Karakter van de Riesenschnauzer

Riesenschnauzer

Home | Nieuws | Informatie | Enface | Camping De Nieuwe Riet | Puppy ervaringen

 
» Onze Honden
» Onze nestjes
» Karakter
» Stamboom
» Foto´s
» Puppy´s
» Nest 2009
» Nest 2010
» Nest 2011
» Nest 2012
» Nest 2013
» F Nest 2014
» G Nest 2014
» H Nest 2015
» I Nest 2015
» J Nest 2017
» Nieuws
» Inschrijven
» Informatie
» De Nieuwe Riet
» Enface
» Links
» Puppy ervaring

Ik waak voor mijn baas: De Riesenschnauzer

HISTORISCH OVERZICHT:
Oorspronkelijk gebruikte men de Riesenschnauzer in het zuiden van Duitsland als veedrijver.
Rond het jaar 1900 herkenden doelbewuste fokkers dat hij aanleg heeft om buitengewone prestaties te leveren en hoogst waardevolle karaktereigenschappen bezit. Sinds 1913 is hij opgenomen in het stamboek en reeds in 1925 krijgt hij de officiële erkenning als diensthond

ALGEMEEN VOORKOMEN:
Groot, sterk, hoekig, vierkant, eerder gedrongen dan slank, ruwe dikke diep zwarte vacht; de snuit met vol lang haar, schofthoogte tussen de 60 en 70 centimeter (schouderhoogte van af de grond gemeten). Een trotse, weerbare hond met een respect afdwingend uiterlijk.

GEDRAG / KARAKTER:
Typische gedragskenmerken zijn het goedaardige, evenwichtige karakter en zijn onomkoopbare trouw aan zijn baas. Hij bezit sterk ontwikkelde zintuigen en is slim en schrander. De Riesenschnauzer is zeer geschikt om te worden afgericht. Zijn  kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en leergierigheid maakt het snel de hond die u wenst. De Schnauzer wil graag werken voor zijn baas en met zijn kracht, intelligentie en karakter kan hij dat ook. Zijn trouw, waakzaamheid, verdedigende instelling, pleaser karakter en vrolijkheid en vriendelijkheid maakt het een fantastische gezinshond. Hij is super lief en heel soms een eigenwijze snuit. Door zijn aangeboren belastbaarheid en zelfverzekerdheid is hij zeer geschikt als begeleidings-, sport-, gebruiks- en diensthond. Hij heeft een goed weerstandsvermogen tegen slecht weer en ziektes.

Channa in opleiding voor speurhond

De hond ligt binnen het liefst dichtbij je aan je voeten en wil buiten graag rennen en ravotten wat zijn bouw en spieren ten goede komt. Voor kroelen of een spelletje is hij altijd in.
 

Een Riesenschnauzer heeft duidelijkheid nodig wat wel en niet mag. Leer met lage stem Foei! Nee of  "Euh euh!" En met een hoge stem Goed,zó! zeggen. Je hoort de Schnauzer niet snel piepen want hij is hard voor zichzelf, doet alles voor de baas en het gezin. Deze hond geeft ware pure liefde en onomkoopbare trouw. Hij is er voor het hele gezin en is dol op kinderen.

Een goede en gezonde Riesenschnauzer is slim, goedaardig en evenwichtig van karakter en super trouw aan zijn baas, zelfstandig tot iets gezond eigenwijs, verdedigend ingesteld, sterk en stevig van bouw en verhaard niet. Ze zijn in huis rustig en blijven buiten in je buurt omdat ze je van nature willen beschermen. Weglopen om achter bijvoorbeeld een konijn aan te gaan zullen ze niet gauw doen. Kortom, als je graag een stevige grote hond wil, dan is de Riesenschnauzer zeker te overwegen.

Cesar Milan: Giant Schnauzer in de Top-10:

6. Giant Schnauzer – Giant Schnauzers are strong, powerful, and dominant dogs that require strict training. This breed requires a lot of mental and physical stimulation and requires constant attention. Giant Schnauzers are powerful, compact, and intimidating. Their extreme family loyalty makes them excellent guard dogs.

Top-10 Hondenrassen, geschikt voor mensen met een allergie

6. De Schnauzer komt oorspronkelijk uit Duitsland en is een kruising tussen een poedel en een Affenpinscher. Schnauzers zijn er in verschillende groottes, maar dit speelt geen enkele rol in hun karakter: Schnauzers zijn zeer beschermend en zullen tegen iedereen die het huis van de baas voor de eerste keer binnenkomt, blaffen. Het vacht van de Schnauzer kenmerkt zich ook door weinig haarverlies, maar moet evenals bij alle voorgaande haren wel verzorgd (geborsteld) en getrimd worden, om de haarlengte te beperken.

 

Indelingen bij raad van beheer:

Nederland bij de Pinschers en Schnauzers.
-  F.C.I. (Fédération  Cynologique Internationale) in Groep 2, sectie 1/1.2,
-  de Pinscher-, Schnauzer- en Molosser Dogtype en de Zwitserse Sennenhonden.



 

 
(c) 2008-2015 Visser-Koghee