Ons tweede nest van Sparrow onze Riesenschnauzer

Riesenschnauzer

I-Nest Geboren op 22 juli 2015 van Sparrow van de Nieuwe Riet en Kotaro Mousaro

» Onze Honden
» Onze nestjes
» Karakter
» Stamboom
» Foto´s
» Puppy´s
» Nest 2009
» Nest 2010
» Nest 2011
» Nest 2012
» Nest 2013
» F Nest 2014
» G Nest 2014
» H Nest 2015
» I Nest 2015
» J Nest 2017
» Nieuws
» Inschrijven
» Informatie
» De Nieuwe Riet
» Enface
» Links
» Puppy ervaring
» InternetcameraRiesenschnauzer webcam

Zaterdag 19-09-2015: Afgelopen week is ook Imara mee naar huis gegaan met haar nieuwe baasje en bazin. Altijd weer even een moeilijk moment. Naast Sandra is ook Tante Luna, Mama Sparrow en Oma Terra onder de indruk en stil van. Het valt altijd weer zwaar om afscheid te moeten nemen, zeker van de laatste pup. We wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier toe met de pup. En voor allemaal een hele dikke knuffel!
Wat zijn de weken weer snel om. Voor we het wisten, waren de minimormeltjes groot genoeg om uit te vliegen en is het weer stil (en schoon) in huis.
Deze winter zullen we met zijn vijven zijn. We kunnen ons dan weer even helemaal gaan richten op ons nieuwe project van de camping. En volgend jaar... Misschien weer een nestje?
Lekker spelen met moederZondag 13-9-2015: Reutje Ice Inferno, teefje geel Ilsa en teefje roze Inouska zijn opgehaald en alleen bandje paars Imara is nog hier. Ze ging wel even wat huilen toen ze ‘s avonds alleen moest slapen, maar Chris heeft haar op schoot genomen tot ze daar in slaap viel en toen zachtjes in haar eigen bench gelegd en daar heeft ze de hele nacht lekker door geslapen. Ze heeft nu de hele bench voor haarzelf en alle veiligheidshekken zijn weg gehaald. Om de vijver hebben we een hekje gezet, zodat ze daar niet in kan vallen en ze draait nu zelfstandig als grote pup mee in de roedel van de grote 3 meiden. Ze is dan ook al heel wat kilo’s. Met haar ruim 8 kilo en brede borstkas en kont komt ze goed mee. Ze speelt graag met Luna en de flos en veel met haar moeder Sparrow het typische Riesensnuiten happen en stoeien spel. Tegen Terra aan slaap je lekker. Waar we ook gaan, trippelt ze achter ons aan. Lekker nieuwsgierig en vrolijk kwispelend met haar dikke staart wil ze alles weten. Heerlijk zo'n vrolijk ding, we genieten nog even volop van onze laatste pup tot de juiste nieuwe baasjes zich melden.
Agility met RiesenschnauzerDonderdag 10-09-2015: De agility cursus week was een groot succes. Iedereen blij en enthousiast, daarom wordt er volgend jaar 2 keer 1 week gepland met kleinere groepen. Patrick laat de spullen steeds staan, dus als de groep vrij is, kunnen onze grote meiden hun gang gaan, en ze vinden het fantastisch. Vrolijk enthousiast springt Sparrow overal op, ook in eens in de bloembakken van onze tuin, al Sandra haar plantjes plat. Oeps, dat was nou ook weer niet de bedoeling… Alleen op commando Sparrow!
Dinsdag 08-09-2015: Vandaag mooie portretfoto's kunnen maken van onze Riesenschnauzer.
Inoeska Ilana (Bandje Roze) Ice Inferno (Bandje Blauw)
Imara Iris (Bandje Paars) Ilsa (Bandje Geel)
Blijft een lief gezichtZondag 06-09-2015: (Bijna 7 weken) Vandaag is het een gezellige drukke dag voor de puppy’s. Natuurlijk komt er visite om lekker met de puppy’s te knuffelen. Eerst iemand met een 1 jarig zoontje. Wat zijn de grote meiden en pups lief voor de kleine knul. Kind op de grond en pup erbij. Smelt!
Daarna komt er een pup teef van 1 jaar oud op visite. Deze schone dame, Fiora Nova is van vorig jaar van Sparrow en Kotaro. Sandra vond het heel erg leuk om een meisje uit het vorige nest te zien. Ze controleert haar grondig en is erg trots op haar en het gangwerk (lopen). Natuurlijk moest zij even wennen, met de drie moeders hier in huis, maar uiteindelijk was er met Luna de dikke klik en gingen ze lekker samen spelen. Na een uurtje was het een grote dolle hondenboel, terwijl onze pups allang weer waren gaan slapen.
Eerste keer uitlatenEn dan komt Sandra’s lieve nicht met haar vader. (Sandra’s broer dus) Zij is een geboren natuurtalent in omgang met dieren. Dus voor ons een goed moment om met alle honden echt de eerste keer een groot rondje te gaan wandelen.
Lekker rennen met de pupsJe hebt dan ogen en handen tekort en alle hulp is welkom. De pups lopen alle richtingen uit en voordat ze snappen dat ze achter de grote honden aan moet lopen, ben je zo een kwartiertje verder. Julia helpt aan alle kanten en het gaat daarna prachtig.
Slaap lekkerVandaag dus officieel voor het eerst goed uitgelaten. Het hoge gras leren kennen, oppassen voor alles om je heen en ontdekken. Met de extra handen van Julia en Jan gaat het allemaal prima. ’s Avonds dachten we dat ze wel erg moe zouden zijn. Maar dat is toch niet waar. Dus de puppy’s zetten rond 10 uur nog even de hele woonkamer op stelten en keten nog flink rond. Als alles ergens een plekje heeft gevonden en in slaap is gevallen, is het toch 12 uur, pakken we ze weer op en laten ze verder slapen in hun bench. Welterusten donderstenen. Morgen weer een mooie dag.

