Ons eerste nest van Sparrow onze Riesenschnauzer 29-04-2014

Riesenschnauzer

F-Nest Geboren op 29 april 2014 van Carmen-Lady van de Nieuwe Riet en Kotaro Mousaro

» Onze Honden
» Onze nestjes
» Karakter
» Stamboom
» Foto´s
» Puppy´s
» Nest 2009
» Nest 2010
» Nest 2011
» Nest 2012
» Nest 2013
» F Nest 2014
» G Nest 2014
» H Nest 2015
» I Nest 2015
» J Nest 2017
» Nieuws
» Inschrijven
» Informatie
» De Nieuwe Riet
» Enface
» Links
» Puppy ervaring

Afscheid nemen bestaat niet

Zondag 22-06-2014: (54 Dgn.) Vandaag moeten we ook afscheid nemen van Florian. Altijd even slikken, maar het hoort erbij. De laatste pup van Sparrow. Deze loopt elke dag al vrolijk mee op de grote wandeling met de andere meiden. Vandaag kwam hij zelfs al met een stok in zijn bek aanrennen. Als die niet klaar is voor een nieuwe wereld…

1 dag jong en 7 weken oud

Alles staat op zijn kopDonderdag 19-07-2014: (51 Dgn.) Het is gezellig in huize “De Nieuwe Riet” met Terra en Sparrow, nog 3 pups van Sparrow en Luna met haar 14 pasgeboren pups. (20 honden in 1 huis, moet niet gekker worden) Snel wordt er eten gegeven, uitgelaten, verschoond, gepoetst en gedesinfecteerd, pupjes gewogen, wasmachine op volle toeren 95 graden en dan weer lekker knuffelen.
 

1 dag en 7 weken jong met trotse Schnauzer moeder

Woensdag 18-06-2014: (50 Dgn.) Nog drie lieve pups zijn er bij ons in huis. Terwijl Kai, Floris en Florian goed groeien en lekker in de tuin spelen, zijn de 6 kraal oogjes getuigen van de bevalling van Luna. Zo jong en nu al oom geworden! Wat een verschil tussen de eerste dag op de wereld en de pup die al klaar is om naar de nieuwe baasjes te gaan.
Puppy pakketMaandag 16-06-2014: (48 Dgn.) Afgelopen weekend zijn de eerste drie pups mee naar de nieuwe gezinnen gegaan. De eerste 24 uur zal voor iedereen spannend zijn. Voor de nieuwe baasjes, wat gaat mijn huisvriend doen, slaapt de pup wel. Is alles veilig in huis? Maar ook voor ons: zal het allemaal goed gaan, hebben we ze genoeg vertrouwen en zelfstandigheid mee gegeven om te verhuizen naar een plek zonder Sparrow.
 
Oma vindt ze liefGelukkig kwamen al snel de eerste verslagen binnen dat alle puppy’s het goed doen en lekker ontdekken, drinken en eten, plassen en poepen, spelen en slapen.
 
en nichtje vindt ze leukKomende week moeten we ook afscheid gaan nemen van de rest van het lieve nestje. Altijd moeilijk. Terwijl Luna haar laatste week in gaat voor de bevalling, kunnen wij alles klaar maken voor haar.
Maar voorlopig genieten we nog even van onze stoute en lieve pups van Sparrow en Kotaro. Nog even kroelen en verwennen dus. Trippel pootjes door het huis. Werken aan de algemene ontwikkeling en samen met een pup op schoot tussen de grote reuze dames op de bank het journaal kijken. Heerlijk: puppies!
 
De prik doet geen pijn.Vrijdag 13 juni 2014: (45 Dgn.) Vandaag is de "chipper" van de Raad van Beheer geweest. Hij controleert altijd alle papieren, de situatie waar het nest wordt grootgebracht, de moederhond en natuurlijk de pups. Dan worden alle documenten op rij gelegd met de bijpassende naalden waar de chip in zitten. We moeten natuurlijk de juiste chip, bij de juiste pup zetten, dus allemaal even goed concentreren. Dan één voor krijgen de pups een klein prikje in de nek... en de chip zit er in. De chip is vergeleken met een aantal jaren geleden al weer een stuk kleiner geworden. Spraken we vroeger nog over het formaat rijstkorrel, nu konden we zien dat hij niet groter is dan een hagelslagje. Vanaf vandaag zijn de pups helemaal legaal hondenburger van Nederland!
 
Spelen met moederDaarna gaan we weer lekker spelen met Sparrow. Allemaal te gelijk is niet leuk, maar om de beurt is wel leuk. Elke dag gaan we nu ook al mee op een grote uitlaat wandeling met de andere drie. Ook niet allemaal te gelijk (zoveel ogen en handen hebben onze baasjes niet), maar elke keer één van ons. Het duurt ongeveer een kwartiertje, en dat gaat echt al super goed!

De chips is zo klein als een hagelslag

Donderdag 12-06-2014: (44 Dgn.) Rustig dagje vandaag, de pappa en mamma van Sandra komen op visite en we gaan op de foto. De tuin (en de camping) worden gemaaid, maar die machine kennen we al lang, pffff.
 
Tante Luna wordt wel erg dik en moet vaak plassen, zeg! Nog vaker dan wij. Tante Luna haalt een groot rondje niet meer en mag nu op de wandeling eerder naar huis. (Hé, dat kennen we van onze wandeling!) Sandra gaat zich voorbereiden op "haar" bevalling. Het legnest wordt in de huiskamer gezet maar ze wil er toch niet in slapen dus gaan wij er maar in keten. Die mooie kleedjes kunnen we onderdoor kruipen en verstoppertje mee spelen en uit het nest trekken en weg slepen, we kennen deze kist nog. Puinhoop maken! Chris vindt het grappig maar Sandra is het er niet mee eens en we moeten ergens anders gaan spelen.
We krijgen een doos om mee te spelen in de tuin. Nu, die vinden we niet erg spannend, dus onze voerbak wordt er onder verstopt. Wouw, das andere koek! Die Sandra toch!
 
Muziek uit een beer?Woensdag 11-06-2014: (43 Dgn.) Chris is ziek (één of ander puppy allergie waarschijnlijk) en ligt op bed dus we moeten het alleen met Sandra doen. Nou, ook goed. Hé, verrassing. Ingrid komt gezellig en we mogen mee naar: De Martin Gaus school in Zundert voor een socialisatie middag. Veel van onze nieuwe baasjes zijn ook gekomen en we worden wat afgekroeld, geaaid en gefotografeerd en gefilmd. (YouTube Sem) & (Facebook Florian) Gelukkig zitten onze haren goed, dat heeft Rachelle mooi gedaan!
 
Video 18 (How let the dogs out)
Na spelen, slapen geblazen.We zijn alleen wat duf door de enting van gisteren en de warmte en de autorit van meer dan een half uur en we denderen niet helemaal zoals normaal, overal op af. We kroelen liever met mensen of we maken een sjaal buit en gebruiken die als trektouw. Uiteindelijk vallen we als een blok om in slaap ergens in het gras. We liggen her en der lekker te slapen en de mensen kletsen na over … honden en zeker Riesenschnauzers natuurlijk!
Video 17 (Socialisatietest)
Wow, wat een speeltuin. Honden Efteling?Sandra en Ingrid rijden ons weer naar huis. Dan zijn we wel héél moe. We drinken wat en eten wat brokken, maar we moeten eerst even wat bijkomen!
 
Die nacht zijn we er weer helemaal boven op en het onweert ook weer, dus we herhalen de vorige nacht. Sandra krijgt weer weinig slaap, ha, ha.
 
Puppy controle en enting door FemkeDinsdag 10-06-2014: (42 Dgn.) We zijn vanochtend gecontroleerd door Dr. Femke Lauwerijssen van Dierenhospitaal Visdonk. We proberen altijd weer een andere dierenarts op visite te krijgen, twee zien meer dan één. We zijn gezond en sterk verklaard en hebben onze 6 weken enting gekregen. We hebben nu ook onze medische paspoorten.
 
‘s Middags zijn we veel alleen, maar dat vinden we geen probleem. We liggen te slapen in de bench. Het deurtje staat open en als we willen drinken of buiten willen plassen of poepen dan kan dat en dat doen we dan ook (meestal) netjes.
 
Lekker spelen, op het honden veld‘s Avonds na haar werk in de praktijk heeft Sandra weer wat nieuws voor ons. Het is lekker afgekoeld dus: we gaan auto rijden en als ze langzaam blijft rijden vinden we het wel leuk. Harder rijden vinden we nog wat minder. Sandra stopt met de auto achter op het honden speelveld van de camping. Dit is vreemd voor ons want hier zijn we nog niet geweest. We mogen uit de auto en met mamma Sparrow op ons “gemakje” op onderzoek. Allemaal geurtjes van vreemde honden en andere beesten. Hier lopen konijnen, muisjes, vogels en reeën, van alles ruiken we. Een mooie jonge 2 jarige blonde golden Retriever komt met zijn baasje bij ons kijken. Dan vindt Sandra dat we aan onze conditie moeten gaan werken en gaat ze met Mamma Sparrow rondjes lopen over het veld en wij moeten erachter aan rennen. Met wapperende oortjes denderen we achter ons mamma en Sandra aan tot we stuk voor stuk moe worden na ongeveer 15 minuten. De ene duikt het hoge gras in (de 2 teefjes) en de andere (de reuen) gaan de auto afsnuffelen. Ja, echt! Sandra en Chris lagen krom van het lachen.
 
Allemaal in de auto!De laatste uitdaging vandaag is: “naar huis” lopen. Mamma Sparrow en baasje Chris lopen voor op, maar we horen allerlei leuke geluidjes van de camping. Lachende mensen, dat is leuk! En we duiken steeds de bosjes in naar de camping dus van thuis komen komt zo niets.
Dan maar lopen naar huis?Chris en Sandra wisselen om en Sandra maakt allerlei gekke geluidjes om ons te lokken met moeders zodat we toch mee komen. Chris houdt de achterhoede in de gaten en zo komen we toch over de nieuwe oprit, over het parkeer terrein (Oooh, auto’s! en mensen!) langs het toiletgebouw eindelijk thuis… waar we tevreden in de bench weer heel diep in slaap vallen.
‘s Nachts is er knallend onweer. We zijn niet bang maar blijven er wel wakker van (en Sandra dus ook, ha, ha) We kuieren door het huis, spelen en stoeien, slepen met de kleedjes van Terra, Luna en Sparrow die bij Sandra op de bank liggen en ook proberen te slapen. Het lukt ons nog net niet op de bank te klauteren, jammer, maar fijn voor Sandra en de 3 grote meiden. Die hebben zo nog een rustig plekje in huis.
 
Maandag 09-06-2014: 2e Pinksterdag (41 Dgn.) De camping is vol en er staan 22 andere honden op de camping die we soms horen en ruiken. Vandaag worden we weer gewogen en we zijn samen 30 kilo. (en allemaal over de 4 kilo) Nog even en we zijn zwaarder dan onze Mamma Sparrow! We krijgen vandaag al onze Drontal pups ontworming, zodat we niet de ontworming én de enting op 1 dag in onze lijfjes krijgen. We worden om de beurt op de arm genomen en aan campinggasten voorgesteld en gekroeld. Ook de mensen aan de deur mogen de tuin in als we wakker zijn en door ons tuin gedeelte denderen. We worden voorzichtig opgetild en regelmatig moeten we poseren voor de foto . Ja, we zijn knappe pups!
 
Puppy flosjeEn, Oh ja, we hebben leuke mini flosjes in mooie kleuren gekregen voor in de bench. Als een broertje of zusje niet kan slapen dan speelt die daarmee. Straks mogen wij die mee naar ons nieuwe huis nemen als souvenir. Omdat weer meer buiten spelen, dan in de bench liggen, is de webcam ook verplaatst. Maar wij zijn Riesenschnauzers, dus nu slapen we weer gewoon in onze bench. Zucht...
 
