Ons eerste nest van Terra onze Riesenschnauzer 16-09-2009

Riesenschnauzer

A-Nest Geboren op 16 september 2009 van Terra-Riet van het Markiezaat en Kane van de Riesenhorst

» Onze Honden
» Onze nestjes
» Karakter
» Stamboom
» Foto´s
» Puppy´s
» Nest 2009
» Nest 2010
» Nest 2011
» Nest 2012
» Nest 2013
» F Nest 2014
» G Nest 2014
» H Nest 2015
» I Nest 2015
» J Nest 2017
» Nieuws
» Inschrijven
» Informatie
» De Nieuwe Riet
» Enface
» Links
» Puppy ervaring

Taart voor de baasjes... en ´taart´voor de honden.

 

 

 

 

 

 

 

15-03-2010: Terug naar de roots... De Nieuwe Riet. Gisteren was de familie van Terra weer even nagenoeg compleet. Wij vonden het een heel erg leuke en gezellige dag en hebben erg genoten om iedereen terug te zien en natuurlijk ook de pups. Vandaag liggen Terra en Aris de hele dag al uitgeteld voor de openhaard. Dat betekend dat onze meiden zich ook prima hebben vermaakt. We willen iedereen heel erg bedanken, die hebben mee geholpen aan deze dag.

Morgen (16-03-2010) zijn alle pups een half jaar oud, dus namens ons allemaal heel hartelijk gefeliciteerd en nog vele jaren samen spelen, dollen, ravotten en liefde toegewenst.

Voor alle foto´s klik hier (pdf 10Mb)

Bekijken Oefenen
kiekeboe ..met ze alle..
Gaan we dansen? Hoe is jouw baasje?
Vroeger was ik geel Trotse moeder(s)
Snelle insluiting, doet ons niets Kijk eens wat ik al durf!
Stoer hè? .. en ik dan?
Doggy Dance Dit is leuk.
Waarom zijn we zo nieuwsgierig?  en willen we alles ontdekken?
Tunnels en hoepels? Mij maak je niet bang hoor!
Naar de kapper... De Viervoeter trimster legt uit.  

Slootje springenZondag 14 maart Riesenschnauzer Puppy Reünie Dag

Programma:

10:30 Verzamelen met koffie, thee en iets lekkers.
11:00 13:00 Peter Beekman van Kynotrain (gedragstherapeut gespecialiseerd in jonge honden) geeft een gedrags- en karakter training speciaal voor onze Schnauzers.
13:00 14:00 Lekker lunchbuffet.
14:00 15:00 Monique en Frank de Weert (allround trainers en eigenaren trimsalon): wat na de puppycursus? De eerste stappen in Doggy-dance, gehoorzaamheid en behendigheidstrainingen.
15:00 15:30 Uitleg over onderhoud en vacht trimmen bij Riesenschnauzers.
Na afloop gezellig nakletsen/borrelen voor de baasjes en vrijspelen voor de honden.
(alle tijden met het bekende "Brabants kwartiertje" en "eigenwijze schnauzer planning" natuurlijk!)

Het lijkt misschien erg schools, maar pas op: De baasjes lijken op hun honden, dus vooral lachen en spelen geblazen.
 

Nieuwste model sneeuwschuiver?22-12-2009 Terra zit weer heerlijk in haar vel en haar vacht is prachtig, ze is weer in topconditie. Ze speelt graag met Aris, stoeien om een botje, samen trekken aan één flos en achter elkaar aan zitten, dus we hebben er een nieuw commando bij: Niet spelen rond de salontafel. Arisje en Terra slapen samen in een enorm grote nieuwe bench. De oude bench van Terra was eigenlijk voor Aris bedoeld, maar ze liggen liever bij elkaar te slapen en dat is erg lief om te zien. Aris groeit als kool en eet goed, speelt lekker, doet haar best alle commando´s te leren en doet net zo hard mee met de grote meiden als het om sneeuw ploegen gaat. Met het dikke pak sneeuw weten ze wel raad! En na de winterwandelingen gaan we lekker in de bank voor de TV zitten met de beentjes omhoog, openhaard aan, warm glüh-wijntje in de hand en liggen nu moeder en dochter uitgevloerd aan onze voeten. Joepie, we zijn ingesneeuwd!

Joepie sneeuw !

We wensen iedereen hele prettige feestdagen toe.

16-09-2009 zijn er 7 prachtige pups geboren!

Hieronder treft u de belevenissen aan van ons eerste nestje.

Puppy cursus in Roosendaal20-11-2009: Karel (Geel), Bas (Lila), Arwen (Wit), Aris (Rastha), Moos (Blauw), Perttu (Zwart), Azuro (rood) zijn allemaal nu in huis getrokken bij hun nieuwe baasjes. Via het gastenboek, privé mailtjes, telefoon en puppycursus horen we de belevenis van de eerste week. Wij gaan ons nu ook richten op Aris, de pup die we zo graag wilden voor Terra. Aris heeft natuurlijk ook een opvoeding nodig om net zo´n fijne meid als Terra te worden. Over een tijdje kunnen Aris en Terra lekker samen dollen en rennen over het weiland. Samen waken, samen spelen en samen slapen. Afgelopen week heeft Aris de eerste puppyles gehad, samen met twee broertjes. Een echte uitdaging voor de trainer, want wij vinden onze Riesenschnauzers natuurlijk wel de slimste honden van de ploeg.