Spelen met de groteVrijdag 04-09-2015: (44 dagen oud) Wat een week deze week! Niets vermoedend zijn de pups weer lekker vroeg wakker. En dat laten ze dan ook altijd luidruchtig weten! Heerlijk om te zien en genieten, hoe ze allemaal met elkaar spelen. De drie grote dames zijn de pups op een gegeven moment zat en zoeken een plekje op de bank. Dat willen de pups ook en doen hun uiterste best om ook op de bank erbij te klimmen, maar ze zijn nog net te klein. De pups geven het uiteindelijk op en rennen nog lekker rond door het huis, maar vallen uiteindelijk één voor één aan onze voeten voor de bank bij de baasjes in slaap. Zachtjes pakken we ze op en lekker ze terug in de bench. Slaap zacht, puppies, zzzzz.
DNA, chip en knuffel van de Raad van Beheer’s Middags komt de Chipper van de Raad van Beheer. Eerst Sparrow haar chip controleren of Sparrow wel Sparrow is, en een DNA testje afnemen en daarna alle pups. Elke pup krijgt ook een DNA test en daarna wordt de chip in de nek geprikt. Geen van de pups piept. Volgens ons merken ze het niet eens. Het is altijd even goed opletten of alles met de streepjescodes, papieren en pups in de juiste volgorde gaat. Sandra houdt alles in de gaten en het komt weer helemaal goed. Het I-nestje is gechipt.
Pupje blauw is Ice Inferno,
Pupje geel is Ilsa
Pupje roze is Inoeska Ilana
Pupje paars is Imara Iris van de Nieuwe Riet vanaf nu.
Kleedjes zijn leuk om mee te spelenVanaf vandaag zijn de puppy’s qua regels en wetten helemaal klaar om te kunnen gaan naar de nieuwe baasjes op de paspoorten na. Dat gaan we volgende week regelen. Nog even met de pups terug naar de dierenarts. De pups zijn gezond, gechipt, ingeënt, ontwormt en hebben al heel wat kilo’s. Nu de laatste weken nog verder socialiseren tot rond de 8 weken, klaar om te gaan!
Spelen met een flosDe leukste tijd begint: mee op wandeling met de grote Riesenschnauzers over onze camping. Veel vreemde mensen, dingen, en andere honden zien. Er komt een hele week een professionele agility baan van Patrick Slokkers te staan, dat wordt fun! Wat gaan ze weer veel nieuwe dingen ontdekken de komende week.
Ontwormen van puppy'sDonderdag 03-09-2015: (43 dagen oud) Goedemorgen allemaal! Geen drol binnen? Goed zo, knap zo!! Jullie worden groot en zindelijk! Wij hebben er zin in vandaag. Jammer dat het veel regent, maar binnen spelen is ook leuk. Vandaag krijgen we ons favoriete ontwormingsmiddel Drontal pups. Knal roze en heel lekker, het gaat weer soepeltjes naar binnen. En nu veel meer want we zijn al ver boven de 5 kilo!
Aan tafelWoensdag 02-09-2015: (42 dagen oud) Vandaag zijn ze zes weken oud. Terwijl de pups mooier en mooier worden. Lekker donzige vacht, vrolijke kraalogen en huppellen als konijntjes, is het al weer tijd voor de zes weken enting. Allemaal gaan ze in de achterbak van de auto. Daar kunnen ze lekker ruim liggen of lopen. Zo’n eerste auto rit is natuurlijk wel spannend voor de pups, maar daar schijnen ze zelf geen last van te hebben. Sparrow laat natuurlijk zien hoe het hoort en zit keurig op de achterbank met haar neusje uit het raam te genieten. En zo komen we dan met een hoop herrie aan bij de dierenartsenpraktijk Visdonk.
Autorijden met puppy'sWe moeten even wachten en dat doen we voor de veiligheid buiten voor de deur. De pups kijken nieuwsgierig over de rand van de achterbak naar buiten, staande op hun achterpootjes. Vier snuitjes kijken iedereen aan die langsloopt en op ieders gezicht verschijnt een glimlach, ahhhh pups!
Dierenarts controleWe brengen de pups samen met Sparrow naar Dr. Stijn, die ze vandaag gaat controleren en de prik geven. Zeer grondig wordt elke pup bekeken, betast en beluistert. De meisjes Ilsa, Imara en Inoeska zijn prima in orde, maar bij Ice, onze knul, moeten de balletjes nog verder indalen en staan de tandjes nog niet helemaal netjes. Geen drama, hij heeft er geen last van maar gewoon wachten tot hij wat ouder is. Hij kan goed eten en dat is het voornaamste. Blij gaan we terug naar huis. Vier gezonde, stevige sterke en mooie pups.
Onze eigen bench. Stoer he?Omdat het legnest toch echt de babykamer is van de pups, besluiten we om de bench neer te zetten voor ze. Zo kunnen ze beter rondkijken en mogen vaker de woonkamer zelf in rennen. Alles wordt zeer grondig onderzocht en verkend en ze denderen door het huis, trippel pootjes hoor je overal, daarna vallen ze in een hele diepe slaap. Wat een dag!

Hallo allemaal!