Sandra en Rachelle met de kinderen spelenZondag 08-06-2014: 1e pinksterdag (40 dgn.) Vanochtend stapt Sandra de huiskamer binnen, wakker geworden door wat gekef, komen er pups aangescheurd van het kleedje naast de bank. Ze waren uit hun pup gedeelte ontsnapt en hadden lekker bij oma Terra in de huiskamer op het kleedje geslapen. Terra was er erg rustig en vrolijk onder.
 
Chillen in de zonDe camping staat vol en veel mensen komen aan de deur. De “Aaaah puppies”! Is regelmatig te horen. Vreemde mensen zien ze genoeg. Regelmatig mag een pup op de arm van Chris of Sandra mee de camping op en worden ze lekker gekroeld door de mensen. Nog even en dan hebben ze hun enting en mogen ze mee op het rondje wandelen om de camping heen.
 
Onze nieuwe benchVandaag was een spannende dag voor de puppertjes: Vanochtend is het legnest vervangen door een grote bench. Het nest krijgt een grote poetsbeurt en zo leren de koters vast wennen aan een bench of mand. Sparrow heeft de bench even geïnspecteerd en de pups kwamen achter haar aan. Ze heeft ze in de bench gevoed en toen was alles goed. Sommige pups hebben er in geslapen maar de meeste pups liggen liever op de koude tegels met dit warme weer. De flosjes zijn ook vast in het nest gelegd, zodat dit lekker gaat ruiken naar het nest. Wanneer de pup naar de nieuwe baasjes gaan, krijgen ze het flosje mee, zodat ze altijd hun broertjes en zusjes kunnen blijven ruiken. Ook zoeken ze elkaar eigenlijk niet meer op tijdens het slapen en liggen ze verspreid te slapen. Wanneer ze wakker zijn is het wel een gezamenlijke club. Samen rennen, spelen, slepen en sjouwen. Of ook leuk met z’n allen blaffen…
 
Effe knuffellen‘s Middags is Rachelle (baas van pappa Kotaro) hier geweest en heeft genoten van de pups. Elk pupje is door haar vaardige trim handen gegaan en zo zijn de pups voor het eerst getrimd, geknipt en geschoren. Sandra en Rachelle hebben weer lekker over de pups en de Riesenschnauzers in het algemeen gekletst en we hebben de portretfoto’s gemaakt.
 
Puppy trimmenNa een enerverende dag gaan de puppy’s lekker slapen in de nieuwe grote bench en blijven hopelijk weer stil tot 7.30 uur. Maar de weergoden moesten nog even van zich laten horen. Hevig onweer en regen rond een uur of vier zorgden er voor dat wij wakker waren, maar de pups? Die sliepen lekker door, om goed uitgeslapen en tijdig aan de 2e pinksterdag te beginnen, terwijl wij het eigenlijk nog iets te vroeg vinden.
 
Alles is interessantWij maken er voor de pups een rustige dag van, want ze hebben een drukke week voor de boeg! Een dagje rust en dan weer een dagje actie (dus om en om) is goed voor de pups. Overprikkelen maakt ze alleen maar onrustig.
Je kan wel blijven filmen en fotograferenDonderdag 05-06-2014: (37 dgn.) Als er één puppy wakker is…. Ons zevental is al goed zindelijk. ’s Morgens zo tussen 5 en 6 uur wordt er meestal één puppy wakker, kijkt even rond en vindt daarna dat de rest ook maar eens wakker moet worden. In nog geen 5 minuten heb je dan een kippenhok in het legnest. Alles rolt over elkaar heen en is aan het stoeien. Om de beurt kruipen ze uit het nest en doen hun plasje al dicht bij het raam. Zo van het moet eigenlijk buiten, maar jullie hebben de deur nog niet voor ons opengedaan. Na nog zo’n tien minuutjes is het darmkanaal op gang gekomen. En poepen kan echt niet meer in huis. De dames en heren gaan dan demonstratief voor de deur zitten en samen zetten ze een keel op en krabbelen aan de pui, zodat wij toch echt onder de warme dekens uit moeten. De schuifpui gaat open en alles rent de tuin in en gaat zitten poepen. Heel netjes, alleen nog wat vroeg…
 
Video 16 (Samen stoeien)
De puppies mogen nu elke dag ook op verkenning in de woonkamer. Leuk nieuwe dingen ontdekken en spelen met de grote dames. Je kan onder de bank, achter de kachel en natuurlijk zijn veters van de baasjes ook zeer leuk. Alle honden kleedjes aanvallen en verslepen of gewoon rond denderen.
 
Sparrow gaat midden in de kamer liggen en houdt haar kroost goed in de gaten. Gaat een pup echt in overtreding, dan grijpt ze in met een grom of een duw. De pups worden opgevoed door moeder, spelen en stoeien is goed, ruzie maken is: NEE.
 
Video 15 (Opvoeden door moeder)
We kunnen nu al echt gaan zitten en ons achter het oor krabbellen, schattig om te zien.
 
Video 14 (Effe krabbellen)
Spelen met een doosAlles is nieuw, een mooie doos in de tuin blijft ook elke keer weer een verrassing.
 
We liggen al niet meer tegen elkaarHet legnest is eigenlijk een beetje overbodig geworden. Meestal slapen de 7 dwergen nu zomaar ergens op de grond en op zichzelf buiten het nest. Ook de onderleg luiers, die onder de handdoeken lagen, ter absorptie blijven nu droog. En als ze droog zijn, dan knisperen ze zo leuk om mee te spelen. En als we dan samen heel hard er aan trekken, dan scheuren ze ook nog en is het helemaal feest met al de kleine snippertjes in het nest. Dus in een paar minuten was het legnest een puinhoop en hebben we die onderleggers voor de veiligheid van de pups snel verwijderd uit het nest. Er liggen nu nog maar 2 handdoeken in het nest en die blijven droog. De koters zijn uit de luiers !
 
Langzaam aan over op brokjesDe harde droge brokjes vinden de pups nu ook erg lekker. Het is nog even wennen en best spannend. Ze moeten echt hun  best doen en goed kauwen. We letten goed op, dat er niemand zich verslikt. Als een brokje blijft plakken in het bekje, zie je dat goed. Hij of zij gaat dan achteruitlopen en wrijft met zijn pootje over de neus. Meestal lossen ze het zelf wel op en anders helpt Sandra de pup. Sparrow vindt de puppybrokken ook erg lekker, regelmatig is de bak leeg door haar. Hond in de pot, Sparrow mag het laatste restje.
 
I am singing in the rainOok hebben we kennisgemaakt met de regen. Dat is leuk en we geven er niets om. Na afloop komen we allemaal gedoucht weer naar binnen en drogen onze baasjes ons weer lekker af, zodat we niet verkouden kunnen worden. Dat worden we helemaal niet, maar dat afdrogen en knuffelen met de baasjes is zo lekker. Daarna zijn we heerlijke schone knuffelbolletjes.
 
Samen met de baas lunchenElke dag nemen we een puppy om de beurt lekker mee op de arm en wandelen door het huis en de tuin. Lekker zo’n zacht bolletje wol wat met je wil spelen of rustig rond zit te kijken hoe je het huishouden doet of je helemaal af kust. De stofzuiger, de stereo of de grasmaaier doen ons helemaal niets. We kijken dan naar het apparaat met ons kopje een beetje schuin. Soms geven we een blaf als waarschuwing.
 
Kortom socialisatie, zindelijkheid, slapen, eten en vooral liefde is deze week ons hoogtepunt.
 

Riesenschnauzer 5 weken en nu al stoer

Wegen in de ovenschaalMaandag 02-06-2014: (34 dgn.) Bijna 5 weken oud. Het gaat ons erg goed. Het eten smaakt ons prima. Heerlijk is de puppy pap drap! Lekker vol en vet met de juiste voedingingrediënten eten we liters weg. We zijn tussen de 3 en 4 kilo. Onze buikjes zijn rond, onze oogjes glimmen van plezier, onze vachten zijn prachtig vol, onze motoriek ontwikkelt zich razend snel. En we passen niet meer in een slabak, maar zitten al in de ovenschaal!
Stoer he?Onze kontjes worden al gespierder van het rondrennen en stoeien in de tuin en ook qua tijd zijn we nu langer wakker en slapen minder overdag en ‘s-nachts slapen we steeds langer door (YES ! ).
Zindelijkheidstraining!We hebben snel door dat Sandra trots op ons is als we buiten het legnest plassen en we rennen bijna allemaal zo ver mogelijk de tuin in om achter aan in het gras ons rondje te draaien en een prachtig drolletje te leggen. Anders worden we op gepakt en op de juiste plek neer gezet en krijgen daar een kroel. Het legnest blijft nu heerlijk schoon en droog. (Jippie! ) Als we nu wakker worden en de baas niet snel de deur naar buiten open doet, zodat we kunnen plassen en poepen, zetten we een enorme beledigde keel op.
 
Mijn FlosWe hebben flosjes gekregen en speelballen om mee te spelen, het leven is een feest. De kleedjes in de kist zijn ook geschikt voor verstoppertje en leuke trekspelletjes. We stoeien ook lekker met elkaar.
Kijk eens naar mijn tanden?Onze tandjes zijn bijna helemaal door en we hebben mooie gebitjes. We leren nu tijdens het stoeien dat in een andere pup zijn oor of staart bijten het andere pupje pijn doet en we moeten stoppen.
Puppy-Plak-Pap-Drap is gewoon lekkerLangzaam gaan we over op een beetje geweekte brokjes en dan harde droge brokken van Cavom pup/junior. We moeten wat meer moeite doen, maar de baasjes zijn dan wel heel blij dat de puppy-plak-pap-drap tijd weer voorbij is, want ze blijven poetsen. Ze vinden de pap overal terug, kleding, schoenen, haarbos, vloer en legnest en noem maar op, alles zit onder de plakpap.
Eens kijken wat ik ga ontdekkenMorgen wordt de stoomreiniger ingezet voor optimale desinfectie. De stofzuiger vinden we prima, die hebben we ook al vaak gehoord en gezien. Zelfs om de grasmaaier gaven we niets. De baasjes gaan nu een stapje verder met harde plotselinge geluiden (2 deksels tegen elkaar, een bus met knikkers laten vallen) om onze schrik en hersteltijd te testen. Onze nageltjes blijven nu vanzelf kort door het rennen over het terras.
Trimmen van de pupDe eerste pups zijn al een keer gekamd en geborsteld om aan het trimmen voor later te wennen. Goed vaak ontwollen hoort nou eenmaal bij de Riesenschnauzer! En dan verharen we ook niet en krijgen een prachtige vacht.
Net als in de filmDe camping gasten vinden het erg leuk om ons te zien en komen regelmatig aan de deur. Als we dan toch wakker zijn en in de tuin rond denderen komen ze ons kroelen, we lijken wel filmsterren! Zo worden we bewondert! En om de beurt mogen we helemaal alleen zonder broer of zus of moeders op de arm van Sandra of Chris even naar een camping plek om kennis te maken op een vreemde plaats met mensen en soms ook één of meer honden. We vinden alles prima!
 
Steeds minder vaak te zien met de WebCamIn de tuin zien we de geiten en de kippen, de vogels en alle andere beestjes. Op de achtergrond horen we de auto’s en de caravans en soms een camper. De boeren rijden langs met de zware trekkers en boven onze hoofdjes vliegen de vliegtuigjes van vliegveld Seppe. We hebben al parachutisten uit de vliegtuigjes zien springen en de parachutes open zien gaan. Wat een spektakel!
 
Blijft leuk: spelen met kinderenNog een week en dan krijgen we onze enting en mogen we mee op de wandeling rond het Park. Wouw, wat hebben we daar een zin in!
 
