun hondensnoepje op eten, dan zijn ze het echt kwijt. Heerlijk die nieuwe kant van onze altijd zo rustige en lieve Luna.
 
Riesenschnuazer eigenwijs de oefening doenGisteren hebben we Duco (nu 4,5 maanden oud) in actie gezien op puppy-les bij hondenschool KC Gooi en Eemland en even heerlijk geknuffeld. Genieten om hem weer even in je handen te hebben. Duco is al een geweldig leuke hond, met alle Riesenschnauzer trekken in hem!
 
Luna RiesenschnauzerDonderdag 11-04-2013: (Luna 45 dagen) Toen Terra haar eerste nestje kreeg, wist ik maar weinig wat dit allemaal te weeg zou brengen. Het leek ons leuk en we wilden graag een dochter van Terra. Alles ging van zelf eigenlijk en gezien het sterke en wijze karakter van Terra, leerde ze mij eigenlijk meer dan dat ik haar moest vertellen hoe ze puppy´s moest opvoeden en verzorgen.
Nu Luna puppy´s gaat krijgen is het weer heel erg spannend. Om de een of andere reden, is zij toch mijn “meisje” gebleven en heb ik het gevoel alsof je kleine dochter voor het eerst gaat bevallen. Ik vind het veel spannender en zou haar meer willen beschermen. Luna kan mij soms zo aankijken van “Wat gebeurd er in mijn buik allemaal?” Misschien is het allemaal verbeelding, maar een nestje van Luna wordt toch echt weer heel iets anders en ik ga ervan genieten. De puppy´s van vader Donder en moeder Luna gaan een speciaal plekje krijgen.
 
Samen vast voorslapenVrijdag 5-04-2013: (Luna is 39 dagen drachtig van de ongeveer 63 draagtijd)
Luna is prachtig drachtig. Ze eet nu 4 bekers Farmfood per dag en ze heeft een zacht laagje vet op de borstkas. Ik vind het altijd een fijn veilig gevoel als een teef een laagje vet achter de hand heeft. Extra weerstand en vet voor als ze gaat zogen en ze eet ruim genoeg voor haar pups en haarzelf. Haar buik is al flink gegroeid en komt onder de liezen uit en ze krijgt al kleine borstjes. Wollige kleedjes rolt ze schattig op als een balletje tussen haar voorpootjes en daar sabbelt ze en likt ze aan. Een soort ´oefenen´ in puppy´s verzorgen gedrag. Ze ligt graag in de serre in de bench van Terra, zoals Terra ook graag deed. Haar vacht glanst schitterend en is gitzwart en haar oogjes twinkelen. Volgens ons vindt ze het enorm leuk.

´s Avonds ligt ze lekker te genieten op de bank tegen Sandra of Chris aan en heeft Sandra haar warme hand op haar buik. Terra, Donder en Sparrow zijn erg lief voor haar en we merken geen enkele vorm van jaloezie of machtstrijd. Alles gaat in evenwichtige harmonie.
 

Ik heb veel hongerHet aankomend weekend krijgen we gezellig a.s. puppykopers op visite en kunnen we uren kletsen over…. Riesenschnauzers natuurlijk. De groenten/kruiden tuin is klaar. Het camping veld is gesnoeid en op orde en de eerste camping gasten zijn gearriveerd. De lente mag komen!

Ongeveer de helft van de campinggasten heeft een hond, of 2 of meer, dus het is een gezellige honden bende. Afgelopen weekend is Noeska uit het C-nest en een zusje van onze Sparrow nog wezen kamperen op de camping, en dat was erg gezellig. Heerlijk om weer een pup terug te zien, wat een heerlijke meid. Ze heeft heel veel van haar moeder geërfd, duidelijk een dochter van Terra!
 
Sociale Huishond DiplomaZaterdag 30-03-2013: Met een lekker zonnetje, maar te koud voor het jaar hebben Terra, Donder en Luna deelgenomen aan het examen Sociale Huis Hond (SHH). Dit examen werd op ons terrein afgenomen door de FHN georganiseerd door Hsde4voeter. Leuk om ook eens te doen. En natuurlijk allemaal netjes geslaagd. Nu weten we zeker dat de puppy´s van Donder en Luna zo meteen keurige ouders hebben.
Lang zal ze leven!Dinsdag 26-03-2013: Vandaag is Terra 6 jaar geworden. Dus dan is het even groot feest en mag iedereen op haar verjaardagspartijtje komen...