Even een Riesenschnauzer onderonsjeMaandag 31-08-2015: (40 dagen oud) Van het weekend hebben we gezellig veel visite gehad en zijn veel geknuffeld. We zijn dan ook echte hartensmelters met onze volle dikke vachten. We groeien goed en eten nu nog alleen harde brokken, soms mogen we nog bij Mamma Sparrow drinken. We zijn tussen de 5 en 6 kilo zwaar en al flinke sterke stevige pups. We hebben een groter stuk tuin gekregen om in te spelen en te rennen en stoeien, dus we worden steeds sterker en krijgen meer conditie. De webcam hangt nu ook in de tuin.
Even geeuwenWe krijgen sterke spieren en worden steeds mooier. Mamma Sparrow begint steeds meer met ons te spelen, ipv alleen maar moederen en vaak komt tante Luna ook, die is gek op spelen met ballen en wij doen dan graag mee. Oma Terra doet graag voor hoe je gek kunt doen door op je rug te schurken en doet graag achter elkaar aan rennen en tikkertje door de tuin met Luna, dat gaan wij later ook doen!
Bedachtzaam en speelsWe hebben zwaar onweer gehad, maar geven er niets om. We spelen dan rustig door buiten. Als het keihard gaat stortregen worden we wel binnen gehaald en mogen spelen in de woonkamer. Lekker alles ontdekken (ja, we passen nog onder de bank, hi, hi, kom me maar pakken, baas) en gek doen met Mamma Sparrow en Luna en Terra. Als de baasjes TV kijken nemen ze 1 van ons op schoot en worden we lekker gekroeld tot we in slaap vallen en dan leggen ze ons weer zachtjes terug en nemen onze broer of een zusje op schoot. We kunnen knorren van plezier als we lekker geknuffeld worden. We gaan al allerlei geluidjes maken, de eerste blafjes, piepen en tikjes tegen de deur, plassen baas! Ja, ze houden het nest al droog en leggen de drolletjes buiten, knappe kinders!
Video 9 (Lekker buiten stoeien)
De bak gaat leeg!Als we 's morgens wakker worden, gaan we eerst rustig stoeien. Na een tijdje krijgen we honger en dan gaan we dus (lijkt op) blaffen. Ook met zijn vieren kan dat best al hard. En ja, op een zeker moment gaat dan de deur open en kijkt een redelijk verwarde Sandra of Chris naar ons. Op de pantoffeltjes wordt de deur opengedaan, zodat we kunnen poepen en plassen in de tuin. En daarna krijgen we eten. Terwijl het baasje suffig de eerste kop koffie dringt, knagen wij lekker ons ontbijtje naar binnen.
Puppymelk en zacht voerWoensdag 26-08-2015: (5 weken oud) We drinken nog moedermelk bij onze Mamma Sparrow, we hebben de laatste keer puppymelk gehad en we eten ook al harde Cavom puppy/junior brokjes. We worden steeds groter (bijna 4 kilo) en de hoeveelheden voer worden snel meer. Ja, we kunnen goed eten! We leggen dus ook al mooie vaste drolletjes, alleen nog een mini formaatje.
Drinken bij moeder, die het minder leuk gaat vindenMamma voert ons nog wel maar het wordt nu wel wat minder plezierig voor haar. Ze blijft erbij staan, dus gaan wij op onze achterpootjes staan om bij de tepels te kunnen. We zijn nu zo sterk en zwaar dat we visite mogen ontvangen en iedereen ons mag knuffelen.
Buiten spelenWe spelen ook gerust door in de regen en onweer tot Sandra ons naar binnen haalt. Tante Luna komt ook vaak met ons spelen, ze is leuk en zo gek op ons! Vreemde honden mogen nog niet bij ons, dat mag pas na de enting, maar we zien al honden over de camping lopen en horen en ruiken ze wel.
Melk in, melk uitTerwijl wij bij Sparrow drinken, drinkt mamma onze melk op. Er gaat niets boven moedermelk.
Niet bang voor de regenWe krijgen buiten steeds meer speelgoed, een bal en ander speciaal veilig puppyspeelgoed. We vinden het heerlijk om daar op te knagen, want de laatste tandjes en kiesjes komen door.
SocialiserenUit de computer tovert Chris vreemde geluiden. Huilende baby’s, sirenes, noem maar op. En uit de boxen komt soms harde muziek. (over Chris zijn smaak hebben we het later nog wel eens) We geven niets om alle geluiden. De kettingzaag, de grasmaaier, de heggenschaar, alles komt langs. Met deksels keihard tegen elkaar slaan, krijgt Sandra ons wel plat van schrik maar we veren zo weer omhoog. Oh, wat hebben die 2 grote mensen weer een lol met ons.
Uitgeteld vallen we in slaapEn 's avonds gaan we lekker uitgeteld slapen in, voor, naast of halverwege ons legnest.
Voorzichtig buiten spenVrijdag 21-08-2015: (30 dagen oud) Vandaag mogen we naar buiten. Joepie gras onder onze voetjes, de wind door onze vacht en allemaal geurtjes snuiven. En vooral spelen!
We kunnen naar buiten kijkenWoensdag 19-08-2015: (4 weken oud) We zijn met ons legnest verplaatst naar de schuifpui. Buiten regent het te hard, dus we moeten nog binnen blijven, maar we kunnen al wel door de schuifpui de hele tuin in kijken.
Nog even niet naar buitenWe krijgen onze Drontal pup ontworming drabje en we worden nog steeds dagelijks gewogen. In de armen van de baasjes of op schoot zijn we al een heel gewicht.
Zaterdag 15-08-2015: (24 dagen oud) Vandaag eens geen verhaaltje maar een paar filmpjes. Bekijk ze in de goede volgorde, zodat je precies weet hoe het hier enkele keren per dag aan toe gaat. Één groot Brabants Bourgondisch feestmaal.
Video 1: We hebben honger!
Video 8 (We hebben honger)
Video 2: Eerst drinken we uit de bak.
Video 7 (Drinken uit de bak)
Video 3: En alles gaat op.
Video 6 (Alles gaat op)
Video 4: Pas als we klaar zijn, poetst Sparrow ons schoon en mogen we heerlijk ons toetje op eten tegen mama's warme buik.
Video 5 (Drinken bij Sparrow)
Neusje neusjeWoensdag 12-08-2015: (3 weken oud) We lopen al lekker door het nest en kunnen al heel wat lawaai maken als we honger hebben. En we zijn goede eters en hebben dus vaak honger en maken al vaker luid geluid. We groeien goed door en worden zwaarder en steviger en sterker. Stoer! Elke ochtend en avond gaan we op de weegschaal ter controle. Ook onze tanden en kiezen van het melkgebitje komen echt door.
Even tukkie doenKortom, wij doen het goed. Gemiddeld nu 2 kilo stevig, lopen, blaffen, poepen en plassen. Waarom is ons baasje dan toch zo moe soms?
Melk uit een bakjeSandra vindt dat we moeten gaan leren oplebberen, voor later, om goed te kunnen drinken en eten. Nou zijn we al lekker zwaar van gewicht, dus we krijgen erg verdunde waterige puppymelk in een bakje om te oefenen. We krijgen het oplikken steeds beter door, maar we vinden lekker aandacht van Sandra leuker.
Lekker leren drinkenAls we gekroeld worden gaan we al geluidjes maken van plezier en duidelijk maken dat we het lekker vinden, de ene zus en de andere zo. Een heerlijke ontdekkingsreis voor de baasjes. Wie vindt wat? En we reageren op de stemmen van de baasjes, die stemmen leren we al goed kennen. Goedemorgen puppies! We antwoorden: Jiep, jiep, en de eerste oefen wrafjes, baasjes!
Soms zit er een lief reuensnuitje met mooie donkere kraal oogjes van plezier, van Hugo (3 maanden) in ons nest te kijken, dat is gezellig! Hugo is nieuwsgierig en vindt ons erg leuk, maar we zijn nog te klein om mee te spelen, dus hij moet of heel rustig netjes zitten kijken of hij gaat weer naar buiten om vooral met zijn moeder Luna te spelen. Kijk maar op het filmpje, die 2 samen zijn zo leuk! Zo gaan wij ook later zijn.
Video 4 (Pup speelt met moeder)
Onze moeder Sparrow beschermt ons wel tegen Terra, Luna en vooral Hugo. Hij mag niet lomp of enthousiast in het nest springen, dan schiet ze ons te hulp en gaat met een duidelijke grom tussen Hugo en ons in liggen. Onze stoere mams! Ons legnest is nu van ons!
Onze nieuwe bandjesVrijdag 07-08-2015: (16 dagen oud) Wij zijn 4 stevige I-nest pups. We groeien als kool en ontwikkelen ons snel. We hebben dikkere speknekjes gekregen dus hebben onze grote maat veiligheidsbandjes al gekregen.
Moeder Sparrow heeft zoveel tepels, dus we kunnen ons buikjes heerlijk rond drinken. Moeders, gooi de tap maar weer open! En we kunnen dus ook steeds beter en groter drollen (gniffel, gniffel ;-). 
Helemaal zonder mamaOnze oogjes zijn nu goed open en we kijken goed rond. We beginnen te zien en te horen en al lekker waggelend te lopen en tempo te maken, kris-kras door het legnest. We rennen direct naar Schnauzer moeder Sandra toe als ze bij het nest komt. Als we honger hebben laten we dat al weten door harder te jengelen tot moeder Sparrow komt. Ook liggen we al veel vaker niet meer tegen Sparrow aan, maar worden zelfstandig.
De eerste keer ontwormen was natuurlijk even wennen voor ze. De pups vinden het best lekker, maar het is natuurlijk iets nieuws. Ontwormen doen we om de 2 weken. Nu zijn de pups ruim een kilo geweest, dus krijgen ze nog niet zoveel, maar dat gewicht gaat snel hoor!
Pups ontwormenPups ontwormen
Pups ontwormenPups ontwormen
ECVO OgentestWoensdag 05-08-2015: (14 dagen oud) Vandaag zijn de 3 grote meiden Terra, Luna en Sparrow naar de dierenoogarts geweest voor de ECVO ogentest. Deze test controleert of we erfelijke afwijkingen hebben aan onze ogen en dit doen we elk jaar. Luna en Sparrow op de achterbank en Terra met pupje Hugo in een kleine bench in de achterbak. De oogjes worden in gedruppeld en we wachten 20 minuten in het gras buiten onder de bomen tot de druppels werken. Dr. Annemarie Verbruggen is een gespecialiseerd dierenoogarts en heeft ons gecontroleerd en ook Terra (8,5 jaar en de moeder van Sparrow) haar ogen zijn zelfs weer goed. Ook pupje Hugo pakken we dan gelijk maar mee voor de controle: alles goed. En Hugo weer een dierenarts ervaring rijker. Als stoere kleine knul heeft ie goed stil gezeten en kon dr. Annemarie alles goed zien. Knappe Hugo! Ook dr. Stijn werd nieuwsgierig toen hij onze Riesenschnauzer pup zag, even tussendoor kijken en was tevreden.
Zitten is het eerste commandaSandra mag Hugo lekker verwennen, yeah! (grijns) Lekker veel eten, drinken, groeien, kroelen en spelen, trimmen, spieren kweken, conditie opbouwen en gehoorzaamheid trainen hoort daar ook bij. Sandra kan los! We hebben weer even een blije gup-pup in ons midden! Blijft altijd leuk om weer mee te maken. Hugo, Hi-5 ! Goed zo, knap zo !Hi 5
Lekker chillen op de bankMaandag 03-08-2015: (12 dagen oud) En net als Luna gaat uitrusten van het groot brengen van haar puppy's...
Samen spelenIs Hugo terug en gaat hier nog even blijven tot we een goed passende baas hebben gevonden. Hij heeft zijn eigen kleine bench gekregen tegenover Terra waar hij heerlijk in tukt. En Luna vindt het een feest samen met haar zoon. Ze hebben veel samen overeen. Samen gek op water en uren met een waterschelp zoet of in de vijver. En samen dol op een simpele bal, lekker spelen en voetballen met de baas. Twee dezelfde vrolijke kwispelstaarten, eentje groot en eentje klein, om helemaal vrolijk van te worden. Of... alle twee aan de voet van de baas bij de bureaustoelen lekker slapen. Hugo draait lekker mee in de roedel, als een goed geoliede machine.
Verder is het een warm dag vandaag en dat vinden de pups en moeder Sparrow ook. Eigenlijk gewoon een duffe boel allemaal. We doen het lekker rustig aan vandaag. We krijgen nog genoeg tijd om te ontdekken.
Tante Luna past ook opZondag 02-08-2015: (11 dagen oud) Tante Luna kan heerlijk verliefd naar ons kijken, ze is heel lief. Onze oogjes gaan al een ietsje pietsje open.
Video 3 (Eten Puppy's Sparrow)
Lekker drinkenWe worden vaak gewogen en komen goed aan. We zijn allemaal boven een kilo, kiloknallers! De eerste verschilletjes ga je kunnen zien. In ons bekje beginnen de tanden en kiezen te groeien. De baas voelt ze al komen, dus we knagen graag op haar vingers en of op de tut van de fles of we jengelen gewoon, en dan mogen we weer op de arm lekker knagen op een vinger, yeah. We drinken onze buikjes rond en vallen weer in slaap tegen onze mams aan. Als we slapen sluipt Mams soms het nest uit en gaat even ergens anders liggen slapen en dat durft ze al steeds een beetje langer. Wij kruipen dan bij elkaar, ook gezellig. En geven we een geluidje dan staat mams in een nood treinvaart weer bij ons. En anders tante Luna of oma Terra.
 