Rainbowe Loom RiesenschnauzerRainbow Loom Riesenschnauzer gemaakt door Madelief.
ZevenVrijdag 30-05-2014: (31 dgn.) Dat 7 een geluksgetal is kunnen we nu weer eens mee maken met ons nestje. Lief en rustig, bedachtzaam en speels. En, ja zelfs al aangeven dat ze buiten moeten poepen of uit het nest kruipen om even een plasje voor het nest te doen.
 
Video 13 (Samen spelen in de tuin)
Toonladder met 7 notenWaarom is 7 een geluksgetal? Het getal 7 is een basis van veel gebruiken. De toonladder met zeven tonen. De regenboog met zeven kleuren, zeven dagen in een week.
 
De 7 wereldwonderen Maar ook de 7 wereldwonderen en de zeven zeeën en zeven continenten.
 
En dan natuurlijk de zeven schoonheden, zeven barmhartigheden en zeven hoofdzonden. Maar wat dacht je van het rugnummer van Ronaldo?
De 7 schoonhedenDe 7 SacrementenDe 7 Hoofdzonden
Speelfilm: The Magnificent SEVEN007 James BondOok in de films kennen we The Magnificent Seven of Seven Years in Tibet en James Bond(007) . Of moeten we het zoeken in het drankje 7up, de zeven sacramenten of de 7 chakra’s?

Maar vooral Sneeuwwitje en de 7 dwergen. Of is deze laatste meer literatuur.

De 7 dwergen

Dan hebben we natuurlijk ook nog de 7 geitjes en de wolf en de zeven Harry Potter boeken of Kuifje en de zeven kristallen bollen.

De 7 Chakra's 7upKuifje en de 7 Kristallen bollen

De zeven hondjes

Jackpot

Kortom zeven (of op z'n Brabants: zeuven) dus: ons nest van Sparrow en Kotaro.

Wij hebben geluk en zijn er heel gelukkig mee. En... afgelopen nacht al 7 uur achter elkaar door geslapen.
 

7 uren slapen
29-05-2014: 30 dagen jong: Hemelvaart Fotosessie
Riesenschnauzer Pup v.d.Nieuwe Riet Riesenschnauzer Pup v.d.Nieuwe Riet
Donker Blauw Licht Blauw
Riesenschnauzer Pup v.d.Nieuwe Riet Riesenschnauzer Pup v.d.Nieuwe Riet
Bruin Groen
Riesenschnauzer Pup v.d.Nieuwe Riet Riesenschnauzer Pup v.d.Nieuwe Riet
Roze Paars
Riesenschnauzer Pup v.d.Nieuwe Riet
Rood

2e ontwormingskuurWoensdag 28-05-2014: (29 dgn.) Vandaag hebben we onze tweede ontwormingskuur gekregen. Daar we al over de 2 kilo zijn, is het nu iets meer. Het gaat er weer makkelijk in, ze blijven dit middel lekker vinden en gaan er niet van aan de diaree.

De eerste keer buiten spelenHet is groen aan onze pootjes en het kriebelt aan onze buik. Ja, vandaag hebben de pups kennis gemaakt met gras. Lekker buiten (bij ons geen regen) rennen, eten en spelen. De eerste plasjes en drolletjes ook al buiten gedaan. Dat gaat weer helemaal goed.

Nieuwe plaats van het legnestDinsdag 27-05-2014: (28 dgn.) Gisteravond is ons nest verplaatst. We staan nu bij het raam en de schuifpui. We kunnen lekker naar buiten kijken (en denken dat we liever in een droger land waren geboren) Ook kunnen we alvast aan andere beesten wennen, zoals de kippen, geiten, konijnen en vogels.  We mogen nu zelf uit het nest klimmen en eten zoeken wat we regelmatig op een dienblaadje krijgen geserveerd. Onze baasjes hopen ook dat we nu snel buiten het nest gaan plassen of nog liever: buiten. Zij doen op allerlei manieren hun best, maar wij plassen voorlopig gewoon nog waar het ons uitkomt. En als we dan klaar zijn, draaien wij ons verbaast om: "Hu, hebben wij dat gedaan?" Tja, en soms doen we het dan goed. Want dan is het namelijk weer leuk om te zien hoe de baasjes staan te juichen.
 

Lekker.... Puppy-papHet eten bestaat uit een mix van puppymelk en fijn gemalen Cavom puppy/junior hondenbrokken. We hebben nog niet genoeg kiezen en tanden om brokken te kunnen eten, maar die zijn al wel aan het doorkomen. Als Sandra met haar lepel tegen de maatbeker tikt om alles goed door te roeren, zijn we alle 7 in één keer klaar wakker en gaan dan vanzelf keffen en kruipen en rollen het nest uit. Lekker eten! Oké, onze tafelmanieren laten nog te wensen over, maar dat is van later zorg.
Samen wegen we nu al 16 kilo en slapen de nacht al zeker vijf uur achter elkaar door zonder de baasjes wakker te maken. We worden al grote Koters!

Martin Gaus school Zundert-Breda

Breaking NewsVandaag zeer leuke afspraak kunnen maken met Petra van de Martin Gaus Hondenschool Zundert-Breda. We mogen met de 7 puppy's op visite komen bij de school voor de speel- en socialisatiemiddag. Hoe zo'n dag er aan toe gaat kunt u zien op YouTube. Ook zullen er professionele filmopnames worden gemaakt.

Alle nieuwe eigenaren van de pups zijn hierbij natuurlijk van harte welkom. Wel even opgeven of je komt en met hoeveel, i.v.m. de koffie etc.

Deze middag staat gepland op: 11 juni 2014 om 14:00 uur.

Knuffelhoek om het nest van de puppy'sZondag 25-05-2014: (26 dgn.) Het is een super gezellig weekend. Puppy visite! Een heel weekend met alle aanstaande gelukkige puppy eigenaren in de knuffelhoek. Alle pups worden vreselijk geknuffeld en geaaid. Tja, nog even wachten en dan mogen ze met jullie mee. Iedereen heeft ze nu echt kunnen aaien, voelen en zien. Dat is toch weer heerlijk om te zien, wat kunnen we daar van genieten. Tenslotte zou je iedereen wel zo’n Riesen toevoeging aan het gezinsleven willen geven, maar we kunnen ze helaas niet toveren.
 

Verstoppertje spelenTerwijl de pups van hand naar hand gaan en lekker rond kruipen door de kamer, houdt Sparrow alles wel goed in de gaten. Als er iemand naar buiten loopt, controleert ze wel duidelijk even of er geen pup toevallig mee gaat.
 

LG 11 kilo wasmachine draaien maar doorTerwijl wij een dagje hondenkletsen hebben, draaien deze twee grote mannen vrolijk alle was weg, zodat vanavond er weer een heerlijk schoon nestje voor de pups gemaakt kan worden. Thxs, LG voor de enorme hulp !
 

De wereld is veel groter dan alleen het legnestVrijdag 23-05-2014: (24 dgn.) Sparrow is aan de beterende hand. Nog niet zoals vanouds, maar duidelijk zien we vooruitgang. Ze loopt de hele wandeling mee Sandra zorgt natuurlijk weer de hele dag voor haar honden familie. En ze doet dat zo goed, dat tegen de middag de 7 puppie’s iets teveel hebben gegeten. Een moeder hond voelt dat waarschijnlijk precies goed aan, maar wij mensen denken alleen maar aan “goed eten, wordt je groot van”. Het gevolg is 7 zeer bolle buikjes, die nauwelijks meer kunnen lopen. We nemen de 7 dwergen mee de tuin in, zodat ze eens flink kunnen bewegen. En ja hoor, om de beurt gaat er gepoept worden en hoe! “goed zo, knap zo! De eerste stappen in zindelijkheidstraining zijn gelijk gezet. Daarna worden de pups nog meer beweeglijker en levendiger. Ze hadden zich gewoon klem gegeten. Tegen het einde van de middag, zijn ze weer helemaal de oude en keffen en rennen weer lekker rond. Ze mogen nu regelmatig uit het legnest en ontdekken de huiskamer. Daar het een vrij rustig nest is, gaat dat erg leuk en hoeven we niet alles onder de kasten en banken vandaan te halen. Alleen groen zat onder de bank en licht blauw onder de kast. Ze blijven erg gezellig bij elkaar en houden ons en de moeder met de vrolijke kraaloogjes in de gaten. In het begin van de avond, gaat Sparrow voor het eerst helemaal uit zichzelf weer in het nest bij haar pups liggen en laat ze de pups drinken. Dat is een mooie mijlpaal. De pups doen echt niet voorzichtig met moeder en drinken flink uit de tepels. Later op de dag op de wandeling wordt er zelfs weer gerend en gedarteld door Sparrow. Het was even een weekje vol stress en bezorgdheid, maar alles lijkt nu weer normaal te worden en op haar (zwarte) pootjes terecht te komen. Dus mocht je ons de komende dagen met wallen onder onze ogen zien rondlopen, dan weet je hoe het gekomen is.
 

Video 12 (Samen spelen in het legnest)

Luna als kraamhulpDonderdag 22-05-2014: (23 dgn.) Sparrow wil haar pups geen melk meer geven en Sandra maakt een afspraak bij de dierenarts met Sparrow. Het is duidelijk: ze heeft een ontstoken melkklier. De dierenarts weet te vertellen dat dit zeer geregeld voor komt, maar tja, wij hebben het nog niet eerder mee gemaakt. Met een klein sneetje in de borst wordt de ontsteking schoongemaakt en ontsmet. Bijzonder, terwijl onze maag omdraait en wij haar pijn haast voelen, toch blijft Sandra rustig: Sparrow geeft geen kick en vertrouwd volledig op Sandra en laat alles zo met zich doen. De band tussen baas en hond is weer eens bevestigd. Samen met een antibiotica kuurtje en wat pijnstillers moet het nu snel weer beter gaan. Wel alles natuurlijk goed in de gaten houden”, zegt de dierenarts. “Ja, duuhhhh” denken wij…
Sandra wijkt natuurlijk geen moment meer van Sparrow’s zijde en houdt alles in de gaten: de temperatuur, haar eet en drink gedrag, haar open wondje en of ze plast en poept. Tussendoor de puppie’s bijvoeren, nest verschonen en wassen draaien. Kortom spitsuur in huize de Nieuwe Riet. Gelukkig gaat het ’s avonds al wat beter met Sparrow en loopt ze zelfs al weer een stukje mee met Terra en Luna op de avondwandeling.
Terwijl Terra en Luna tot voorkort nauwelijks bij de puppies mochten komen, heeft Sparrow zich nu aangepast en vertrouwd de twee oudere wijze moeders haar pups toe. Vooral Luna is een geweldige kraamhulp. Ze poetst alle pups netjes en heel voorzichtig schoon, houdt het legnest netjes bij en speelt met ze. Luna zie je ook echt werkelijk genieten van deze kans. Luna houdt zó van puppies. Ook Terra, de wat strengere oma, helpt mee en zorgt dat er naast spelen, poetsen, waken en regelen ook een beetje wordt opgevoed. Weer zo’n bijzonder vertrouwen tussen honden onderling en prachtig om te ervaren. Waarschijnlijk zal de band tussen onze Schnauzers onderling alleen groeien van dit soort dagen en op elkaar vertrouwen en te mogen helpen versterken.
 

Sparrow en haar pupsWoensdag 21-05-2014: (22 dgn.) Sparrow gedraagt zich nu echt ziek. Het hoofdje laag en haast geen kracht. We geven haar extra te eten en ze eet en drinkt goed. We hebben de dierenarts gebeld en die adviseert een pijnstiller en de temperatuur in de gaten te houden. We gaan de nacht in maar Sparrow is onrustig. Er is iets niet goed en we kunnen niets vinden. Elk uur temperaturen we haar. De temperatuur loopt ineens snel op. Normaal is Sparrow altijd rond de 38,5 gr. Maar nu tikken we 40 af. In één borst van Sparrow vinden we een knobbel waar haar pups maar niet aan willen drinken. De nacht komen we slecht door, Sparrow aan de diaree en overgeven. Wij slapen bij haar nest natuurlijk en proberen haar te troosten.
 