Knuffellen en spelen. (Drie lieve meiden)

 

De webcam gaat dit weekend weer terug naar onze andere dieren, zodat de geiten, eenden, pauwen en kippen weer eens in beeld komen. En volgend voorjaar natuurlijk op het zwaluwnestje bij ons in de schuur. Ook het schrijven op deze website zal wat minder worden, daar alles nu een normaal leventje moet gaan krijgen en we ons toch ook echt bezig moeten gaan houden met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Het gastenboek zullen we natuurlijk wel blijven volgen en in schrijven en hopen dat iedereen dat wil doen.

Spelen met het kleedje.17-11-2009: Vandaag is geel /Arrow naar zijn nieuwe baasjes gegaan. Wat zijn 9 weken snel om. Voor we het wisten, waren de minimormeltjes groot om uit te vliegen en is het weer stil in huis. Morgen moeten ze hun 2e  inenting en gaan we met onze Aris en lila/Ataro/Rasta (das nog een discussie hier…) naar puppy cursus bij Peter en zien we Azuro (rood) en Perttu (zwart) weer even. 4 Puppy´s op cursus, dat wordt een REUZE SCHNAUZER FEEST!

En stilletjes hebben we het alweer over volgend jaar…. Weer een nestje? Het is wel ontzettend leuk, hè? Ja, wat hebben we gelachen…

Inkomst Sinterklaas Oudenbosch15-11-2009: Terwijl de meeste Sinterklaas binnen zwaaiden, zwaaiden wij onze puppy´s vandaag uit. Elke keer even wennen. Minder aaien, minder knuffelen, minder spelen, minder uitlaten. Maar ook minder herrie ,minder dweilen en minder trippelpootjes. Terra heeft er eigenlijk geen moeite mee. Ze zoekt hooguit een half uurtje en gaat daarna met de andere pups spelen. De mailtjes die we krijgen van alle nieuwe eigenaren, doen ons goed. Bij iedereen gaat het hartstikke leuk zo te horen. We hadden ons dat nooit zo verwacht, dat je ook nog eens heel veel andere gezinnen opeens heel gelukkig en enthousiast maakt. Dat is heel leuk om te beseffen. We hopen natuurlijk dat de nieuwe huisgenoot voor iedereen hun of haar maatje voor de komende jaren gaat zijn en dat een echte vriend in huis is gekomen. Zoals Terra voor ons een gouden meid is. Sandra had het dit weekend al over een Riesenschnauzers-van-de-Nieuwe-Riet-van-Terra reunie... (in het voorjaar) We zullen zien. Lijkt ons erg gezellig natuurlijk.  We hopen dat alle puppy eigenaren via "Puppy ervaringen gastenboek" met elkaar de puppy avonturen gaan delen.
De vijver is leuk en lekkerder dan de waterbak.13-11-2009: Vandaag zijn de pups weer gewogen en nu allemaal meer dan 6 kg. Dus echte stevige pups al. Een aantal keren per dag gaan we nu met ze wandelen. Heerlijk dat huppelen en kwispelen.

Vanavond zijn we voor het laatst met de 6 pups. We genieten samen met onze roedel bij de openhaard. Van het weekend gaan er weer twee pups naar hun nieuwe baasjes toe.

Gisteravond hebben we nog even geoefend in de auto. Alles in de kofferbak en lekker rijden. Of ze het echt leuk vonden is ons niet duidelijk geworden, maar qua rijstijl hebben ze nu vast het ergste meegemaakt.

Lekker botje!11-11-2009: De dag waarop Brabant zich gaat voorbereiden op het carnaval en de pups de grote wereld in kunnen. Vandaag zijn de pups door de Raad van Beheer gechipt. Ze hebben nu allemaal een uniek nummer voor een unieke hond. Zo´n chip is niet groter dan een rijstkorrel en mocht een pup nu verdwalen, dan kan de dierenambulance, dierenarts of Amivedi ze zo terug brengen bij de baasjes. Ook was het vandaag de ontwormdag. Alle pups hebben weer een kuurtje achter de rug. Na zo´n innoverende dag hebben ze wel een extra enorm groot bot verdient dachten we. Vanaf vandaag mogen de pups definitief naar hun nieuwe baasjes toe.

De eerste pup Azuro (rood) is al opgehaald en heeft het erg naar zijn zin in zijn nieuwe woonomgeving. We wensen hem en zijn baasjes dan ook veel geluk toe! Met alle pups die in de buurt blijven gaan we proberen gezamenlijk op puppy cursus te gaan. Dat kan lachen worden! Peter Beekman van Kynotrain, je bent vast gewaarschuwd.