Nagels knippen pupsZaterdag 01-08-2015: (10 dagen oud) Onze nageltjes zijn geknipt met een iniminie puppynagelschaartje, schattig. Want Sandra vond krasjes op de borsten van onze Mammie Sparrow en die moet het wel leuk blijven vinden om de melkfabriek op volle toeren te houden.
Sparrow geeft goed melkDinsdag 28-07-2015: (6 dagen oud) Onze vierling is nu bijna een weekje oud. Gezien ze zo goed groeien, kunnen ze al hun echte puppy veiligheidsbandjes aan. Het gemiddeld gewicht is nu 681 gram, en echt al stevige mormeltjes. Moeder Sparrow doet het weer fantastisch. Voor vier pups heeft een moederteefje al snel genoeg melk dus ze krijgen goed te eten van hun mamma. Poetsen, eten geven en opvoeden. Eigenlijk heb je er geen omkijken aan. We wegen de pups en verschonen het nest. Beetje saai voor Sandra natuurlijk. Maar wel heel erg goed voor onze gemoedsrust. We kroelen en knuffelen de pups, zorgen voor Sparrow en genieten van de sabbel geluidjes, alles gaat rustig vanzelf.
Riesenschnauzer BlauwDe warmte lamp is al een paar dagen niet meer aan en ook verlaat Sparrow al wat vaker het nest. Hoewel een lange wandeling met Sparrow er nog niet in zit. Halverwege, draait ze zich opeens om. “Oja, mijn puppy’s” en sprint naar huis. Komende dagen zullen we de webcam weer aan de praat gaan krijgen en kan iedereen lekker mee genieten van de kleintjes. Want ook al gaat alles goed, je hebt er altijd weer je handen aan vol.
Riesenschnauzer Geel’s Nachts slaapt één van ons twee nog wel op de bank bij het nest. En het is dan heerlijk om ’s morgens gewekt te worden met een heel zacht likje over je neus van Sparrow, die wil zeggen “Baas, ik wil even plassen” Zo lief.
Riesenschnauzer RoseRiesenschnauzer Paars
Maandag 28-07-2015: Omdat de webcam nog niet is aangesloten, alvast een filmpje van ons prachtige nestje en de goede verzorging door moeder Sparrow.
Video 2 (Wassen en eten Puppy's Sparrow)