Buikje vol en heerlijk slapenDinsdag 20-05-2014: (21 dgn.) De puppies gaan nu door naar de 2 kilo! Lekker stevig dus. Ook de eerste tandjes zijn aan het doorkomen. Die zijn nog venijnig scherp. En ja, de eerste echte blaf(jes) kunnen we horen. Wreff, wreff. Klinkt super lief, maar we weten uit ervaring, dat over een weekje alle 7 die wrefjes best veel herrie is. Net als je denkt dat alles goed groeit en lekker aankomt, wordt moeder Sparrow ziek. Gezien we onze prioriteit natuurlijk bij de honden hebben, schiet de update op de website er even bij in. Sparrow is wat mat alsof ze moe is. Ze ligt soms tussen het voeden in, in een rustig koel hoekje te slapen. De pups worden steeds groter en zwaarder en eten steeds meer, dus dat begrijpen we wel. Toch is het niets voor Sparrow en we zijn alert, maar kunnen niets aan haar ontdekken.
 

Video 11 (Ik wil naar huis)

Lekker rond kijken en dan weer slapen en etenMaandag 19-05-2014: (20 dgn.) Morgen zijn de kleine Koters alweer 3 weken oud. Ze groeien goed en zijn mooi van gewicht. De oogjes zijn open en ze horen nu ook. Sparrow heeft genoeg mooie moedermelk. We hebben ze geleerd puppymelk uit een fles te drinken en zo ook langzaam leren melk oplebberen uit een bakje. Zo bereiden we ze voor om straks puppypap en water te kunnen drinken. Het lopen gaat steeds beter en sneller en langer zonder om te vallen. Ze reageren op ons als we naast het legnest staan en zoeken contact. Ze kunnen je aankijken en je horen als je ze lokt met lieve geluidjes. Moeder Sparrow is erg lief en voorzichtig met ze. Ze verzorgt ze goed en wil alles alleen doen. Ze is beren trots op haar mooie pups. De scherpe nageltjes van de pups zijn gevijld en Sparrow voedt de pups graag. Het gaat er erg rustig aan toe. Het is een erg zacht, lief en rustig nest.
 

Lekker in mijn eten staan.Ze zijn al een paar keer eventjes een paar minuten buiten geweest, maar dat vinden ze nog spannend en de meeste pups zetten dan nog een keel op, een paar vinden het al leuk. Zo kunnen ze aan nieuwe dingen wennen, zien, horen en ruiken en toch veilig met moeder Sparrow en de baas. Een van ons 2 blijft bij de pups en Sparrow en de ander kan dan even lekker op zijn gemak stevig het legnest poetsen.
 

Video 10 (Drinken bij moeder)
Drontal PupWoensdag 14-05-2014: (15 dgn.) De pups worden voor de eerste keer ontwormt. Ze zijn 2 weken, lekker stevig en sterk gebouwd. We zijn heel trots. We gebruiken Drontal pups en de volwassen riesendames hebben pas nog Stronghold gehad, wat tegen vlooien, luizen, oormijt en hartworm is en wat ook nog een ontwormmiddel is, allemaal in één. Stronghold is bij de dierenarts te verkrijgen.
 
De puppies vinden dit allemaal erg lekker

Het knal roze ontwormmiddel vinden de pups heerlijk en het gaat er weer makkelijk in. Jammer dat ze daarna een beetje onderzitten. Maar gelukkig is Sparrow zo vriendelijk ze gelijk een goede wasbeurt te geven, zodat ze weer schoon het nest in gaan.


 

Op de veilige arm van Sandra hebben ze één voor één even buiten in de tuin mogen kijken en dan kunnen ze al grote ogen opzetten. We willen zien! Het neusje gaat in de lucht om al die nieuwe geurtjes op te snuiven. Met het idee dat de wereld veel interessanter is dan alleen het legnest, gaan ze toch nog even veilig terug bij moeder.
Manicuur en PedicuurDe 7 pups kunnen al lekker lawaai maken en een wekker hoeven we dan ook niet meer te zetten. Als alles gaat piepen, ga je écht wel je bed uit! Ze lopen al goed door het legnest heen en het tempo wordt steeds hoger. De scherpe nageltjes maken we botter met een nagelvijl, de dames en heren krijgen dus hun eerste manicure. Nu prikken de nageltjes niet meer in de borsten van mamma en kunnen ze elkaar niet beschadigen.
 
We hopen dat het terras vandaag nog droog wordt, zodat ze even buiten kunnen kijken en binnen een veilig hekje kunnen rond hobbelen. Daar slijten de nageltjes ook van en ze doen nieuwe indrukken op, ze ruiken nieuwe geurtjes en kunnen nieuwe dingen zien. Ze zien nu nog wazig, maar dat wordt steeds scherper. En buiten in het zonnetje kunnen we weer mooie portret foto's maken.
 
Riesenschnauzer Donker Blauw Riesenschnauzer Licht Blauw
Donker blauw Licht Blauw
Riesenschnauzer Bruin Riesenschnauzer Groen
Bruin Groen
Riesenschnauzer Rose Riesenschnauzer Paars
Roze Paars

Riesenschnauzer Rood

Rood

(Voor grote foto's klik op de foto)
WarmtelampDinsdag 13-05-2014: (14 dgn.) Dit weekend hebben de Koters weer flinke stappen gemaakt in hun jonge leven. De warmte lamp is nu uit, want de pups kunnen zich prima zelf warm houden. Ook de CV ketel mag het weer wat rustiger aan doen. Dat is dan voor ons weer prettig. Daar in tegen maakt de wasmachine nu wel weer meer uren, daar de plasjes ook groter gaan worden en het nest vaker verschoond. Ook slapen wij eindelijk weer in ons eigen bed. Moeder Sparrow en haar kinderen mogen de nacht nu samen door brengen. Sparrow was het er eerst niet mee eens en wil graag dat we bij haar slapen. Is zo gezellig. Dus de eerste 2 nachten dat we in ons eigen bed lagen, kwam ze vaak naar ons toe. "Joe hoe, waar zijn jullie nou?" Maar na twee nachten begrijpt ze het en ligt braaf de hele nacht bij haar pups.
 
Op de weegschaalVan sla-kom naar ovenschotel. De pups groeien nog steeds flink en de helft van de pups zijn dik de kilo gepasseerd qua gewicht. Kiloknallers! Het wegen van de pups in de sla-kom past niet meer en we zijn nu overgegaan op de ovenschaal. Het is prettig dat ze wat steviger worden en wat meer tegen een stootje kunnen.
 
Lekker aan de toog.Bij enkele pups zie je al dat de oogjes een beetje opengaan. Ook het geluid wat ze produceren is flink gestegen in decibellen. We hebben het idee dat de eerste pups ook geluiden gaan horen. De oortjes gaan het langzaam doen.
 
Sparrow is erg trots op haar nestje mooie pups en wil het graag alleen doen. Terra en Luna mogen niet met hun kop helemaal in het nest te dichtbij haar pups komen. Ze geeft dat prachtig duidelijk aan met een stevige grom. Zelfs oma Terra mag echt niet in de kist te dicht bij komen.
 
HondenweerGezien het fantastische Hollandse huilende weer van het afgelopen weekend, hebben we de website maar eens even goed bijgewerkt. De zwangere Luna heeft haar eigen plekje gekregen voor haar zwangerschap en nestje en al haar belevenissen. Dus vanaf nu staat Sparrow met haar pups onder F nest 2014 en de zwangerschap van Luna onder nieuws. Ook zijn de filmpjes nu voor een tablet en telefoon geschikt. Chris vindt dat leuke klusjes, lekker even zo’n dagje achter de computer met het zacht piepende en smakkende geluid op de achtergrond.
 
Een eigen website voor SemOok de toekomstige baasjes van de pups zijn druk in de weer en er wordt al erg naar de toekomstige nieuwe huismaatje pup uit gekeken. Er is zelfs een heuse website gemaakt voor de aankomende pup door een gezin met een super kid. Kijk maar eens op www.riesen-schnauzer.nl We weten zeker dat alle puppy’s in ieder geval welkom zijn in hun nieuwe omgeving.
 
Omdat filmpjes zo leuk zijn:
Video 9 (Drinken bij moeder)
Video 8 (Flesje melk drinken)

Uitbuiken tussen je broers en zussen

Moederdag 2014Zondag 11-05-2014: (12 dgn.) Vandaag is het Moederdag. Dus Terra, Luna en nu ook Sparrow krijgen een heerlijk ontbijtje. Voor onze liefste moeders!
Elke dag gaan we in de weegschaalWe groeien als kool! Bij elkaar zijn we al bijna 6 kilo. Elke avond worden we stuk voor stuk gewogen en houden onze baasjes in lijstjes bij of we wel genoeg aankomen, maar ook of we niet te dik worden. Meestal slapen we net lekker, wanneer we opeens weer in die koude weegschaal moeten. "Dan zijn we nog het rustigste", zegt mijn baasje.
Kijk mij eens stoer staan!Omdat het zo leuk is. Sparrow doet het uitmuntend goed en is een zeer zorgzame moeder. Mag Sandra dan helemaal niet meer moederen? Heel even een flesje Puppymelk bijgeven is zo ontzettend grappig.
Slapend over moeders voorpootWoensdag 07-05-2014: (9 dgn.)  De stamboom aanvraag is op tijd naar de Raad van Beheer. De nieuwe puppy eigenaren hebben op tijd allemaal zelf de voornaam verzonnen van hun toekomstige Riesenmaatje. De pups gaan heten: de 2 teefjes Fiora – Nova en Flash en de 5 reutjes: Faas – Ferre, Florian – Dobr, Funky-Sem, Fawkes-Kaisar en Floris. En dat ging allemaal niet zomaar, er zijn in de aanstaande gezinnen soms grote discussies geweest welke naam het moest worden. Iedereen is al lekker bezig met zijn toekomstige pup.
 
Tante Luna is dol blij met de pups van SparrowDe eerste week van hun jonge leventje hebben de pups goed doorstaan. Ze zijn al lekker van gewicht en de kracht in hun pootjes neemt zienderogen toe. Het wurmen als een molletje is tijgeren tot al lopen door het nest geworden. Sparrow heeft genoeg moedermelk voor haar pups en dat is erg fijn. In de natuurlijke moedermelk zitten veel mooiere afweerstoffen die de pups sterker maken, dan de puppymelk uit een blik. Om de pups te laten wennen en te socialiseren nemen we er steeds eentje bij ons om te kroelen. Dan kan de pup een mens ruiken, raakt gewend aan overal aanraken en worden ze sociaal. Een snoepje kunnen we ze nog niet geven, dus geven we ze een paar druppels puppymelk als beloning en dat vinden ze erg lekker. De geluidjes worden al harder, de stembandjes groeien ook mee groter.
 
Vandaag wilden we de warmte lamp weghalen, maar het is zo fris buiten en de deuren staan hier steeds open waardoor de temperatuur in huis erg wisselt, dat we hem er hoog maar voor de zekerheid bij laten hangen te ondersteuning.
 
Sparrow neemt wat meer rust en ligt soms voor het nest op een schapenvachtje schattig te slapen. Ondertussen maakt ze weer moedermelk aan en komt ze even bij van de afgelopen weken. Op de wandelingen doet ze niet onder voor de andere honden en rent, speelt en dolt net als de andere dames.
 
Webcam boven legnestAlles is nu te volgen op onze nieuwe aanwinst: de HD webcam. Hij geeft een veel scherper beeld en we zijn erg tevreden. Ook in huis kunnen we nu mee kijken in het nest op alle schermen, tablets en telefoons. Soms zie je ook het hoofd van Luna (roze halsband) of Terra (zwarte halsband) die al steeds dichter bij de pups mogen komen. Sparrow draagt geen halsband voor de veiligheid, dan kan er geen pup in klem komen. Veel kijk plezier !!
 