09-11-2009: Vandaag is de website uitgebreid met een Puppy ervaringen forum/gastenboek. Omdat we het leuk vinden dat de eigenaren van de nieuwe pups van Terra met elkaar ervaringen kunnen delen, kan iedere nieuwe eigenaar van de pup hier zijn, haar verhaal kwijt. Zo blijven de broertjes en zusjes met elkaar in contact en kunnen mogelijke vragen worden beantwoord.
Touwtrekken08-11-2009: Vandaag hebben we weer heel veel bezoek gehad. De broer (Brisky) en Floortje de vriendin van Terra en natuurlijk a.s. puppy kopers. Alle pups hebben lekker gespeeld in de nieuwe speelschuur. En wat je ook voor ze maakt, een klein stukje touw, wat nog ergens in de hoek slingert is ook een machtig speeltje. Tja, het zijn Schnauzers... Aan de pups zie je nu precies wie voor wie kiest. Het ´soort zoek soort´ principe gaat helemaal op en een Schnauzer kiest zijn baas voor eeuwige trouw.

 

 

Riesenschnauzers effe uitlaten

 

De puppy´s worden al prima zindelijk en dat spaart ons een hoop dweilen in huis. Ze krijgen de eerste tekenen van waaksheid en spelen steeds meer en vaker met elkaar. Dan rollebollen ze over de vloer, spelen met alles wat in hun ogen speelgoed is. En met ze buiten wandelen is helemaal een feest: 7 huppels achter ons en Terra aan door het weiland.

De eerste pups slapen nu apart van Terra en zijn erg zelfstandig. Ze zijn klaar om naar hun nieuwe thuis te gaan. We zullen ze gaan missen, maar voor onze nachtrust en ons huwelijk is het zeker goed.

Markland stage06-11-2009: Vandaag is de (puppy) honden trainingsruimte ook afgekomen en hebben alle puppy´s mogen klimmen en klauteren onder de begeleiding van de Markland-kids. Wie een hond had en kon meenemen was welkom en zo konden alle viervoeters lekker spelen met de tweevoeters en omgekeerd. Namens de puppy´s, Terra en ons hartelijke bedankt voor de leerzame en gezellige week!
Riesenschnauzer puppy´s

Geel                    Zwart                  Lila                      Wit                    Rasta                  Blauw                 Rood

reu                       reu                     reu                      teef                      teef                      reu                      reu

5185 gram           4977 gram           5197 gram           4420 gram           4909 gram           4440 gram          5085 gram

               

Zelfs onze kikker ´kweetnie´is vrienden met de pups04-11-2009: De pups worden deze dagen helemaal in de watten gelegd, hebben een uitgebreide rondleiding in de wereld gekregen (en dus ook de wereld ontdekt), plat geknuffeld en allemaal gepromoveerd tot fotomodel! Onze pups zijn definitief de meest slimme, liefste en gesocialiseerde Riesenschnauzers geworden.

Ook zien we steeds meer karaktereigenschappen in de pups en hebben de nodige puppy tests uitgevoerd om te kijken waar de verborgen kwaliteiten van deze zwarte drommels zitten. De eerste weken veranderde ze steeds van gedrag, maar nu is er min of meer een lijn in te ontdekken.

 

PootAlle pups zijn nu de 4 kilo gepasseerd en blaken van levenslustigheid. Terra is deze week voor het eerst super speels met haar jongens en meiden. Het lijkt alsof ze weet dat ze nu niet meer ´stuk´ kunnen. De pups klimmen in haar staart en Terra trekt ze door het huis. Of ze spelen met de bal, flos, botjes en meubels. Terra kwispelt en vindt het geweldig om de pups te laten dollen. Maar ook het opvoeden door Terra is heel mooi om te zien. Dat doet ze echt strenger dan wij!

Ook slapen de pups sinds 2 dagen eindelijk de hele nacht door. We laten ze om 12 uur ´s nachts nog even uit en we worden dan pas gewekt om een uur of 7. Het wekken is wel wat heftiger dan de gemiddelde wekker. Maar het werkt goed: je moet er uit, anders stopt het nooit en heb je waarschijnlijk ook ruzie met de buurt.

Markland College helpt mee met socialiseren02-11-2009: Het socialisatieteam van het Markland College uit Oudenbosch voor de komende week!

Jelle, Hicham, Ben, Iris, Natasja, Fleur, Manon en Raissa.

Succes puppy's!

Lekker knuffelen01-11-2009: Het weekend is weer voorbij en de pups zijn nu de echte knuffelhondjes, die de harten stelen. Kleine kinderen, grote kinderen, volwassenen, iedereen smelt nu van de jonge hondjes. Eigenlijk allemaal geschikt voor een carrière in Hollywood. Wellicht dat de foto´s worden ontdekt door Disney.

Alles rent door het huis en niets is veilig. Terra let goed op haar pups en helpt mee opvoeden. De komende week gaan we de socialisatie slag maken. Dus kennis maken met de grote wereld. Naar de stad, tussen andere dieren, grote wandelingen, etc. We zullen weer foto´s maken.