3 teefjes en 1 reutje slapen lekker

Riesenschnauzer zo groot als een handDonderdag 25-07-2015: (3 dagen oud) Vier kleine hummeltjes (gemiddeld 533 gram), zo groot als je hand liggen heerlijk te drinken bij moeder Sparrow. Het zijn rustige pups en ook Sparrow gaat er voorzichtig mee om. Super beschermend is ze en mag nog even niemand bij komen. Behalve Sandra en Chris natuurlijk.
Bandje Rose Bandje Blauw
Bandje Paars Bandje Geel
Hier moet je zijn om te drinkenDonderdag 23-07-2015: (1 dag oud) Alles gaat goed en Sparrow zorgt zeer goed voor haar pups. Sparrow gaat mee op wandeling, plast, poept en rent weer terug naar de pups, zo schattig. Sandra rent hard achter Sparrow aan en Chris maakt nog even een groot rondje met Terra en Luna, die lekker met elkaar rennen en spelen. Twee Riesen samen is toch erg leuk, wat hebben ze een plezier!
Lekker rustig drinkenHet is erg druk op de camping, lekker gezellig vol en een heleboel leuke honden. Alle aandacht gaat naar de camping en naar Sparrow en de kinders. De dag vliegt voorbij. Sparrow en de pups temperaturen en in de gaten houden of alles eet, plast, poept en aankomt. Ook moet de temperatuur oplopen van de pups. Die worden geboren met een lichaamstemperatuur van rond de 32 graden en moet elke dag stijgen. De pups stijgen hard en kunnen zichzelf al prima warm houden, dus de rode lamp gaat al snel uit. Alleen als we Sparrow uitlaten doen we de lamp even aan zodat ze niet te hard afkoelen. De pups zijn sterk en stevig, groeien goed en houden zichzelf al supersnel warm.
De uren en de dagen vliegen om met een bomvolle camping en Sandra gaat de eerste mensen bellen. Met vier pups kan je niet iedereen gelukkig maken. Het is en blijft natuur en dat begrijpt gelukkig iedereen. Jammer genoeg, hebben we toch telefoonnummers die niet kloppen of zijn verandert en kunnen we dus niet iedereen netjes bellen.
Hopelijk komt er een Riesenschnauzer nest bij een ander kennel (VSFL) en er zijn ook mensen die gewoon een jaar gaan wachten op ons volgende nestje in 2016.
Als de staartjes kwispellenOndertussen doen Sparrow en de pups het prima, Sparrow gaat weer eten en drinken en de pups drinken dat het een lieve lust is, zoveel heerlijke volle tepels voor 4 pups. Ze komen dus snel en goed aan. Voor Sandra en Chris is het genieten begonnen en vloeien de zorgen weg. De eerste 24 uur zijn spannend, maar de puppy’s komen straks boven hun geboorte gewicht, een teken dat ze ervoor zullen gaan.
Pup bandje RoseWoensdag 22-07-2015: En we gaan weer de nacht in. Sandra en Sparrow slapen op de bank. Lekker gezellig natuurlijk en onder controle. Rond 01:10 uur komt met nauwelijks gehijg en gepers, super relaxed de eerste pup naar buiten in stuitligging. Een prachtige flinke beren teef van 548 gram, alles gecontroleerd en goed en ze krijgt het kleurtje roze als bandje. Sparrow en pupje roze gaan in de veilige legnest. Sparrow haar eerste pupje drinkt bij Sparrow en samen gaan ze lekker even slapen. Chris en Sandra op de bank, moeders met pup in het legnest.
 