Maar waar is Donder?

Tja, die taart hè... (liefde van de man gaat door de maag)

Twee centimeter groot zijn de pupsMaandag 25-03-2013: (Luna is 28 dagen drachtig) JOEPIE!!!!
Vrijdag hadden we besloten toch een echo te doen voor de gemoedsrust van Sandra. Het is het eerste nestje van Luna en we willen erg graag weten wat er allemaal in haar mooie kleine buikje aan het groeien is. We zijn blij dat we dat gedaan hebben en daar nu naar kunnen handelen en lieve Luna extra goed verzorgen. Luna is van het weekend gewassen en we gingen trots met een heerlijk zacht glanzend mooi knuffeldier meisje vanochtend naar Dr. Stein bij Dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal.
 

Video 4

Echo Riesenschnauzer pupOp de weegschaal was ze 3,5 kilo zwaarder dan normaal, nu 39 kilo en toen hadden we het al kunnen weten. We mogen ons gaan verheugen op een groot nest. Er komen een heleboel mini Luna´tjes en Dondertjes aan! Het was voor Luna haar eerste keer dat ze een echo mee maakte en ze vond het even spannend om zo op haar rug te liggen met zoveel vreemde mensen om haar heen, haar buik die kaal wordt geschoren, grote dotten koude gel op haar buik en dan verschillende koppen van het echo apparaat er tegen aan, maar met lekker kriebelen en rustgevende woordjes vond ze het al snel zelfs leuk en bleef keurig liggen. Dr. Stijn heeft echt goed zijn best gedaan en zegt veilig een 8 + nestje en daar bedoelt hij 8 of meer mee. (Sandra heeft wel mee geteld en kwam op een hoger aantal) En… het blijft puur natuur en onvoorspelbaar. Maar toen dokter Steven Buijs ook aan de balie kwam riep Stein lachend tegen hem: Bomvol pups, een groot nest! Waarop Dr. Steven ook Luna nog even lekker kwam knuffelen.
 

Video 3

De pups zijn nu ongeveer 2 centimerKijk me al kwispellen
De pupjes zijn nu 2 cm groot, alle hartjes kloppen goed en alles wat nu al zichtbaar is ziet er goed uit, hoofdje, rompje, pootjes, hartje, bewegingen, moederkoeken, vruchtwater in de baarmoedervliezen, de pups hebben lekker te eten en de ruimte om te groeien. We verhogen weer haar Farmfood voer en geven elke dag extra foliumzuur-B11 en orthomoleculaire vitamines van Orthica bij. Alleen het beste is goed genoeg voor ons meisje. We hebben stukjes van de echo weer op een CD laten branden om op de website te zetten, zodat iedereen het ook rustig kan bekijken. Bij de dierenarts hebben we gelijk alle noodvoorzieningen mee genomen voor bij de bevalling. Het kan maar beter al in huis zijn. Sandra heeft gelijk zin om het legnest/werpkist te poetsen en leuke kleedjes en (nog) meer speeltjes voor de puppies te kopen. Van nu af aan gaan we de kranten bewaren, want die kunnen in de werpkist onder de handdoeken tijdens de nog niet zindelijk tijd van de pups, dus wie langs komt en oude kranten heeft? Nog ongeveer 5 weken tot de bevalling, spannend!
 

Video 2

Federatie Hondensport Nederland Van het weekend hebben we de generale oefening gehad voor de examens van de FHN (Federatie Hondensport Nederland) volgend weekend. Alle honden deden het prima, die vonden het alleen maar leuk, geven niets om de snijdende wind en hadden geen last van de kou!
 
Kijk mijn kale buik voor de echoWij kijken onder tussen smekend de zon door de wolken en naar de nieuw ingezaaide stukken grasveld en parkeerplaats. Kiemt het graszaad al? Zie jij al wat groens? Een eerste sprietje? Nee, alleen de toom Chaamse hoen kippen en de haan doen zich graag tegoed aan het speciale graszaad… alsof ze nooit te eten krijgen. Ach, het is een idyllisch gezicht… We genieten er maar van en kunnen er toch niets aan doen en de kippen er voor opsluiten vinden we niets.
 