Woepie! In de auto.28-10-2009: Vandaag zijn we met z´n allen naar de dierenarts geweest. Leuk in de auto. Een soort Julianadorp voor pups. (Zeker met de rijstijl van de baas)

De dierenarts van de Vierschaar was zeer tevreden over de pups en als beloning kregen ze dan ook allemaal de eerste inenting. Daar voelen ze dus niets van. De dierenarts zei nog:"Vandaag zullen ze misschien wel wat meer slapen" Echt niet dus. Kijk maar naar het nieuwe filmpje hieronder.

Video 5

Riesenschnauzer pup 1 1/2 maand oud27-10-2009: De pups zijn nu bijna 1 1/2 maand en allemaal rond de 4 kilo. Ook snappen ze (soms) dat buiten plassen onze voorkeur heeft. Eten doen ze alle zeven ontzettend goed.

Maar spelen, ja dat is echt het leukste. Alles is onveilig in huis: veters, schoenen, kleedjes, draden en spinnen noem het maar op. Ligt het los, dan is het per definitie speelgoed.

Oké, het is soms druk, maar wij genieten in ieder geval heel erg. We zitten soms gewoon even lekker te kijken hoe de ´banjers´ spelen en ravotten. Heerlijk!

Terra met haar kroost26-10-2009: Vandaag zijn de dames en heren op grote ontdekkingstocht gegaan. Helemaal naar de camping. Heerlijk met het herfst zonnetje spelen in het gras. En ook nog allemaal andere honden om mee te spelen. Lief hè?
Deze pup gaat later de email beantwoorden!

22-10-2009: Zie hier het nieuwe directielid:

19-10-2009: Er staan weer vier nieuwe filmpjes op de webcam pagina
Riesenschnauzers spelen graag met kinderen18-10-2009: Nu kunnen we wel elke 5 minuten foto´s maken. De periode van een maand eten en slapen in de werpkist is voorbij. De puppy´s eten nu het liefst uit de bak van Terra. Om de twee uur worden ze wakker, kruipen dan uit de kist, plassen op de plavuizen en gaan spelen en eten.

Als iedereen wakker is, doen we de schuifdeur open en alles huppelt naar buiten. Gaat daar vervolgens poepen op het grind en begint aan de ontdekkingstocht. En er  is heel veel te ontdekken! Achter rode kinderlaarsjes aanhollen en ze dan de buiten ren uitjagen.

Gouden koets formatie Riesenschnauzers

 

 

Of vast oefenen voor de Gouden koets formatie.

Blaadjes vangen, pauwen bekijken en heel veel stoeien.

Altijd bij je in de buurt

 

En als je dan moei bent, ga je net zoals moeder slapen tegen juist die kast, waar de baasjes eigenlijk iedere 10 minuten iets uit nodig hebben.

Feest voor de Riesenschnauzer puppy´s

 

 

 

 

 

Het leven is een feest!

 

Wie komt er vandaag naar ons kijken14-10-2009: Het is zo ver! De puppy´s kunnen nu uit de kist klimmen en op ontdekking gaan. Het is geweldig te zien, hoe ze ontdekken, huppellen en zoeken naar meer eten. Onderzoekend zijn ze en bang absoluut niet. Terra heeft het er maar druk mee.

Vandaag zijn ze voor de tweede keer ontwormt en hebben natuurlijk weer de nodige visite gehad.

Lekker voor het eerst naar buiten.11-10-2009: Vandaag hebben de puppy´s weer iets nieuws ontdekt: gras en regen. De hele grote buiten-ren zou leuk moeten zijn om in te spelen, maar als het dan gelijk weer gaat regenen, is het snel gedaan met de pret. Bibberend en piepend hebben we ze gauw naar binnen gehaald, lekker afgedroogd en in de mand bij de openhaard gelegd. Ze weten nu wat hondenweer is.

Natuurlijk hadden we ook vandaag kraamvisite. Dus de puppy´s zijn weer lekker de hele middag geknuffeld. 

Hondenleven is leuk, puppy-hondenleven is geweldig!

11-10-2009: Staatsieportret van de heren en dames:

Geel                    Zwart                  Lila                      Wit                    Rasta                  Blauw                 Rood

reu                       reu                     reu                      teef                      teef                      reu                      reu

1896 gram           1842 gram           1964 gram           1805 gram           1932 gram           1687 gram          2006 gram

Alle Riesenschnauzer pups op rij

Tafelmanieren? Gewoon lekker veel eten! We zijn toch in Brabant?10-10-2009: Vandaag hebben de pups lekker hun eigen dienblaadje met eten gekregen. Vast een beetje wennen aan het eten uit een bak, samen delen en smaakgewenning. Nu nog de tafelmanieren...

De kinderen groeien erg goed en zijn gemiddeld nu zo´n 1800 gram. Iedere dag worden ze rond 18:30 uur gewogen.

Vandaag hebben we ook de Webcam wat hoger gehangen, zodat ze er alle zeven en moeder weer op passen. Ze spelen graag met elkaar en dat is echt heel leuk om te zien. 

Bijna dagelijks hebben we bezoek die even wil kijken of knuffelen met de pups, socialisatie met mensen gaat hier helemaal vanzelf.