Pup bandje blauwOm 4:10 uur staat Sparrow op en draait zich om, het reu pupje is ter wereld gekomen. We hebben Sparrow niet eens horen hijgen en persen, zo soepel is hij ter wereld gegleden. Hij krijgt een blauw bandje aan. Sandra controleert alles en hij wordt lief gepoetst door Sparrow en aan de tepel gelegd. Het pupje drinkt en alles gaat weer slapen.
Pup bandje paarsHet derde pupje meldt zich om 6.00 uur precies. Super relaxed komt teefje paars naar buiten glijden met haar 480 gram. Alles is goed en ze gaat aan de tepel drinken en valt in slaap.
De dag begint en iedereen wordt wakker. De campinggasten komen en gaan, de grote honden Terra en Luna willen uit en Sparrow ook! Een grote plas en ze draait zich om en rent naar huis om weer bij haar mooie kroost te gaan liggen. Een waterbak wordt nog even snel leeg gedronken en alles is weer in rust en drinkt bij moeders of slaapt.
Pup bandje geelOm 11.15 komt de 4e pup. Ook een prachtig stevig meisje van 480 gr. en ze krijgt een vrolijk geel bandje aan.
 
De 4 pups kruipen lekker tegen moeders aan en kris kras door elkaar. We hadden een zwangerschaps echo laten doen en verwachten 6 pups, dus we gaan wachten op nummer vijf. Sparrow is heerlijk relaxed en poetst pup voor pup tussen haar voorpoten en zorgt lief en is heerlijk bezig met haar pups. Een genot om te zien. En de tijd verstrijkt…. Maar geen nieuwe pups…
Sandra helpt de pups met de tepels zoekenDe uren verstrijken en we worden ongerust. Er zit toch geen pup vast? Nadat alles zo soepel ging, een relaxte camping vakantie bevalling? Waar blijven die laatste twee?
Er totaal niet aan denkend dat de echo er wel eens naast kan zitten met 2 pups, gaan we langzaam in paniek, Sparrow masseren, laten wandelen zodat het pupje indaalt enz. Sparrow vindt het allemaal prima, laat alles toe, zo makkelijk als dat ze is, maar wil natuurlijk liever bij haar pups liggen. Die liggen veilig warm onder de lamp als ze even zonder Sparrow zijn. Na telefonisch overleg zijn we toch met de vier pups en Sparrow naar Dierenhospitaal Visdonk gereden. Sparrow met pups op de achterbank en Sparrow zorgt gewoon lief en perfect verder voor de pups. Als Sandra erbij is, is voor Sparrow alles goed. Die is niet snel uit het lood te slaan. Bij Visdonk moeten we even wachten tot het echo apparaat vrij komt en de pups van Sparrow drinken gewoon verder aan haar borsten op de achterbank van de auto alsof er niets aan de hand is en Sparrow moedert gewoon door. Alleen een te nieuwsgierige grote hond die tegen de auto opspring, nieuwsgierig wil kijken zoals zijn baasje, wordt weg geblaft: MIJN PUPS !! We hebben de baarmoeder uitgebreid en langzaam laten echo-en of er nog pups in zaten. Stukje voor stukje pluizen we uit en Sparrow is gewoon leeg en de baarmoeder ziet er prachtig uit, zeker net na een bevalling. Soms missen we een klein stukje omdat er een darm voor zit, maar een pup van een pond hebben we echt niet gemist. Toch laten we ook nog een röntgen foto maken zodat we het 100% zeker weten dat er niets is achtergebleven. Sparrow is helemaal schoon en klaar met bevallen. Een moederteefje kan heel ziek worden en zelfs dood gaan aan een achter gebleven pup, en onze Sparrow kwijt, daar moeten we niet aan denken!
 
Sparrow met haar pups slapenMaar Sparrow is heerlijk rustig en zorgt gewoon verder voor de pups. De dierarts Richard voert gelijk een nestcontrole uit bij moeders en pups en alles wordt goed en gezond bevonden. Opgelucht rijden we naar huis en kunnen Sparrow en wij eindelijk heerlijk gaan genieten van het nestje. (…en Sandra en Chris ontspannen) Hoe een echo je helemaal op het verkeerde been kan zetten…
Sparrow zorgt en geniet en de pups drinken goed bij haar. De eerste melk is zo belangrijk voor de pups en hun afweer. Bij de zachte sabbel geluidjes vallen wij vermoeid in slaap op de bank…. Pfff, wat een dag, elke bevalling is anders. (Rosé-tje?)