Maandag 05-05-2014: (7 dgn.) Het gaat helemaal goed. De puppies tijgeren al beter door de legnest en de gewichten worden goed hoger elke dag. De temperatuur van de bij verwarming gaat om laag en ze kunnen zichzelf steeds beter en goed warm houden. Het worden weer meer hondjes, het fragiele is er af en je hebt meer dan een pond pup in je hand. Samen zijn de pups nu meer dan 4 kilo zwaar en verdubbeld vergeleken met het geboorte gewicht.
 
Video 7 (Puppy´s drinken aan de borst)
Nieuwe puppy bandjesDe puppies zijn zo groot gegroeid dat ze hun mooie puppie veiligheids-halsbandjes aan kunnen. De kleinste maat past en van nu af aan hebben ze mooie duidelijke kleurtjes om en zijn ze goed te herkennen. Elke dag worden de bandjes iets uitgeschoven zodat ze ruim genoeg blijven. Op de webcam kun je de pups nu onderscheiden. In volgorde van geboorte zijn er de reutjes: donker-blauw, licht-blauw, bruin, groen, dame roze en dame paars en de laatste is reutje rood. We hebben een nieuwe mooiere webcam gekocht maar die blijkt niet compleet te zijn. Daarom rijdt Chris morgen op en neer om de camera om te ruilen. Met de nieuwe camera kunnen wij en jullie straks de puppies nog scherper zien. In huis draait op elk computer scherm en tablet de webcam zodat we altijd een oogje in het zeil kunnen houden. Maar gewoon boven het nest blijft het leukst.
 
Kuilen graven in de tuinSparrow heeft de smaak van graven te pakken en de kuilen in de tuin zijn immens aan het worden. In de natuur graven ze ook kuilen om de pups in te leggen, het is een oerinstinct. Achter Chris zijn rug om heeft Sparrow stilletjes een pupje in de bek genomen en in de grootste kuil gelegd. Chris had acuut een hartverzakking. Gelukkig vertelde Luna gelijk aan Chris wat Sparrow had gedaan en waar hij de pup kon vinden. Slepen met de pups zijn we wel gewend van Terra en we weten: het gaat weer over.
Luna heeft met haar nestje van 12 pups niet gesleept en dat was wel erg rustig voor ons hart en gemoedsrust.
 
Riesenkaart per postOver de post hebben we geweldige een mega geboorte kaart ontvangen. Giant dogs get giant cards! Heel erg bedankt en we hebben er heel erg om gelachen.
 
Zoek de RiesenschnauzerZaterdag 03-05-2014: (5 dgn.) Druk, drukker en drukst… Sparrow ontpopt zich van speelse wildebras tot een zeer lieve moeder. De eerste dag was het voor Sparrow allemaal even nieuw. Maar ik verbaas me er over hoe ontzettend lief en zorgzaam ze nu is voor haar kinderen. Ik ontdek een hele andere kant van Sparrow. Het is een erg leuk nest. Zeer rustig en lief. Uit het legnest komen de hele dag en nacht zachte geluidjes van melk drinkende pups of zacht piepjes als ze even de weg kwijt zijn en moeder roepen. Sparrow duwt ze dan met haar snuit weer terug bij elkaar. De rust die Sparrow heeft voor haar pups is bijzonder. En is het even druk aan de deur, dan legt ze haar snuit over de pups heen ter bescherming.
 
Elke avond wegen we de pups en die groeien goed. Gemiddeld zo´n 10% lichaamsgewicht per dag erbij! Dus geen zorgen gelukkig. Wel is het jammer dat we dan ook niet hoeven bij te voeren. Dat is dan weer erg jammer, want dat doet Sandra zo graag.
 
Socialisatie van de pupsDe eerste socialisatie met kinderen en mensen is gestart en Madelief mocht even in het nest kruipen. Op deze leeftijd doe je natuurlijk niets liever en voor Sparrow is het goed om te gaan wennen aan mensen die haar puppy´s willen vasthouden.
 

Ook hebben we vandaag de webcam op het nest gezet, maar waarschijnlijk werkt hij niet (meer) op elke computer. Snel even een nieuwe gekocht, maar die blijkt defect. Dus maandag verder. Je kan het proberen of het werkt door op Internetcamera links in het menu te klikken.

Momenteel slapen we om de beurt op de bank bij de pups. ´s Morgens rond 6 uur komt Sparrow je al wakker maken omdat ze moet plassen of graven in de tuin. Ben je dan niet snel genoeg, dan pakt ze heel voorzichtig een pup in haar bek en haalt deze uit het legnest. De pup gaat dan natuurlijk piepen, waardoor wij dan weer direct overeind zitten.. en Sparrow weer bereikt heeft wat ze wil.
 
Gezellig over elkaar heen slapenOok al is dit niet ons eerste nest, toch vinden we de eerste weken altijd een beetje spannend. Ze zijn nog zo klein. Soms springt Sparrow na haar wandeling nogal spontaan in het nest om haar pups weer te zien, dat je bang bent dat ze er boven op staat. Gelukkig gaat het toch steeds weer goed. Het is druk, maar echt weer vreselijk leuk en ik moet altijd genieten van extra stralende Sandra die op wolkjes door het huis loopt. En bijslapen komt later wel weer eens.
 
Donderdag 01-05-2014: (3 dgn.) Na een redelijk rustige nacht en weer een super gezellig wakker worden naast het nest (met koffie) beginnen we aan onze nieuwe kraamdag. Terra, Luna en Sparrow worden uitgelaten en (al wel weer een stuk verder op de wandeling), draait Sparrow zich ineens om en rent terug naar haar puppy´s. Ahhh moederliefde.
 

Sandra loopt later ook nog een keer met de 3 dames. Het is druk op de camping en ze houdt Terra en Luna aan de lijn. Sparrow gaat los mee, zodat ze terug naar huis en naar de pups kan spurten als ze wil. Ze loopt echter het hele rondje mee en gaat helemaal los. "Ik kan weer rennen en door het gras stormen en over alles heen springen, Joepie!" als een koe die weer voor het eerst in de wei gaat in de lente. Het volle bolle buikje zijn 7 flinke koters geworden!
 
Video 6 (Sparrow puppy´s drinken aan de borst)
Dr.Stijn van Gils van Visdonk op huisbezoekAan het einde van de ochtend komt de dierenarts Stijn van Gils van Dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal onze Sparrow en haar pups controleren. Deskundig glijden de pups door de handen van Stijn en worden ze gecontroleerd: Hartje, oogjes, staartje, ruggetje, naveltje, teentjes en mondje. Onderhand weten we al wel, waar je op moet letten, maar voor alle zekerheid, vragen we altijd toch graag nog even de inspectie van een goede ervaren dierenarts. Gelukkig zijn alle pups inderdaad in zeer goede gezondheid en zien er prima en gezond uit. Dubbel check! Ook Sparrow is er goed aan toe. Het melkproductie is nu flink op gang en haar borsten zitten vol melk. Stijn is verbaast dat Sparrow al weer mee uit gaat, maar tja, het zijn sterke honden van een sterk ras. Sandra vindt het altijd heel erg leuk om te sparren met de dierenarts over de wonderen van de natuur en voor je het weet is het huisbezoekje al snel uitgelopen tot een flink bezoek van anderhalf uur. Zelfs de medische honden boeken komen op tafel. En van de dierenarts leren we altijd weer leuke nieuwe weetjes erbij!
 
Uit deze bollebuik komen straks 7 puppy´s´s Middags maken we eindelijk de eerste reeks portret foto´s van de puppy´s. Om iedereen via deze website op de hoogte te brengen over de voortgang en de geboorte. De eerste prioriteit lag natuurlijk bij de pups, maar nu ze rustig slapen, kunnen we eens even alles opschrijven en de leukste foto´s er bij zoeken om op de website te zetten.
 
Momenteel zijn de pups allemaal al over hun geboorte gewicht weer heen. Het is normaal dat ze eerst een beetje afvallen en daarna moet het gewicht dagelijks oplopen met zo´n 4 tot 10 %. Nu dat doen ze. Gemiddeld hebben we nu al 3 kilo pup!
Tot de eerste enting zijn we nog erg voorzichtig en minimaal met visite, daar ze een verkoudheid e.d. kunnen oplopen van mensen. Dr. Stijn adviseert zelfs geen visite, pas na 4 weken, ook al zijn ze sterk en krijgen afweer van de goede moedermelk en is het een gezond ras. Als alles lukt zullen we snel verder gaan met het installeren van de webcam, zodat iedereen alvast kan mee kijken in het nest en zo toch mee kan genieten van deze prachtige natuur wondertjes. Tot die tijd nog even met de filmpjes op deze website mee kijken.
 
Video 5 (Sparrow en haar puppy´s)
Sparrow laat haar pups lekker drinkenWoensdag 30-04-2014: (2 dgn.) Het is zo´n dag dat je wel leeft, maar alles in een roes aan je voorbij gaat. Een nachtje door draaien was vroeger (toen we nog jong waren) heel gewoon, maar nu… Sandra hangt al heel vroeg met haar neus in het nest. Ah, wat lief! De pups en Sparrow maken het prima. We laten Sparrow even uit. Dat is nu heel leuk om te zien: Twijfelend gaat ze mee naar buiten, en na 20 meter doet ze al haar behoefte. Als je dan wil verder lopen, kijkt ze je vragend aan en houdt haar hooft een beetje schuin. En dan weet ze het: Ze draait zich om en rent terug naar huis.
 
Stapeltje puppy´sDe hele dag leggen we alle puppie´s goed aan de tepels van moeder Sparrow. Natuurlijk willen we dat de puppie´s snel stevig worden en gaan groeien. De pups zijn allemaal zo groot als een mol en passen in je hand. Lopen kunnen ze nog niet, maar tijgeren gaat prima. Als Sparrow aan de andere kant van het legnest gaat liggen, beginnen de puppies allemaal flink te piepen om vervolgens op zoek te gaan naar moeder. De ogen zijn nog dicht, dus alles gebeurt geheel op de reuk van de neus en het gevoel, maar toch weten ze het prima te vinden. Cesar Millan zegt: ¨neus, ogen, oren¨ over de hond en met een al prima werkende neus als eerste van deze zintuigen wordt een pup geboren, dat is dus waar! De werking van de ogen en de oren komt later.
 
Riesenschnauzers 2 dagen oudOok tante Luna en Oma Terra mogen nu voorzichtig bij het nest kijken. Zeker Luna is heel erg blij, zij kan soms wel een half uur bij het nest verliefd staan te kijken naar de pups. Of ze gaat in de bank liggen met het beste zicht in het legnest. Zij is met Pasen op 19 april en 20 april gedekt door Azuro v.d. Nieuwe Riet (een zoon van Terra) en we denken aan haar gedrag te zien, dat ze succesvol gedekt en zwanger is. Binnenkort gaan we hier ook over schrijven op de website, maar moeten nog even bedenken hoe we dat technisch gaan doen, zodat niet alles door elkaar loopt.
 
Lekker op het FatbedSandra begint vast met de a.s. nieuwe puppy eigenaren in te lichten over de geboorte en te vertellen dat ze de komende jaren heel veel plezier gaan hebben aan een nieuwe huisgenoot. Ze kan helaas nog niet iedereen bereiken.
 
Lief he?´s Avonds doen we het verder rustig aan en vieren we het nest met een glaasje wijn om vervolgens op tijd te gaan slapen. Natuurlijk allebei op de bank en naast het nest. Chris valt om als een blok en bij Sandra blijft er 1 oog open, dat maar niets wil missen van de wonderlijke kotertjes.
 