07-10-2009: Sinds 30 september 2009 zijn we officieel geregistreerd onder de naam V.D. NIEUWE RIET en ingeschreven in het register van kennelnamen onder No. 266631
Lekker eten.06-10-2009: Alle 7 pups lopen nu lekker door de bak te scharrellen. Ze spelen met elkaar of met een dekentje. Terra verlaat steeds vaker haar kinderen en gaat lekker ergens anders liggen. Wanneer er gepiep uit de kist komt, gaat ze direct kijken en weet dan ook wat ze moet doen. De ene keer legt ze met haar snuit een verdwaalde pup weer bij de rest en de andere keer gaat ze er bij liggen en geeft ze zich over aan de hongerige kinderen, die gretig de melk zoeken. Vandaag hebben we geprobeerd om de pups wat ander voer te geven, om vast wat smaakgewenning op gang te brengen. (Maar eigenlijk omdat we het zelf zo leuk vinden om met ze bezig te zijn) De pups vinden het heerlijk en eten allemaal graag de gemalen puppymelk met puppybrokjes. Wij vermaken ons er elke dag weer mee.

De moeder en haar kinderen.03-10-2009: Terra de trotse moeder van haar 7 pups. Alle kinderen zijn flink gegroeid en allemaal flink boven de 1 kilo! Sommige kunnen al een paar stappen lopen of waggelen. ´s Avonds nemen we ze op de bank en gaan even lekker met ze kroelen. De pups vinden dat heerlijk en Terra vindt het ook prima. We denken zelfs dat ze dan lekker even tot rust kan komen en weer kan gek doen, zonder haar verantwoordelijkheid. Dagelijks laten we de pups nu ook even aaien en bewonderen door onze bezoekers (een soort therapeutische kroelsessies). Zo leren ze in ieder geval al dat mensen heel lief kunnen zijn. Gisteren kregen we een telefoontje dat onze webcam het zou doen, terwijl wij eigenlijk de hoop al hadden opgegeven. Dus zonder enige garantie kun je het altijd nog eens proberen door hier te kijken. Anders blijven het alleen de films of je maakt een afspraak om langs te komen, dan kun je ze in het echt zien. Maar dan wel sterk in je schoenen staan, want je bent zo verkocht met deze knuffels.

28-9-2009: Alle oogjes zijn open! Ons nieuwste filmpje. Op deze pagina staan de vorige films.

Ogen open van de Riesenschnauzer pups

 

 

 

Video 4

Wat is het toch heerlijk slapen met je broertjes en zusjes.

Lekker slapen samen

Riesenschnauzers aan de melk27-09-2009: De mini Riesenschnauzers zijn nu 11 dagen oud. Sommige gaan hun oogjes al open doen, om de wereld verder te ontdekken. De meeste tijd eten ze en slapen ze. Vandaag hebben we geprobeerd om wat puppie melk te geven. Dat is leuk om te zien: na afloop hadden we opeens Dalmatiërs!
Riesenschnauzers slapen21-09-2009: Gezien onze Webcam geheel is ingestort door de overweldigende hoeveelheid kijkers, zullen we vandaag proberen alles weer online te krijgen. Tot die tijd deze mooi foto van onze kinders.

Ze groeien elke dag met gemiddeld 12 % lichaamsgewicht en zijn nu al stevige puppy´s die goed op te pakken zijn, zonder dat je denkt "het kan breken" of "knijp ik niet te hard". De hele dag (en nacht) hoor je knorrende en piepende geluiden uit de kist. Ze eten en slapen. Terra is zeer zorgzaam voor ze en laat bijna alle nieuwsgierigen goed toe, om haar pups te mogen bekijken. Terra vond de plek voor haar kist, die wij bedacht hadden, niet goed. En dus na wat verplaatsingen door het huis, staat nu haar kist op de plek waar ze normaal altijd in haar bench ligt. Niet de rustigste plaats, maar ze lijkt het nu prima te vinden. Ze kan waken over haar baas, het huis, de camping en heeft de pups onder haar poten. Terra is weer heel erg blij, dat ze haar bewegingsvrijheid terug heeft. Elke dag maken we weer een flinke wandeling met haar en kan ze even lekker rennen. Maar opeens lijkt het of ze denkt " O ja, pups" ... en ze rent direct naar huis, telt tot 7 en gaat er weer lekker bij liggen.

Riesenschnauzer pups geboren

16-09-2009 zijn er 7 prachtige pups geboren!

 

Wat een prachtig stel

7 Riesenschnauzers, moe na de geboorte16-09-2009: Vannacht om 3:45 uur werd dan eindelijk de eerste van 7 pups van Terra geboren. Afgelopen middag om 16:10 uur kwam nummer 7 ter wereld. Wonderbaarlijk hoe Terra als onervaren moeder precies weet wat ze moet doen met haar pups. Na de bevalling, worden ze prachtig schoongelikt en heel voorzichtig tegen Terra´s buik aangelegd. Ze weet het precies. Moeder en alle 2 de meisjes en 5 jongens maken het prima! Wij gaan lekker slapen en de gebroken nachten van de afgelopen week inhalen en dromen van onze hele lieve sterke gezonde pups.