 

Hoog zwangerDinsdag 21-07-2015: Wie is er zwanger? Het is duidelijk dat Sparrow op ‘alle dag’ loopt. Ze heeft weinig rust in haar lijf en loopt van hot naar her. Op de bank, in het legnest, door de tuin en weer terug naar binnen. We houden haar goed in de gaten, dat we er wel zijn voor haar als de eerste pup komt. Dus loopt Sandra ook mee van bank, naar legnest, naar tuin. Het is een 24 uurs dienst die wel wat van je zenuwen vraagt. We hebben nu 5 mooi kuilen in de tuin gekregen van Sparrow. Ze loopt de kuilen regelmatig één voor één af en graaft een stukje dieper en dan door naar de volgende kuil. Van het graven wordt ze rustig, dus we laten ze lekker graven en we toosten en knuffelen haar extra veel. Een beetje het washandjesgevoel. De grote meiden, Terra en Luna, weten wat er gaat gebeuren. Ze hebben zich allebei een beetje teruggetrokken in de receptie op de uitkijk plek of in hun bench. Respect voor de zwangere dame, prachtig. Luna is helemaal blij, die houdt wel van puppy’s en Terra uit het minder, maar is wel erg nieuwsgierig. Soms lopen ze even langs het legnest, kijken en ruiken even, zijn ze er al? Lekker samen met elkaar de laatste loodjes ervaren van onze zwangere Sparrow. Sparrow is nu 48 uur onrustig met zachtjes hijgen en heeft 24 uur niet gegeten, maar de bevalling wil ze maar niet in zetten. Haar hartslag en temperatuur is goed en de borsten zitten bomvol moedermelk en lekken soms zelfs. Waar wacht Sparrow op? We wachten op het moment van de: de hijg, puf, pers en pup! Wat we gewend zijn. Voor de zekerheid bellen we onze ongerustheid door aan dierenhospitaal Visdonk. Dr. Femke Lauwerijs heeft de nachtdienst en is op de hoogte van de aankomende bevalling. Voor ons een geruststelling, zo’n dijk van een ervaren dierenarts als back-up.
Op de bank bij SandraZaterdag 18-07-2015: Vanaf vandaag mag Sparrow medisch gezien veilig bevallen. En een klein nest kan ook nog 2 dagen later dan de gemiddelde 9 weken komen, dus we zullen nog wel even zoet zijn met haar wel en wee. Maar Sparrow is helemaal rustig en eet haar ontbijt bak met dubbele portie Farmfood en hart/pens bijna helemaal leeg. 24 uur voor de bevalling stoppen de zwangere teven met eten dus de bevalling heeft nog niet door gezet. De opperste paraatheid gaat weer een tandje lager. Temperatuur is goed, hartslag prima en alles is weer normaal en rustig. Ze hobbelt vrolijk mee op de wandeling en legt 3 x een prachtige drol. Als er meer ingaat, komt er ook meer uit. Tussen de middag gaat de etensbak weer snel leeg. En met het avond eten ineens maar een paar hapjes, héé, geen trek?? Ons alarm gaat weer aan, maar Sparrow gaat liggen slapen. Haar tempratuur ( meten is weten) is gezakt van normaal 38 graden naar 37,7 graden en is ook een teken van een naderende bevalling, volgens de statieken, staatjes van gemiddelden en adviezen. Wedden als Sandra vanavond zich nestelt in de bank en wil gaan slapen dat Sparrow weer begint te spoken?
Kraamtafel staat klaarVrijdag 17-07-2015: (nog ongeveer 5 dagen) Het huis wordt gestofzuigd, ge-stoomreinigd en gedweild en het legnest gaat op zijn plaats. Trots gaat Sparrow er in. Mijn troon! Morgen gaan we verder tutteren met de kraamhoek klaar maken.
Maar nee, 's-avonds wordt Sparrow onrustig en gaat zachtjes hijgen. Nu al? Alles kan, het zijn Schnauzers! Ze graaft in het nest . Nest een puinhoop en weer netjes leggen, Sparrow maakt het weer een puinhoop en gaat op de berg handdoeken liggen, nee toch niet, nee toch op de bank, nee toch niet, op de vloer, nee, toch graven in het nest en op de berg handdoeken. Nou lees je overal dat zwangere teven dat doen, maar voor ons is dat nieuw, hier slopen ze liever de tuin met grote kuilen. Sparrow wil hier liggen en toch maar weer daar liggen en dan weer dicht tegen Sandra aan op de bank. Temperatuur is 38 graden precies en perfect. Terra en Luna gaan voor het eerst weer slapen in hun bench om Sparrow rust en ruimte te geven. Het kussen en dekbed van Sandra gaan op de bank en we gaan de nacht in. 3x keer wil ze buiten plassen, maar geen graven en om 4 uur valt ze dan toch eindelijk met haar kontje dicht tegen Sandra aan op de bank diep in een rustige slaap, en Sandra eindelijk ook.
 
Slapen in de gangDonderdag 16-07-2015: Sparrow graaft voor het eerst een kuil in de tuin er bij (t’is weer fijn) Alle dames worden lekker kort luchtig en zomers getrimd. Ook Sparrow is lekker kort en klaar voor de bevalling. Haar prachtige dikke volle staart gaat zelfs korter en de vacht redelijk dun, bij Sparrow is dat dan toch nog dik. Op het laatste moment gaat ze nog even onder de douche. Je ziet duidelijk de pups bewegen in haar buik. De pups voelen, doen we al lang.
 
Mijn legnestWoensdag 15-07-2015: (nog 1 week ongeveer) Vanaf vandaag laten we Sparrow niet meer alleen en gaan we in de waak stand. En alles wat ze doet, wordt overlegd met elkaar. Sparrow heeft extra trek en eet goed. We verdelen het eten in normale porties over meerdere maaltijden per dag om het makkelijk voor haar te maken, goed alle voedingsstoffen op te nemen. Haar buikje is nu toch wel een bolle buik geworden. Op de wandeling loopt ze nu af en toe telgang, een energie zuinigheid stand van lopen, die tevens de ruimte aan de buik met pups geeft. 's Nachts moet ze de eerste keer extra plassen. De zwangerschaps dingetjes beginnen...
 