De Koters:

Donker Blauw (Reu)

Bruin (Reu)

Licht Blauw (Reu)

Groen (Reu)

Roze (Teef)

Paars (Teef)

Rood (Reu)

Beschuit met muisjes!Dinsdag 29-04-2014: (1 dag oud) Al vroeg ging alles al in beweging op de camping en werden we wakker. Gekampeerd in de huiskamer met koffie en ontbijt op bed (de bank dus) en met Sparrow tussen ons in, de dag zeer relaxed begonnen. Maar de onrust bij Sparrow bleef de hele dag aanhouden en om half acht ´s avonds begint het echt. Sparrow kruipt in de hoek van de bank, Sandra propt  nog wat meer handdoeken onder Sparrow en ze krijgt haar eerste weeën. Drie keer hijgen en een pers en weer 3 keer hijgen en een pers en na een paar keer wordt  ons eerste kotertje (vernoemd naar vader Kotaro) geboren:
 
Bevalling van de 1e Riesenschnauzer pupNr 1. is een reutje. We geven hem een donker blauw bandje om. We wegen de pup die maar liefst 480 gr. zwaar is. (Flink!) “Donker blauw” is een grote stevige brede reu met een schattig wit klein befje. Alles zit er op en eraan en alles wordt grondig gecontroleerd. Donker stoer blauw vonden we wel goed passen. We hebben de pup en Sparrow in het legnest gelegd. Hoewel het voor Sparrow de eerste keer is dat ze moeder wordt, is het bijzonder om te zien hoeveel instinct de honden hebben. De pup tijgert over de handdoek opzoek naar de tepels. Moeder is druk bezig haar kind grondig schoon te likken en te wassen en voor Sparrow lijkt het allemaal de gewoonste zaak van de wereld als of ze de cursus zwangerschap en bevallen heeft gevolgd. Na nog geen 15 minuten herhaalde het zelfde riedeltje zich weer, alsof ze nog nooit iets anders had gedaan: 3 keer hijgen en een pers en daar was:
 
Riesenschnauzer pup geborenNr.2 ook een reutje. We geven hem een licht blauw bandje om. “Licht blauw” is een mooie grote jongen van 438 gr. Ook een flinke pup met een goed zwaar gewicht en we weten inmiddels als ze zo zwaar zijn bij de geboorte dan kan het ook niet zo´n groot nest worden. Ze moeten tenslotte toch alle de plek in de buik samen delen. Joepie, niet gelijk een super groot nest voor Sparrow haar eerste keer. Sparrow neem even haar rust en gaat even slapen met haar 2 jongens aan de buik. Verbazend hoe ontspannen en relaxed ze is. We kunnen even via facebook chatten met het baasje van Kotaro (Rachelle), dat Kotaro (de vader) ons al 2 mooie stevige jongens heeft gegeven. Rachelle slaapt vannacht ook met de telefoon op haar nachtkastje en droomt van haar jongens. Als Sparrow weer 3 maal begint te hijgen en te persen komt:
 
Riesenschnauzer pup geborenNr.3 om 22:20. Weer een reu! Hij krijgt bandje bruin omdat hij ons doet denken aan een lief beertje. Hij is iets lichter en tijgert als de beste op zoek naar de tepels van mamma. Na de geboorte van elke pup checkt Sandra altijd van top tot teen haar pup, terwijl Sparrow toe kijkt en denkt “Geef nou hier”. In het computerlogboek houden we nauwkeurig alle gegevens bij, zodat we precies weten hoe het gaat met de puppy´s. Weer neemt Sparrow even haar tijd om de pups wat te laten indalen, waardoor wij de tijd hebben alles even bij te werken, handdoeken te verschonen en de eerste wasmachine trommel te vullen met de vuile was. Als de wasmachine kon denken, dan wist het nu: “De komende weken draai ik elke dag weer op volle toeren”
 
Riesenschnauzer pup geborenNr.4 wordt geboren om 1:30 en is weer een reu! Reutje krijgt bandje Rasta(rood/geel/groen) wat straks groen gaat worden. (Dus nu nog even een rasta kleuren koordje, daar we geen groen gekleurd koortje konden vinden voor straks wanneer ze wat groter zijn en hun veiligheids-puppiebandjes om krijgen).
Sandra bekruipt het gevoel dat er alleen maar reuen geboren gaan worden… waar blijven de meisjes? Maar dan:
 
Riesenschnauzer pup geborenNr.5 komt om 1:50 en joepie: een meisje! Bandje roze, het meisjes kleurtje natuurlijk! Een prachtig teefje, wat is ze mooi. Sparrow gaat weer even lekker liggen slapen en Sandra zit te smelten boven het legnest. Wouw, al 5 mooie pupjes! Na een half uurtje om 2:35 komt:
 
Riesenschnauzer pup geborenNr.6 en is ook een teefje en die krijgt lila/paars, dé kleur van Sparrow aan! Sparrow had als pup een paars bandje om en heeft altijd de voorliefde voor de kleur paars gehouden. Leg bij haar geen roze kleedje in de bench, want ze schuift hem gewoon op zij. Sparrow wordt rustiger en hoewel het volgens ons nog niet voorbij is, denkt Sparrow er voorlopig even anders over. Ze vermaakt zich prima met haar nieuwe speeltjes en vertroetelt ze al flink. Maar dan toch komt uiteindelijk:
 
Riesenschnauzer pups van het F-Nest

Nr.7 om 4:05 en dat is weer een stevige reu van 426 gr. Hij krijgt de kleur rood om en is na al dat wachten de hekkensluiter.
 

Vermoeide maar tevreden moeder bij haar puppy´sSparrow blijft nog lang hijgen en probeert een oplossing te bedenken om bij haar pups te blijven, maar moet toch echt ook eens een keer te gaan plassen. Uiteindelijk rent ze de tuin in, zakt door haar poten en doet een giga plas. Draait zich vervolgens om en rent direct het nest weer in. Even tellen: 7! Schuift alles wat opzij en gaat er lief en verzorgend bij liggen. Welterusten puppy´s en mamma. Sandra en Chris proberen nog even op de bank (naast het nest) de ogen te sluiten.
 
Video 4 (Sparrow bevalling puppy´s)
Samen op de bank slapen met je Schnauzer. Lief!!!Maandag 28-04-2014: Ik instaleer me weer in de bank om gezellig met Sparrow te gaan slapen, zo bijzonder gezellig en knus! Maar Sparrow begint wat te hijgen en de hele bank schud mee. Dikke laag handdoeken op de bank gelegd en mijn kussen en dekbedje er boven op en weer proberen te slapen. Daar denkt Sparrow iets anders over. Het voornemen om weer rustig samen te slapen gaat niet door. Liggen op een dikke laag handdoeken in de bank, en vooral niet rustig slapen. Sparrow graaft in de hoek van de bank en ik leg de handdoeken weer netjes, Sparrow graaft in het legnest, ik leg alles weer recht, een plas in de tuin, Sandra doet de deur open en volgt met de zaklamp, wacht geduldig en doet deur weer dicht, samen op de bank, hazenslaapje, weer buiten graven, nog een mega kuil onder de struiken in de tuin erbij.

Om kwart over 4 heeft Sparrow een wee. Sandra sleurt Chris uit bed en samen liggen we nu op de bank met Sparrow erbij. Die natuurlijk vervolgens heerlijk rustig in slaap viel en met z´n drieën hebben we nog even wat uurtjes slaap gepakt. Chris laat ondertussen alle accu´s van de video en fotocamera nog maar eens op. Echt lang kan het niet meer duren...
 
Toiletpapier met Puppy´sDonderdag 24-04-2014: Vanaf morgen mag, medisch gezien, Sparrow bevallen. Afgelopen week is dan ook de nesteldrang bij Sandra begonnen... Alles moet in de puntjes verzorgt en voorbereid zijn. En niets wordt aan het toeval overgelaten. Zelfs toiletpapier met puppy´s hoort bij de puppyuitzet.
De gekleurde puppy bandjes in 3 verschillende formaten, de onderleggers, de medische spullen, de puppymelk en extra kleedjes zijn opgehaald deze week. De vriezer is gevuld met eten voor ons, de honden worden allemaal nog even netjes getrimd. Nog even aandacht voor haar man, alle wassen draaien, de ramen zemen en alles ruikt nu gedesinfecteerd.
En nu maar Candy Crush spelen en wachten, Terra helpt mee.En vanaf nu is het afwachten geblazen. Als het niet nodig is gaan we de deur niet meer uit en zullen we alleen nog maar Sparrow helpen met haar laatste loodjes. Goed eten, extra laten plassen en natuurlijk heel veel keer knuffelen. Terwijl Terra helpt met Candy Crush, doden we de tijd.

Sparrow kijkt af en toe in het legnest en denkt "Zijn ze er al?"

Lekker uitrusten op de bankWoensdag 23-04-2014: Schaap in wolfskleren? Sparrow gaat voor de laatste loodjes. De altijd enthousiaste Sparrow vol energie, is veranderd naar een rustige en bedachtzame hond. Terwijl Terra en Luna nog als wilde kunnen rennen over het weiland, blijft Sparrow nu rustig bij ons in de buurt. Halverwege de wandeling heeft ze het wel gehad en kan dan pontificaal gaan liggen. Ik wil naar huis. Daar staat mijn legnest en mijn eten.
 
Hoog zwangerVeel slapen en altijd vlak bij ons in de buurt. Waar we ook zitten of lopen, Sparrow wijkt niet meer van ons. Alleen rond etenstijd is ze weer even snel. Ook het waken geeft ze nu graag uit handen aan de anderen. Volgens ons kan het niet lang meer duren. Onze Sparrow, die we als troetelnaam vaak “Smurfje” noemen is momenteel veranderd in bedachtzame a.s. moeder. We noemen haar "Dikkertje"
 

Sparrow en Sandra lekker samen
 

Zondag 20-04-2014: (nog ong. 12 dagen tot uitgerekende datum van de bevalling van Lady Sparrow)
1e paasdag, Vrolijk Pasen !! Sparrow doet het rustig aan. Ze laat de andere dames Luna en Terra voor haar waken. Ze is heel lief en erg rustig. Waar we ook gaan, sloft ze rustig achter ons aan om vervolgens weer aan onze voeten te gaan liggen. Gaan we in de bank zitten dan kruipt, ( i.p.v. springt) ze bij ons “in” de bank en de laatste dagen kijkt ze ons vragend aan en krijgt ze hulp met een kontje. Met haar hoofdje op mijn schoot en mijn hand op haar buik is het lekker diep snurken. Dan gaan de pups in haar buik bewegen en zoeken contact met mijn hand. Ze kunnen al behoorlijk trappelen en tegen mijn hand bonken, geweldig om te voelen, tot Sparrow het gestuiter in haar bolle buik weer genoeg vindt en ze op de koele vloer gaat liggen. We denken dat de pups daar weer rustig van worden en dan wil ze weer op de bank.
 
Video 3 (Sparrow doet het rustig aan)
Sparrow op 1e paasdagVroeger sprong ze over de houtstapel, nu dendert ze er dwars door heen. Vroeger stoof ze galopperend in volle vaart naar het uitlaat veld, nu hobbelt ze rustig mee, hier en daar rustig snuffelend. Haar neus werkt perfect, ze heeft een groene specht in nood (door een aanval van een roofvogel) gevonden en de riem van Terra die we waren verloren. Ze is een geweldige speurder zoals haar moeder Terra ook is. Wat is Sparrow goed, op die bijzondere momenten barst je hart uit je borst van trots.
 
Sparrow tussen de paardebloemenNouska logeert op de camping en normaal staat Sparrow te springen om met haar zus te ravotten, maar nu even niet meer. Dus mag (de aanstaande oma in spé) Terra lekker met Nouska spelen. Nouska en Terra hebben lekker door de bossen gedold en heerlijk gezwommen.
 
Kotaro BOB op Dogshow Anves´s Nachts geeft Sparrow keurig aan dat ze een plas moet doen, de hele nacht houdt ze het niet meer op. En haar buik groeit, groeit en groeit.

Ondertussen is de vader Kotaro druk in de weer op wedstrijden. En hij haalt nog eens een prachtige prijs binnen.
 