Eigen kweekDe verse kruiden planten groeien groter en wachten op de bench van Donder tot het warmer weer is en ze buiten in de kruidentuin kunnen worden geplant. Het ruikt daardoor heerlijk in huis.
De boeren om ons heen zijn aan het ploegen en de meeuwen volgen de tractor op de voet, een prachtig gezicht wat voorjaar gevoel geeft en echt (zonnen-) stralen doen we omdat we puppies krijgen!

 

Honden welkom op de camping!Donderdag 21-03-2013: (Luna is 24 dagen zwanger) Met de schnauzers zijn we lekker aan het trainen voor examens over 2 weken. We zitten nu bij een FHN school en kunnen weer opnieuw onderaan beginnen met diploma´s halen want diploma´s van scholen aangesloten bij Cynophilia zijn daar niet geldig, maar goed, de honden vinden het leuk en we zijn lekker bezig met ze.
Het is heerlijk weer en we zijn zoveel mogelijk buiten. We hebben de eco groente/fruit-tuin op geknapt en het campingveld is gesnoeid en klaar voor de kampeerders. De houtopstand rond om het park wordt door een professionele hovenier gedaan, dus alles is straks weer  fijn netjes. Ook met de uitbreidingen zijn er stapjes gezet.

De 2 pups Duco en Storm uit het vorige nest maken het erg goed en zijn nu meer dan 3 maanden en bijna 15 kilo. Dat gaan leuke kerels worden.

Sandra loopt glunderend rond. Luna is nu 3 weken drachtig en krijgt grotere tepels en een beetje borstjes en al een klein buikje. Luna is heel lief, zacht, aanhankelijk en luistert direct perfect, zoals ze altijd al is geweest. Trainen met haar is een geweldige ervaring, zo goed en netjes als zij van nature al werkt en ze doet het zo graag. Ze wordt al wat voller om te zien en is leuk zwanger. ´s Avonds ligt ze graag lekker bij Sandra op de bank te knuffelen en te kroelen of in diepe ontspannen slaap te genieten. De dubbele portie brokjes gaan er in als koek.

Terra is net loops geworden dus Donder is weer onrustig aan het worden. Die arme jongen wordt helemaal gek gemaakt door de geur en hij weet wat dekken is, maar dit keer mag hij weer niet. Het valt ook allemaal weer niet mee voor hem en het is zo een lieve knul.

Riesenschnauzer DucoRiesenschnauzer Storm

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 07-03-2013: (10 dagen zwanger van gemiddeld 63)
Donder en Luna hebben meerdere dagen een dekking gehad maar voor het gemak en het rekenwerk hebben we de 25e als start datum genomen omdat het toen volle maan was en dat is Luna haar naam en hopelijk brengt het geluk. Vandaag is het hier 17 graden en de honden genieten van het heerlijke weer en de mensen ook! De schijfpui staat de hele dag open en de tuin ligt weer vol speelgoed. Er wordt met tennisballen, stuiterballen, flossen, takken en grote ballen gespeeld alsof ze er nooit gelegen hebben. Op je gympen met je honden lopen ipv de zware winterlaarzen voel je je lichtvoetig als een hinde. Jammer genoeg, kwam het zonnetje er niet goed door, maar dat mocht de pret niet drukken. Allemaal hebben ze even de A-schaag genomen, over de catwalk en door de band gesprongen met groot plezier. 4 zwarte honden relaxed ´af en blijf´ op een rijtje terwijl ik achter de schutting verstopt sta, doet ons grijnzen van trots. 4 schnauzers stuiven achter de bal aan en brengen hem bij me terug, keer op keer, een spelletje dat ze altijd leuk vinden. Genieten met een hoofdletter G. Luna doet het goed, Terra vindt alles prima en Donder zorgt goed voor zijn Lady. Een pracht van een roedel.

Regelmatig krijgen we nog hele leuke foto´s toegestuurd van de baasjes die onze laatste puppy´s hebben uit het Nest 2012. We lezen de leuke verhalen en genieten er altijd weer van wat voor nieuwsgierige en ondernemende honden we op de wereld zetten.
 