Bol buikje van de pupsMaandag 13-07-2015: Sparrow doet het wat rustiger aan. Ze loopt nu rustiger mee bij de grote wandeling in plaats van rond rennen en spelen. Overdag slaapt ze meer dan normaal en ook de waak laat ze over aan Terra, haar moeder, en Luna. Als je Sparrow uitlaat, hoor je haar gevulde borsten tegen elkaar klotsen en wiegt haar bolle buikje heen en weer. Voor ons een bekend geluid: ”Het duurt niet zo lang meer” Nog een weekje, dan is ze uitgerekend. En we weten ook al, een Riesenschnauzer bepaalt zelf wel wanneer het de juiste tijd is. Alles is opgeruimd en schoon in huis en de eerste spullen staan al klaar voor de grote dag. Deze week rusten wij even goed uit (zover mogelijk) en genieten we van de drie grote meiden. Met Terra en Luna doen we van alles, gooien we de bal, spelen en keten we. Heerlijk even een relaxte tijd.
Lekker genieten van Luna's pupsDinsdag 23-06-2015: Sparrow is bijna 5 weken zwanger en we doen voor de zekerheid een (gratis) 2e echo. Super service van Visdonk Roosendaal. Omdat Sparrow haar borsten al groeien en vullen willen we toch wel graag beter weten hoeveel vruchtjes er ongeveer in zitten. Op haar gemak gaat Sparrow weer op haar rug en laat haar buik kaal scheren. Een dot gel wordt op haar buik gesmeerd en ze ondergaat alles volledig ontspannen. Wat is Sparrow toch een evenwichtig relaxte dame. Op de echo ziet dr. Stijn van Gils 6 mooie sterke vruchtjes. Hij doet echt zijn uiterste best. Misschien komt er nog een verassing. Het wordt een lekker klein makkelijk nest voor Sparrow. Een makkie waarvan ze heerlijk kan genieten. En Sandra weet beter hoeveel en wanneer ze moet gaan bijvoeren aan Sparrow om haar en haar pups het juiste te geven. Bij 14 pups is dat eerder en meer dan bij 6!
Gelukkig en tevreden gaan we weer naar huis. De snuit van Sparrow vrolijk door een kier van het raam naar buiten, wat kan ze toch heerlijk genieten van alles wat ze ziet en ruikt onderweg. Voorlopig lekker knuffelen met de pups van Luna. Voor Sparrow duurt het nog wel even tot de bevalling.

Echo van SparrowWoensdag 17-06-2015: Als laatste komt Sparrow binnen. Ook zij krijgt een kaal geschoren buik met een koude dot gel op de buik en daarna een echo. Oh, wat zijn ze nog klein, pas 26 dagen. 1,44 cm grote/kleine puppy’s zijn te zien bij Sparrow. In ieder geval 5, maar het is nog zo moeilijk te zien. Ze zijn echt nog te klein. In ieder geval is ze zwanger! Jippie!
 

De pup is nu 1,44 cm groot bij Sparrow.

Het gaat nu tijd worden om de website te veranderen. Nieuws pagina gaan we in orde maken voor Sparrow en dit nest  gaat haar eigen pagina krijgen. Hmm, even kijken wanneer we een beetje tijd hebben.

Video 1 (Echo van puppy's Sparrow)
CircushondenSandra doet gekke kunstjes met de grote honden. Terra wil ook graag aandacht en heeft in een paar dagen door, dat ze een circus hond is. Moet niet gekker worden.

 

En Sparrow wil met iedereen kroelen of ligt in haar bench te slapen. Ja, wij denken wel dat ze zwanger is!

Zondag 07-06-2015: Terra en Luna krijgen iets nieuws tegen vlooien, luizen en teken. Een smakelijke tablet die 3 maanden gaat werken omdat het van binnen uit werkt ipv op de vacht te druppelen. Bravecto. Nou smakelijk is het, hap, slik en weg. Als we nou een vlo, luis of teek hebben gaat die op een van de 2 zitten en als deze dan bloed zuigt gaat ie dood.
 
Sparrow krijgt niet, want die is zwanger en we willen dat de ongeboren vruchtjes puur en zuiver kunnen groeien. Het buikje van Sparrow wordt al zichtbaar en haar tepeltjes groeien. Ze is normaal al erg lief en kroelerig en de moederhormonen erbij ligt ze boven op de voeten en nog liever op schoot. Een enorme knuffelhond. Sparrow is dol op de pupjes, speciaal op reutje rood, waarschijnlijk omdat de karakters hetzelfde zijn. Ze poetst hem graag, heel zacht en lief en voorzichtig schoon, een moeder met een zachte warme snuit.
 
Woensdag 20-05-2015: Vanmiddag belt de dierenarts. Het is de dierenarts met de uitslag van Sparrow’s progesteron uitslag. “Nu dekken !!”, zegt Stein. Euh? wat, nu al, dat is snel. Hals over kop moet Rachelle worden opgetrommeld om met Kotaro naar ons toe te komen. Sparrow wil het altijd in haar eigen omgeving “doen”. En om vijf uur zijn de geliefden bij elkaar en na de kennismaking, heeft Sparrow de zaadjes binnen van lieve Kotaro. Onze mooie Gentleman. We eten met elkaar nog even wat, waarna Rachelle weer terug gaat naar het echte zuiden van Nederland. Terra loopt vrolijk met kleedjes te spelen en nestjes te bouwen. Sparrow ligt als de koningin te rijk in de bench van Terra, met haar kleedje te knuffelen en te rommelen.
 
Wij slapen in alle standenZaterdag 09-05-2015: En warempel nog een verrassing: Sparrow is loops geworden. "Leuk, baas! Puppies, wil ik ook weer! Baasje, ahhh??" Oef, daar moet Sandra even over nadenken. “Komen we later op terug, Sparrow”. We gaan toch maar bij het eten extra vitamines en foliumzuur geven, voor als … Het kan geen kwaad en we hebben er altijd zulke mooie sterke zware pups mee.
 
Terwijl we nog volop bezig zijn met de puppy's van Luna, gaan we toch vast een eigen pagina voor Sparrow beginnen. Dat verdien je toch als je zwanger bent. Dus iedereen die Sparrow's zwangerschap wil volgen kijkt op de nieuws pagina en iedereen die de laatste stapjes van Luna's nest wil zien, moet naar de pagina: nest 2015 H.
(c) 2008-2015 Visser-Koghee