Sparrow met haar zwangere buikGezien de volle bolle buik van Sparrow en haar borstontwikkeling, de boinkende pups in haar buik (en Sandra maar steeds tellen) en haar gedrag, gaan we ons toch voorbereiden op een groot nest. De voorraden worden verhoogd, de kasten volgestouwd: Sandra mag nog meer gaan puppyshoppen.
 
Regelmatig hebben we puppykijkers op bezoek en er wordt heel wat afgekletst over Riesenschnauzers. Alle verhalen over hun Riesenschnauzers en kopieën van stambomen worden heel erg gewaardeerd. Hoe meer kennis we hebben, hoe beter we beslissingen kunnen maken.
 
Oude kranten voor puppy nestDe stapel kranten (die ook nog eens onder de handdoeken gaan in het legnest) is nog veel te klein, dus wie kranten heeft, sparen en bewaren en als je langs komt: neem ze mee!
 
Je kan de puppies al voelenZondag 13-04-2014: (Nog 3 weekjes) Sparrow groeit nu stevig door. Het stoere model van Sparrow is wat veranderd in ons dikkerdje. Haar tepels zijn flink gegroeid en haar buik komt nu onder haar borstkas uit. In de laatste twee weken zal ze nog wat in de breedte uitzetten. Ja die is flink zwanger.

Sparrow neemt  nu veel meer rust en ook tijdens haar wandelingen doet ze het wat rustiger aan. En eten is er nooit genoeg voor haar. Zodra de koelkast opengaat, staat ze naast je te kwispelen.

Trimhaar gaan mee naar de nestjes van de vogeltjesDe nesteldrang periode is begonnen, zowel voor Sparrow als ook voor ons. In de laatste twee weken voor de bevalling lopen we alles nog eens na. Hebben we alle spullen in huis? Het legnest krijgt een flinke poetsbeurt en de boodschappenlijst wordt gemaakt: o.a. puppybandjes, voer, puppymelk, handdoeken en schoonmaakmiddel.

Sandra geeft de Schnauzers nog eens een flinke trimbeurt, zodat ze straks weer netjes op de foto´s staan.

En aan het einde van de dag kwam dit meesje de haren van onze honden ophalen om ook haar nestje te bouwen. Kennelijk prima bouw materiaal. (Isolerend, stevig, antiallergisch en mooie van kleur)

Mijn eigen legnest, hier zal ik moeten bevallen.Dit is nu mijn legnest. Drie jaar geleden ben ik hierin ter wereld gekomen. Nu mag ik zelf een nieuwe generatie op de wereld zetten. Ik heb er wel zin in. Terra weet al dat zij er niet in mag gaan liggen, Luna wil toch ook wel erg graag nog even een tukje er in doen. Nu zijn we nog niet al te streng, maar straks is het alleen een domein van Sparrow en haar pups.

Wanneer je je hand op de buik van Sparrow legt, kan je af en toe al een pup voelen. De drukst bewegende zijn natuurlijk de reutjes.

"Zit" en dan een koekje gevenHeerlijk spelen met kinderen, blijven onze meiden leuk vinden. Soms hou je je hart vast. In vol galop rennen ze op je af en in de laatste meter remmen ze af, om vervolgens keurig te gaan zitten. Alles en iedereen blijft overeind.

Vooral Luna kan niet genoeg krijgen van het spelen met een bal. Ze is dan altijd blij en energie genoeg.

Sparrow en Terra zijn meer in voor een stok. Niet om te spelen, maar om netjes mee naar huis terug te nemen.

 

Luna, onze Riesenschnauzer, kan zo heerlijk spelen

Zondag 06-04-2014: (dag 38 van de zwangerschap van Sparrow) Na een hectische drukke zaterdag van gaan en komen van caravans en gezellige visite van aspirant pup baasjes, hebben we een rustige zondag voor de boeg. Rustig staan we op en na het ontbeid van koffie en paasbrood springt Luna op schoot bij Sandra en vraagt: Uit, baas? En ligt er bloed op de grond. Luna is loops geworden! Onze hersenen gaan in de hoogste stand en op volle toeren rekenen voor als we haar gaan laten dekken. We gaan een kleine overlapping krijgen, maar met onze ervaring gaan we dat prima geregeld krijgen. Luna heeft een loopsheid overgeslagen en doet dat misschien wel weer en dan wordt het wel weer heel lang wachten voor de volgende keer. We hebben nu ook een heel jaar moeten wachten en dat vinden we best lang, we vinden het zo leuk! En we gunnen zoveel mensen een goede lieve sterke Riesenschnauzer. Azuro staat klaar voor een dekking en alles is al lang geregeld. Elly en Peter (de baasjes van Azuro) worden gewaarschuwd, zodat ze hun planning kunnen gaan maken om vrij te hebben als Luna rijp is en ovuleert om met Azuro hier te zijn.

Riesenschnauzer met sokSpontaan doet Sandra een tennisbal in een sok en Luna gaat er lekker mee spelen en beschermt haar nieuwe speeltje goed. Ze verstopt zich met de sok tussen de laurieren, trots komt haar koppie en de sok in haar bek door de laurieren piepen. Dit heeft de baas aan mij gegeven, van mij! Goed moeder gedrag. Je kunt zo lachen om haar.
 
Riesenschnauzer met buik vol puppiesElke zwangerschap is weer anders, zo bijzonder om steeds weer andere dingen te ervaren. Sparrow heeft bijvoorbeeld soms zachtjes te hik. Dat hadden Terra en Luna nooit. De buik van Sparrow groeit met de dag en begint al te schommelen als ze om ons heen hobbelt met uitlaten. Zo schattig. Ze doet het al wat rustiger aan, slaapt wat meer en we laten haar de hoogte sprongen niet meer nemen.
 
Noeska en Sparrow, echte zusjesVandaag komt Noeska, een echt zusje van Sparrow op de camping staan en op visite. Dat wordt gezellig samen keten! De zusjes zijn dol op elkaar. We zullen Sparrow goed in de gaten houden.
 
Hoe werkt mijn hond?Alle adviezen, alle boeken, alle planningen en al onze ervaringen heb ik (Chris) nu definitief in de hoek gegooid. Terwijl Sparrow momenteel hoog zwanger is, wat we in december hadden gepland en Luna haar loopsheid zou overslaan, is ze vandaag opeens toch loops geworden. Het is natuur en voortaan doe ik geen voorspellingen meer en wacht op wat er komen gaat. En misschien preveren puppies wel meer de zomer dan de winter maanden, net zoals wij. Even snel doorgerekend zou het theoretisch twee nesten direct achter elkaar kunnen worden. Gezien het groot aantal geïnteresseerden voor een pup en de energie die wij hebben zou het allemaal geen probleem zijn. Maar Sandra mag beslissen wat we doen, dus wat denken jullie?
 

Carnaval puppiesDinsdag 01-04-2014: Tijdens de Carnaval is Sparrow (33 dagen geleden) bevrucht. Vanochtend is het dan zover, op 1 april de echo. Echt waar? Écht waar! Sparrow wordt nog even alleen goed uitgelaten, zodat haar blaas leeg is. We gaan in de auto op naar Dierenhospitaal Visdonk. Sparrow zit op de achterbank, kijkt uit het raam, duwt haar neus door de raamopening om luchtjes te snuiven en gaat soms even lekker rustig liggen. Bij de dierenarts aangekomen stapt ze vrolijk kwispelend naar binnen en kijkt opgewekt naar alle andere honden en een zwarte kat in de wachtkamer. Wie wil mij kroelen? De mevrouw naast ons met de zwarte kat haalt haar aan. Sparrow probeert haar gelijk voor een dagtaak kroelen te strikken. Helaas, we willen haar gewicht weten en ze gaat netjes met Chris mee, zit keurig stil op de weegschaal: 35,1 kilo en dat is wat zwaarder dan ze was.
 

Echo apparaatDr. Stijn, de echo man, is op vakantie en Dr. Femke gaat de echo doen. Wij mee naar binnen en Sandra tilt Sparrow op. Op haar rug op de tafel liggend, wordt haar buikje geschoren en gaat er een dot gel op haar kale buik. De lichten gaan uit zodat we goed op het scherm alles kunnen uitpluizen. We hadden de fotocamera mee genomen voor een foto, maar dat ging hem dus niet worden in het donker, stom. Met de eerste kop van het echo apparaat kun je ruim en overzichtelijk kijken en we zien gelijk 4 vruchtblazen. Femke en Sandra juichen te gelijkertijd: Zwanger! Dat is wel duidelijk. We proberen te tellen maar het beweegt allemaal te veel. (tja, ¨af en blijf¨ kennen de vruchtjes nog niet) Met de gedetailleerde kop van het echo apparaat beginnen we aan het eerste pupje, het is 2 cm groot, hartje klopt stevig en alles ziet er goed uit, op naar de tweede en alles ziet er weer goed uit en zo hebben we 6 pups achter elkaar helemaal bekeken en alles zag er goed en gezond uit. Af en toe komt er een vruchtblaasje met een beweeglijk pupje van achter tussen de andere, ¨dat is vast een energieke reu¨ wordt er gelachen. We proberen op het juiste moment mooie echo foto´s te maken en korte filmpjes voor op de website, maar het is te onrustig voor scherpe opnamen. Wat we hebben kun je hieronder zien. De conclusie van dr. Femke: 6 pups zeker en meer want er zitten verborgen vruchtjes achter. Dr. Anne Marie Verbruggen komt feliciteren en Dr. Richard komt ook nog even juichen. Terra wordt oma en Sparrow wordt moeder. Zij gaat de bloedlijn verder voort zetten! Wij zijn héél blij !!
 

Sparrow wordt al dikkerThuis wordt eerst Rachelle op de hoogte gebracht dat Kotaro vader gaat worden, de reactie: SUPER !! is heerlijk en er wordt samen wat gekeuveld over de chat. Op naar 2 – 3 mei, dan is Sparrow voor de bevalling uitgerekend. Voor Rachelle (Facebook) is het maar spannend en veel wachten. Hier zien we Sparrow nu elke dag dikker worden.
 

Sandra (Facebook) mag een lijst gaan maken om puppynest spullen te shoppen. De eerste mailtjes vliegen over en weer. Toch wordt het afwachten tot de bevalling, dan weten we pas echt hoeveel pups en hoeveel teefjes en reutjes er geboren gaan worden. Spannend en al heel gelukkig wordt het ….. wachten.
 

Echo Riesenschnautzer pupEcho Riesenschnautzer pup

Klik op de echo voor grotere afbeelding.

Video 2 (Echo)
Video 1 (Echo)

Zondag 23-03-2014: “Zie jij al wat?” of “Ze lijkt al wat dikker te worden, toch?” zijn vragen die we elkaar regelmatig stellen. Het is moeilijk te zien of Sparrow wel zwanger is, het is ook nog te vroeg om iets te kunnen zien. Haar gedrag is niet erg anders. Ze eet nu wel als snelste haar bak leeg terwijl ze normaal brokje voor brokje rustig eet. Ze sleept met kleedjes, nest drang? Ze is iets waakser en blaft iets sneller, toch? Gewoon rennen, spelen, op schoot kruipen en veel kroelen. Soms denk je even dat Sparrow iets voelt in haar buik, wanneer ze opeens een rare beweging maakt en met haar snuit in haar buik duwt. Is het de wens van de gedachte? Het kan inbeelding van ons zijn. We moeten gewoon geduldig wachten. En dat kunnen we zo goed ;-)
 

Trimbeurt van Riesenschnauzers, alle 4 blij.Om de tijd te doden, maar lekker trimmen en veel spelen met de meiden. Zeker met dit heerlijke lente weer is dat geen straf, maar genieten natuurlijk. We hebben gezellig veel visite om lekker over de Riesenschnauzers te kletsen. De 3 meiden spelen vrolijk en enthousiast met de kinderen, een feest om te zien.