Genieten en afwachtenZaterdag 02-03-2013: En nu maar wachten op wat komen gaat. Aan de dekkingen zal het niet liggen :-) Donder heeft goed zijn best gedaan, het vaak gedaan en ze hebben heel lang gekoppeld gestaan. De rust bij de Riesenschnauzers is nu weer terug en we zijn als bulldozers aan het snoeien en op knappen voor het nieuwe campingseizoen begint en dan... zijn we toch van vroeg tot laat bezig en aanwezig voor de campinggasten en hebben we ook nog eens gezellig pups. Het lijkt me heerlijk nu eens een nestje te hebben met mooi weer en met de kleine huppelpups achter me aan over de camping te struinen en ze lekker in het gras te laten spelen. Een vrolijk lente nestje.
Luna doet het goed, lief, netjes en makkelijk, zacht en toch waaks zoals ze altijd al is geweest. Ze heeft al zwangerschap trekjes: hamsteren, dekentjes op proppen tot een balletje met voer er in, nestjes bouwen, graven in de tuin (wat minder leuk, maar was toch al een puinhoop) en dikke mik met Donder, ze gaan zij aan zij, slapen tegen elkaar. Donder steunt haar heel lief als een echte kerel. Wij genieten zo van onze zwarte bende, maar... 4 is ook wel eens veel.
De 3 teven loops 2 keer per jaar is voor onze kerel Donder een hele opgave nu hij ook weet wat dekken is en die meiden lonken en lokken tot hij helemaal gek wordt. Als alles naar wens gaat: grof gerekend is de bevalling rond Koninginnedag en dan nog 7 a 8 weken opvoeden voor ze naar de nieuwe baas kunnen.

Zaterdag 23-02-2013: ´s Morgens willen Donder en Luna weer vroeg naar buiten. En gelijk wordt er gedekt, gewoon in de achtertuin. Tja, en daar sta je dan als baas (nog op je slippertjes bij min 4 rillend in de kou) 10 minuten te wachten tot ze klaar zijn en los komen.

Vrijdag 22-02-2013: Donder en Luna hebben elkaar gevonden in de liefde. Er bloeit in snel tempo wat moois op tussen de twee. Op onderstaande video kun je zien hoe hij haar het hof maakt en zij er op in gaat, spelend, dansend, uitdagend, charmerend, maar tot een zekere hoogte. Ze is nog niet helemaal rijp en als ze dan ook aan geeft met een blaf aan Donder dat ze niet verder wil, gaat Donder gepast weg en laat haar met rust. We verwachten in deze dagen wel een dekking van deze twee.

Een paar uur later om 17.00 uur:  ´s Avonds tijdens de avondwandeling was Luna zo ver dat Donder haar mocht dekken en hebben ze goed vast gestaan op het veld achter op ons land.

Video 1

Spelen met de KongMaandag 11-02-2013: Brabant is in de ban van Carnaval, hossen en bier. Het normale leven ligt plat. Wij doen er niet aan mee en toch bruist het van leven in ons huis! Luna en Sparrow zijn loops geworden en willen maar op je schoot zitten en kroelen en knuffelen, maar dat lukt echt niet met zijn tweeën te gelijkertijd. De 3 dames hebben grote lol samen en slepen de kleedjes uit de bench en willen nestjes bouwen en daar voer in verstoppen. Donder heeft in een seconde het voer weer gevonden en opgegeten. Terra is super speels in de sneeuw alsof ze weer een pup is. Sandra loopt breed grijnzend rond en is in de wolken. Donder danst verleidend met Luna in de tuin, kust haar oortjes en snuit. Het is een lieve charmeur, onze Romeo. Chris heeft het maar zwaar met die vrouwen en het hoge hormonen gehalte in de lucht. Sparrow is nog veel te jong vinden wij voor een nestje. Het is hier dus wel opletten geblazen wie waar los is en wel bij elkaar en niet bij elkaar mag. Een grote redding is een nieuwe aanwinst die Sandra bij www.zooplus.nl heeft gekocht: een zwarte extra strong XXL Kong die wordt gevuld met lekkere blokjes kaas, of gekookte Gelderse worst, stukjes kipfilet en brokjes Farmfood en leverworst en goed aanduwen. Soms gaat hij in de vriezer en maakt Sandra er een hondenijsje van en zijn ze nog langer bezig met het lekkers er uit te peuteren. Ze vinden het geweldig! Zeker een aanrader om te hebben, als je de hond even rustig in de bench wil hebben. De liefde van de man gaat door de maag en dat werkt ook bij Donder zo. In de bench is hij wel een uur bezig met de Kong weer leeg te likken. Love is in the air! Het feest gaat weer beginnen! Als Luna wil, mag ze een nestje!

(c) 2008-2015 Visser-Koghee