Sandra slaapt bij Terra 15-09-2009: Wachten, wachten en nog eens wachten. Knus samen de nacht door brengen, geeft een hele gezellige band met Terra. Sinds vannacht een uur of twee, is ze erg onrustig en hijgt veel. Het zouden toch allemaal tekenen moeten zijn van de naderende bevalling. Maar ja, een Schnauzer hè... "Wanneer het haar uitkomt".
De laatste lootjes.08-09-2009: Nog ongeveer 10 dagen tot de bevalling en het is een prachtige zonnige dag. Het gras is gemaaid en we gaan lekker buiten spelen. Terra is mooi zwanger, haar ogen twinkelen, haar vacht glanst en ze is wat feller in de waak en op veiligheid van ons huis waar haar pups straks gaan geboren worden. Ze klimt nu door de sloot in plaats van erover heen te springen en doet geen volle snelheid galop meer, ze let erg goed op zichzelf. Ik doe lichamelijk makkelijke spelletjes met haar en verstop haar lievelingsspeelgoed, zoals de stuiterbal, de flos of de dummy en dan mag ze speuren. De dummy uit het dichte struikgewas ophalen en uit de vijver vissen, (ondanks dat haar buik wat in de weg zit) is vandaag favoriet. De werpkist is klaargezet en Terra heeft er al heerlijk in geslapen, want die is veel groter dan haar bench. Ze kan er dus lekker languit in liggen en haar groeiende buik de ruimte geven. Alle spullen zijn in huis voor de bevalling en we slapen zoveel mogelijk vóór, zodat we uitgerust en vitaal zijn voor de bevalling en als de pups er zijn en hun verzorging nodig hebben. Meer dan een week voel ik nu de pups bewegen onder mijn handen op haar buik als ze slaapt en rustig ademt en sinds een dag of 3 zie ik ze als ik geduldig kijk ook bewegen onder haar huid. Prachtig om dat nieuw leven te ervaren en te zien en voelen groeien onder je handen. De eetlust is wat minder maar wel goed, als er maar een plak pens bij gaat, want daar is ze dol op. Ik geef vaker dan 2 keer verspreid over de dag, want meer per keer krijgt ze niet op. Ze heeft nu een klein zacht speklaagje op de ribben, zoals geadviseerd werd en dat is fijn, zo heeft ze wat reserve voor tijdens en na de bevalling als alle pups allemaal willen drinken. Ze graaft ineens weer graag kuilen in de tuin en verstopt brokken in haar dekentje van de werpkist dat haar nestdrang aangeeft. Van het weekend gaat de koelkast en vriezer vol eten voor ons, want de laatste 7 dagen wijken we niet meer van haar zijde, een groot nest kan best wat eerder komen. We zien het wel, wanneer ze zin hebben om eruit te komen, we zijn er klaar voor. Vol verwachting… klopt ons hart wanneer de ooievaar bij ons langs komt!

O ja, we hebben ook weer wat nieuwe foto´s op de website gezet, zodat dat iedereen kan zien wat een fantastische hond we hebben. (Kijk maar onder foto´s)

29-08-2009: De laatste weken voor de bevalling zijn aangebroken. Terra slaapt wat  meer en eet voor een weeshuis, haar buikje groeit nu met de dag. Ze moet wat vaker plassen. Ze is vrolijk en rustig, lief en aanhankelijk. Ze laat zich graag over haar bolle buikje aaien. Rennen, slootje springen en ander gekke kunstjes, doet Terra nu een stuk minder. Kennelijk voelt ze perfect aan wat wel en niet goed voor haar is. Spelen met andere honden blijft leuk, maar ook dit nu in alle rust.

Is er wat aan de ha(o)nd ?

 Is er wat aan de hand?

Hoe vinden jullie mijn naveltruitje ?19-08-2009: Als je in februari na een echo krijgt te horen, dat er geen pups gaan komen, vloeien er tranen. Maar wanneer je vandaag voor de 2 echo gaat en je hoort dat je mag reken op rond de 10 pups, vloeien die tranen net zo hard! Ook bij de tweede echo bleek Terra zoveel pups te hebben, dat het op de echo niet goed te tellen is. (Klik hier om de echo te bekijken) Wij houden dus nu rekening met een gezellige enorme familie uitbreiding. We zijn ontzettend blij en gaan ons nu ook weer echt serieus bezighouden met alles om de pups straks een goede plaats rond Terra te geven. (zeg maar de kinderkamer inrichten)

Terra is sinds een week al een stuk rustiger en het rennen over onze velden is momenteel wat minder. Het lekkere warme weer is natuurlijk ook een reden om gewoon plat op de buik op de koude plavuizen te liggen. Terra heeft duidelijk een betere eetlust dan ooit tevoren en blaakt van gezondheid. Zeer aanhankelijk naar ons en wat gereserveerd naar andere honden, die ze vroeger toch altijd aan het spelen kreeg. Zodra de filmpjes van de echo digitaal klaar zijn, gaan we ze proberen online te krijgen. Tenslotte zijn er niet veel duidelijke filmpjes van echo´s over honden. Op deze filmpjes konden we alles nu al goed zien: hoofdjes, kloppend hartjes, nageltjes en snuitjes.