We hebben besloten een echo te doen om in ieder geval sneller te weten óf er puppies in zitten en te weten ongeveer hoe veel vruchtjes er zijn. Op de echo zie je niet precies hoeveel en ook niet van welk geslacht, dus een bevalling blijft toch een verrassingsfeestje!
 

Kotaro Mousaro en Sparrow v.d.Nieuwe Riet

Schnauzer moeders bespreken laatste trim nieuwtjesZaterdag 01-03-2014: Sparrow zit al voor de deur met haar snuit tegen de ruit te wachten op haar Kotaro: “Zou die wel komen vandaag?” En vanmiddag om een uur of 4 is het wachten dan toch beloond. Kotaro en Sparrow mogen weer lekker samen “spelen”. Geweldig om altijd weer te zien hoe ze elkaar verleiden. Terra en Luna blijven even vast zitten in de bench en mogen zich er niet mee bemoeien. Terra en Luna vinden Taro ook heel leuk.
Als het echte werk achter de rug is, mogen alle honden los en kunnen de baasjes nog even samen de laatste snufjes van het trimmen bespreken. De baas van Kotaro (Rachelle) weet er heel veel van af en Sandra leert altijd graag bij natuurlijk. Al het snoeigereedschap wordt weer uitgebreid besproken. Een kammetje voor de schnauzer-snuit, een borsteltje voor de poten en ga zo maar door, want bij een Riesenschnauzer hoort ook trimmen.
Chris trekt zich terug en kruipt al vast achter de computer voor de foto´s e.d. te gaan regelen. Laat de schnauzer-moeders maar opgetogen, vrolijk en uitgelaten lekker kletsen over puppies en trimmen. Gezellig lekker vrouwen onder elkaar over hun Riesenschnauzers.

Het is weer een super gezellige honden middag geworden. Nu hopen maar dat er puppy´s gaan groeien, dat weten we pas zeker na de echo over ca. 30 dagen. Pffff, duimen en wachten….. PUPPIE KNUFFELEN !!

Kotaro is een echte heerVrijdag 28-02-2014: “Hoi Richard, daar zijn we weer” kwispelt Sparrow in dierenhospitaal Visdonk. Klein beetje bloed in het buisje, buisje in het apparaat en wij weer naar huis. We wachten op het telefoontje met de uitslag en een eventueel dekadvies. Twee uur later belt de dierenarts de waarde door: 9,69 Dat is hoger dan 6, waarbij de eisprong is en betekent: Laat de reu maar komen. Tijd om te dekken!
Onze reu woont 2 uur rijden bij ons vandaan, dus alles staat al klaar en is voorbereid. En om 15:00 uur ontmoet Sparrow haar “zwarte prins” Nederlands en Belgische kampioen Kotaro Mousaro, heet deze lieve schoonheid. Eerst samen spelen en elkaar wat beter onderzoeken en rustig leren kennen. En Sparrow blijkt rijp en Taro weet wat hij moet doen, een bekwame minnaar. Beiden weten ze wat er moet gebeuren. Het is een natuurlijk instinct, wat ze allebei begrijpen. En daarna zitten de baasjes nog steeds over Riesenschnauzers te kletsen, terwijl de schnauzers allang weer liggen te wachten op hun avond eten. Taro krijgt een grote bak extra vol en heeft hem toch als eerste leeg. Tja, het was hard werken voor de kerel. We spreken af om ze morgen nog een keer bij elkaar te zetten. In ieder geval hebben wij het imago van de carnaval weer eer aan gedaan. We hebben lekker gebeest.

Hard werken voor KotaroDinsdag 25-02-2014: We hebben vandaag weer opnieuw een progesteron meting laten uitvoeren. Sparrow, die autorijden altijd wel interessant vind en vrolijk op de achterbank zit, gaat vrolijk mee naar de dierenarts. Vooral het wachten in de wachtkamer tussen andere honden, katten, kanarie´s en konijnen is razend interessant. Vandaag was het progesteron gehalte gestegen naar: 1,77. Nog veel te laag om onze reu te laten komen.

Kotaro op visite bij de Nieuwe RietZaterdag 22-02-2014: Vandaag naar de dierenarts voor het eerste bloedonderzoek. Een klein beetje bloed wordt afgetapt bij Sparrow om te onderzoeken op progesteron. Afhankelijk van de waarde, kan de dierenarts dan adviseren wanneer er ongeveer gedekt zal moeten worden. De eerste keer is een soort nulmeting. Sparrow heeft ook pas een waarde van 0,02. Zo weet je wat meer en kun je een beetje gaan plannen en hoef je niet onnodig vaak te gaan autorijden met de teef of reu voor een dekking. Sparrow geeft geen kik om het prikje en blijft vrolijk de dierenarts aan kijken. We vragen ons zelfs af of ze het überhaupt wel voelt.

Kotaro en Sparrow zijn vrienden gewordenZaterdag 15-02-2014: Het internet is afgesurft en reuen ontmoet voor als…
Wanneer er ook maar één bloed druppeltje op de grond ligt, staat Sandra al klaar met een tissue. Alle meisjes worden dan onder de staart geïnspecteerd: Wie is er loops? Als er dan weer eens blijkt dat Chris heeft geklust en zich heeft gesneden of Madelief met de tomatenketchup heeft geschud is de teleurstelling groot. Sandra en geduld?

Maar vandaag niet. Sparrow is loops geworden! Terwijl Sparrow waarschijnlijk nergens besef van heeft, is Sandra al in de wolken en ziet ze zich al weer lekker tutteren met pasgeboren Riesenschnauzer puppy´s. De chat met Rachelle (waar Kataro de reu woont) gaat op roodgloeiend en de magen in de knoop van de spanning, wachten... Spannend !!

De dames zijn netjes voor de dierenartsPuppies in de planning!

We hebben weer de kriebeltjes en gaan weer gezellig een Riesenschnauzer nestje doen.

Alle honden hebben goede heupen en zijn de ogen goed van getest en nagekeken door de dierenartsen op gezondheid van dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal.
Het was een gezellige boel met 5 van die grote zwarte honden.

Alles is voorbereid en we zijn er helemaal klaar voor.
De natuur kan zijn gang gaan.

Een teefje draagt vanaf de dekking ca. 9 weken lang tot aan de bevalling en dan voedt ze haar pups op tot rond de 8 weken.
De ene pup is wat vroeger zelfstandig, zindelijke en zo dan de ander.
Zijn ze klaar dan kan de pup naar zijn of haar nieuwe thuis.

Van harte welkom om ons en onze Terra, Luna en Sparrow te komen leren kennen en te zien waar de puppy´s geboren gaan worden.
 


Maandag 23-09-2013: Opgewekt gingen we naar dierenhospitaal Visdonk. Sparrow gaat op de weegschaal en is bijna een kilo zwaarder terwijl we nog niet extra bij voeren, dat is een goed teken. Haar buikje wordt een stukje kaal geschoren. Bij de tepeltjes blijven we vandaan want die zijn al wat gezwollen en gegroeid ondanks het vroege stadium. Op Sparrow´s buikje gaat gel en verwachtingsvol kijken we naar het scherm van het echo apparaat en zien …. Niets. Geen pups? Geen pups…. Maar de borstjes al in ontwikkeling? Het dikkere buikje? De kilo zwaarder? Schijnzwangerschap, geen pups….
Sandra staat totaal paf en kan het nauwelijks geloven, maar ze heeft het met eigen ogen gezien. Gelukkig is Chris dan wat nuchterder en luistert wel naar de goede adviezen van Dr. Femke en rijdt de boel weer veilig naar huis.

Thuis gaat Sandra aan het bellen. Slecht nieuws direct brengen. Iedereen vindt het ongelofelijk jammer en wacht op een volgende nestje. Het blijft natuur.

Het duurt nog wel 2 dagen tot het echt doordringt. Van de winter geen pups, geen werpkist met sabbel geluidjes naast de kachel, geen trippelpootjes door het huis, geen visite voor de pups, puppies knuffelen en uren kletsen over Riesenschnauzers.

We nemen ons voor veel leuke dingen te doen met onze grote Riesen en voegen daad bij woord. Lange wandelingen in de bossen en wat drinken op een terras met de honden aan onze voeten. Lange wandelingen door de omgeving vooral met Sparrow om haar aandacht af te leiden van de schijnzwangerschap. Lekker gooien met de bal achter op het veld en spelletjes spelen. Naar les op school en de oefeningen oefenen, lekker bezig zijn en s´avonds tevreden op de bank TV kijken met de honden om ons heen.

En we wachten rustig tot er weer één van de meiden loops wordt.
 

Samen gezellig op het kleedje (Youp uit nest 2013)
Het is al weken stil in huis zonder pups. We printen de foto´s die we krijgen over de mail uit van de pups van ons laatste nestje en hangen de deuren van de kasten van de administratiehoek in de huiskamer helemaal vol. Als we onze ogen sluiten, zien we hun lieve koppies ons aankijken en naar ons toe hobbelen. We zetten er een paar foto´s op onze website, zonder iemands privacy te schenden. Het is heerlijk om te merken, hoe gelukkig iedereen is met onze pups, zoals wij elke dag weer dankbaar zijn dat onze fantastische honden in ons leven zijn. We genieten van de verhalen en foto´s in de mails en gelukkige stemmen aan de telefoon, de onverwachte bezoeken van onze pups, soms al zo groot en soms nog zo klein en ze weer even heerlijk in je armen hebben of even streng bijsturen. Gezellig op visite en uuuuuren gezellig praten over de Riesenschnauzer. Ze weer laten spelen met onze Terra, Donder, Luna en Sparrow. We doen het zó graag.
Rust in huize De Nieuwe RietJe kunt het gerust een verslaving noemen. Wie koopt er nou een bank speciaal die lekker ligt voor als we weer een nestje hebben en we zo dicht bij ze kunnen zijn. Wie heeft er een speciaal een 11 kilo wasmachine gekocht en aansluitend een droger voor als we een nestje hebben? We zijn het zo gewend: PUPPIES IN HUIS, hun moment van geboorte, het leren kruipen, leren tijgeren, leren lopen, leren rennen, het open gaan van de oortjes, het openen van de oogjes, de schattige geluidjes, hun trippelpootjes, opletten waar we lopen, deuren achter ons goed dicht doen, poetsen en opruimen zodat ze leren hun nest/huis netjes te houden, ze op het juiste moment naar buiten schuiven als ze moeten plassen, het samen spelen en socialiseren en de zorgen. Ze bij staan als ze iets spannends of nieuws mee maken. Hun zelfvertrouwen kweken en laten groeien. Hun individuele karakter ontcijferen. De discussies: Het welke pup past het bij het beste nieuwe thuis uitpuzzelen, de perfecte ¨match¨ zoeken. Het is in ons in het bloed gaan zitten… en bloed gaat waar het niet kruipen kan! Er komt een nieuw nestje.
 
Ik ga vader worden!Maandag 26-08-2013: Donder heeft Sparrow gedekt op zaterdag de 24e, zondag de 25e en maandag de 26e augustus! Dus even allemaal grof gerekend gaat Sparrow 9 weken dragen en bevallen ongeveer rond 28 oktober 2013. En zijn de pups met 8 weken oud en klaar en opgevoed om naar hun nieuwe thuis te gaan in het weekend voor de kerst 21 december. Met de kerst bij hun nieuwe baasjes, wat zullen ze verwend worden met alle cadeautjes!
 
Sparrow op schootVol verwachting hebben we de vlinders in de buik, PUPPIES !! Heerlijke lieve kleine schattige zwarte mormeltjes om ons heen en klaar stomen tot net zulke geweldige gouden honden die we zelf hebben. Wij gaan er weer voor.
We wensen iedereen het geluk van een geweldige Riesenschnauzer in zijn leven toe!
Het beste kerstcadeau wat er maar is voor jong tot oud:


Onvoorwaardelijke trouw en liefde van een goede Riesenschnauzer!
 

(c) 2008-2015 Visser-Koghee