Echo van Terra Riesenschnauzer

10-08-2009: We krijgen PUPPY´S !! Vandaag is Terra iets meer dan 3 weken na de dekking en zijn we naar de dierenarts geweest. We hebben een echo laten maken en.. er zitten puppy´s in de buik van Terra! De puppy´s waren al duidelijk zichtbaar. We krijgen een nestje! Rond 19 september zullen ze geboren gaan worden. Een groot nest vaak wat eerder en een klein nest soms wat later. Aan Terra merken we het sinds een paar dagen een beetje, ze is wat rustiger en slaapt wat meer. Ze hangt graag met haar achterlijf tegen me aan en is continu het liefst dicht bij me, erg aanhankelijk en super lief.

Klik hier voor de echo.

Lekker rennen20-07-2009: Haar progesteron metingen waren eindelijk hoog genoeg. We hebben in ieder geval dit keer het juiste moment goed. Vandaag is Terra voor de tweede keer gedekt. Kane is een echte ´gentleman´. Vriendelijk,verleidend en vrolijk. Voor ons is het nu afwachten totdat we een echo kunnen laten maken. Zucht, weer wachten...

Tot die tijd spelen we lekker met Terra en ons logeetje Floor in onze tuin. Gelukkig hebben we het druk genoeg op de camping en in de salon. Dus waarschijnlijk vliegt de tijd voorbij.

Sandra waakt bij Riesenschnauzer, je weet maar nooit15-07-2009: Terra wordt nu regelmatig gecontroleerd op haar progesteron. Natuurlijk is een Schnauzer pas een Schnauzer, wanneer het verloop afwijkt van de standaard. Vorige week zat ze nog onder de 1, maar vandaag is ze de 6 gepasseerd. We wachten dus maar af.

Gelukkig heeft Terra een gezellig speel kamaraatje deze weken erbij. Floor is een hele lieve Riesenschnauzer van 5 maanden. Dat is lekker spelen en wij wennen alvast aan de drukte.

Kane van de Riesenhorst12-07-2009: Vandaag heeft Terra uitgebreid kennis gemaakt met een hele lieve reu: Kane van de Riesenhorst. Een mooi stevige Riesenschnauzer die erg lief voor Terra is. Hopelijk zal de komende week een dekking met hem plaatsvinden.

Onze Terra is gedekt door: Kane van de Riesenhorst

Kane is van vader:Jessie-James de Lordship´s en moeder:Elita v.d. Riesenhorst.

HD-A, Botafwijking 0, Norberg waarde 25.

Hij is Nederlands en Belgisch kampioen en zal dit jaar ook de Europese titel proberen te halen.

 

03-07-2009: Terra is weer loops geworden. Maandag 9.15  gaan we bloed prikken bij Erwin Damen, onze dierenarts om het hormonen gehalte te bepalen en het juiste dek tijdstip te bepalen. Woensdag avond gaat ze ook nog naar de trimster Monique, die haar een lekkere luchtige zomercoupe gaat geven. Het is zover!
07-06-2009: Het wordt weer spannend, wanneer gaat onze Terra loops worden? Ze is heerlijk lekker wijs in de kop, de borstkas breder ontwikkeld en groot en sterk om ons te verdedigen en haar leven voor ons te geven. ( dat heeft ze inmiddels bewezen, maar dat is weer een ander verhaal…)

We hebben contact met Kane van de Riesenhorst die qua stamboom mooi in lijn zou zijn… en we gaan een ontmoeting regelen of ze elkaar aardig gaan vinden. Lekker ervaren of ze elkaar mogen en er een soepele dekking zal plaats vinden. Terra is onder tussen de ideale hond. Ze is weer wat ouder, wijs in de kop geworden en ervaren in zoveel situaties. Van een camping hond worden geëist en ze kan al zo veel van wat een camping hond moet kunnen: gevaar herkennen, de baas beveiligen haar leven geven voor de baas en waaks reageren op ´slecht volk´. Ze is een droom van een maatje zoals in een Disney film. Wat willen we graag een teefje erbij met haar lieve, slimme en mooie eigenschappen! Ze is ontwormt en met Frontline behandeld, klaar voor de dekking. Ze kan loops worden.. nu geduldig wachten.

Hieperdepiep Hoera Terra 2 jaar26-03-2009: Vandaag is Terra 2 jaar geworden. Natuurlijk een héél groot lekker bot. Een soort koek-happen voor honden dus.
27-02-2009: Vanochtend zijn we voor de controle echo bij de dierenarts geweest en Terra draagt geen pups in de buik. De dierenarts heeft Terra goed onderzocht en alles wijst erop dat ze gezond is en goed pups zou kunnen krijgen. De dierenarts zei ook: ´´Bij een vrouw is het toch ook niet elke maand gelijk raak en het gebeurt veel vaker dat een teef leeg blijft´´. Rond  juni gaat ze weer loops worden en dan gaan we progesteron hormonen prikken zodat we zeker het goede tijdstip van bevruchting hebben en als de dekking niet lekker naar ons zin gaat kunnen we ook eventueel nog op tijd K.I. doen, zodat het zaad zeker op zijn plek komt.

Terra is weer helemaal de oude: erg lief, luistert weer erg goed, super waaks, apporteert graag de dummy, rent keihard door de sloot en haar vreet buien zijn over.

Ook Terra is in een dipje.

18-02-2009: Vandaag is de echo gemaakt bij Terra. Ze vond het erg spannend. Helaas bleken er geen puppy´s te zijn. Heel jammer. Volgende week hebben we nog een extra controle echo. We zullen bij de eerst volgende loopsheid opnieuw proberen puppy´s van onze Terra te krijgen. Het spijt ons dat we gezinnen hebben teleurgesteld. Nu wordt het weer wachten tot de volgende loopsheid. (juli)

 Houdt de website maar in de gaten...

03-02-2009:  20, 21 en 22 januari waren de dagen met een goede dekking. Als ik de middelste neem is Terra morgen 2 weken van de in totaal 9 weken drachtig. Terra eet grote botten waar ze normaal een maand mee doet in een paar dagen, het lijken wel vreetbuien. We geven 1/3e meer brokken, ´s ochtend en ´s avonds een bekertje Farmfood met een flinke kop erop, dus bijna 300 gram en soms een beetje vuile pens erbij. Haar buikje voelt nu 2 dagen harder, daar lijkt wat te gebeuren! Ik heb een echo afspraak bij dierenhospitaal Visdonk in Roosendaal op 18 februari om half 4 gemaakt en we krijgen het filmpje op CD mee. Nog 15 dagen tot de echo… en echt zien en dan kan ik pas flesjes, puppymelk, de warmtelamp, halsbandjes en de hele lijst bevalling en puppy benodigdheden gaan shoppen.

29-01-2009: Aan Terra haar gedrag te zien is de dekking gelukt en is er wat aan de gang met haar. Terra is duidelijk rustiger dan normaal. Ze ligt veel te slapen in haar legkist en ze is erg hongerig. Normaal als we eten, blijft ze rustig op een afstand wachten tot we klaar zijn en zij dan op haar beurt haar brokjes krijgt, maar nu moet ze toch echt steeds even vlak naast ons haar neus in de lucht steken en ruiken wat er bij ons op tafel staat. Eten is zó interessant geworden! Ze heeft zo´n trek en wachten op haar brokjes is zwaar voor haar. Normaal eet ze in een rustig tempo op haar gemak haar brokjes op, maar nu worden ze zo ongeveer verslonden zodra ik haar de bak met brokken geef. Wat ook nieuw is in haar gedrag en ik heel grappig vind, is dat ze nu een paar keer per dag naar een AH paarse hamster loopt die op een laag tafeltje staat en de hamster helemaal aflikt, niet in bijt, niet mee speelt, alleen helemaal zachtjes aflikt, alsof ze oefent met het verzorgen van een puppy. Het is zo vertederend om te zien.

Hamsterren met Riesenschnauzer

Ik geef haar lekker te eten en kroel haar wat extra, het liefst zachtjes over haar buik wat ze zo lekker vind. Tevreden brommend steekt ze dan haar berenpootjes in de lucht en rekt zich lekker lang uit. Vanaf het weekend kan ze weer veilig naar buiten, vrij van de lijn, vrij om lekker te rennen en te ravotten! Lekker samen met de buurhond Kyra spelen!

Een wij wachten, tellen de dagen, tot we de echo kunnen laten maken om te zien wat er in dat zachte buikje zit… Spannend!!

22-01-2009: Vandaag de laatste keer naar Jotul geweest. We meer dan 1200 km gereden de afgelopen week, maar hebben er een goed gevoel bij.
20-01-2009: Geduld is een schone zaak. Na 5 dagen heen en weer rijden naar Jotul was vandaag Terra zover en is er een dekking geweest.
15-01-2009: Op donderdag om 14.00 uur gaan we voor het eerst op visite bij Jotul . Terra vind hem erg leuk en lief, en speelt graag met hem, maar aan dekken is ze nog niet toe. Morgen weer een dag... Nu gaan we elke dag op visite en Terra geeft vanzelf wel aan wanneer ze er aan toe is.
13-01-2009: De kraamkamer van Terra is klaar en is helemaal naar haar zin. Ze heeft er vannacht al heerlijk in geslapen.

Mijn legnest is klaar en heeft Riesenschnauzer afmeting

08-01-2009: Eindelijk... Terra is loops. Ze is duidelijk aanhankelijker en rustiger en zoekt graag alle plekjes op waar andere honden ook wandelen.
06-01-2009: Terra laat ons lekker wachten. Het lijkt er op dat het nu niet lang meer kan duren voor ze loops wordt. Wij gaan vast beginnen met het maken van een mooie werpkist.
21-11-2008: Jotul Ranger van het Markiezaat komt langs om kennis te maken met Terra. Als Terra en Jotul elkaar mogen zullen we verdere afspraken maken om Terra te laten dekken.
(c) 2008-2015 Visser-Koghee