Ons tweede nest van Terra onze Riesenschnauzer 31-10-2010

Riesenschnauzer

B-Nest Geboren op 31 oktober 2010 van Terra-Riet van het Markiezaat en Jotul Ranger

» Onze Honden
» Onze nestjes
» Karakter
» Stamboom
» Foto´s
» Puppy´s
» Nest 2009
» Nest 2010
» Nest 2011
» Nest 2012
» Nest 2013
» F Nest 2014
» G Nest 2014
» H Nest 2015
» I Nest 2015
» J Nest 2017
» Nieuws
» Inschrijven
» Informatie
» De Nieuwe Riet
» Enface
» Links
» Puppy ervaring
Koen heeft een echte sneeuwhond voor ons gemaakt
Sandra en haar grote liefde.Zondag 19-12-2010: Vandaag zijn alle pups mee naar huis gegaan met de nieuwe baasjes en bazinnen. Altijd weer een moeilijk moment. Naast Sandra is ook Tante Aris zeer onder de indruk en valt het altijd weer zwaar om afscheid te moeten nemen.

We wensen alle nieuwe eigenaren heel veel plezier toe met de pup. En voor Busan, Juul en Bessie een hele dikke knuffel!

Als jullie willen kunnen jullie je belevenissen in het gastenboek onder Puppy ervaringen schrijven, zodat iedereen van elkaar kan lezen hoe het verder gaat in de grote honden wereld...

Sneeuwpret
Bonte AvondVrijdag 17-12-2010: Vanavond de laatste vrije avond: Een soort bonte-avond net zoals vroeger op het schoolkamp. Alles mag, lekker keten en morgen weer verder opvoeden.

Ja missen zullen we ze zeker, onze drie musketiers, die zo wonderbaarlijk snel groot en wijs zijn geworden. Deze drie gaan straks de wijde wereld in en laten we hopen dat ze hun karakter en wijsheid gaan gebruiken om drie gezinnen heel veel plezier te geven.

Wat zijn dat voor leuke beesten?Vrijdag 17-12-2010: Alles wit buiten! Dat is heel erg leuk dus. We hebben de webcam op de tuin gericht, zodat als we ze uitlaten in de tuin iedereen misschien toch even kan meekijken. Veel plezier.
Woensdag 15-12-2010: Vandaag is de heer v.d. Tillaart geweest van de Raad van Beheer. Alle pups zijn gecontroleerd. (en wij ook) Alles is prima in orde. De pups hebben nu een ´chip´ gekregen net onder hun vacht tussen de schouderbladen. Een soort ID-kaart voor honden. Zal de hond weglopen of nog erger, dan kunnen diverse overheidsinstantie´s altijd de hond traceren en terug brengen bij de ongeruste baasjes. Met een soort metertje lezen ze een code af, welke vervolgens in een wereld database kan worden opgezocht. Een mooi systeem. De chip is zo groot als een rijst korrel en zal na verloop van tijd naar beneden zakken en zich laten inkapselen ergens onder het linker schouderblad. Na het prikje, waar ze overigens weer helemaal niets om gaven, ging het drietal lekker slapen.
We gaan nu alles onderzoekenDinsdag 14-12-2010: Vannacht wakker geworden van Sandra. Ze had een nachtmerrie...
We slapen al gewoon in de grote bench. Heerlijk!Maandag 13-12-2010: We hebben weer een ritje in de grote stoere camping auto meegemaakt. Op naar DAP Vierschaar! We hebben onze enting en onze paspoorten gekregen. Alles is gecontroleerd en we zijn sterke gezonde hondjes zegt onze lieve dierenarts. ¨Prachtig, wat een mooie hondjes, zó moet de Riesenschnauzer zijn¨. Rustig en vol vertrouwen lieten ze zich makkelijk onderzoeken en kon de dierenarts alles met ze doen. Terra keek rustig toe en toen Busan opzoek naar de waterbak in de wachtruimte ging, was Terra rap naast hem en haalde hem weer terug. Ze kregen alle tijd om alles te onderzoeken, te ruiken en te bekijken.

 

...of alleen slapen met moeder.Dokter Annelies is ook Ceaser Millan fan en dat was duidelijk te merken. Ze hebben nog op hun gemak door de praktijkruimte mogen rennen en overal aan mogen snuffelen en heerlijk vrolijk gespeeld met de veters van de dierenarts en de assistent en zijn lekker gekroeld en verwent met lekkere snoepjes. Geen artsen-angst te bekennen bij de zwarte mormeltjes en dat gaan we ook zo houden. Dit was een vrolijke en goede nieuwe ervaring erbij, dus baasjes: met een vrolijke en rustige energie naar de dierenarts gaan. Ook Terra is gecontroleerd en heeft een goede gezondheid en het compliment gekregen dat ze zo lief is en goed voor haar pups zorgt. Wij zijn super trots dus.

Samen met de flos spelen en daarna in slaap vallen op de flos.Zondag 12-12-2010: Oké, de 4 Noord Hollandse Hennen kippen lopen nu gezellig los over het erf want ze zijn hun hek kwijt en geven het hier wel een hoog nostalgisch boerderij gehalte. De hennen lopen rustig tot aan de achterdeur waar Terra en Aris beledigd op blaffen: het huis is van ons! De pups zijn nu zo groot dat ze nieuwsgierig toe kijken door op hun achterpootjes te gaan staan, komen ze met hun koppies zo hoog dat ze door de ruit naar buiten kunnen kijken met hun zwarte kraal oogjes. Ze zien de auto´s komen en vetrekken, de campinggasten zien langslopen en de mensen die vergaderen in de vergaderboerderij verliefd naar hun kijken. Vandaag hebben we de tuin gehalveerd met een hek (dat van die kippen dus) zodat ze niet bij de vijver kunnen en zich toch helemaal kunnen uitleven met de stuiterbal op het terras, plassen en poepen in het gras, rondjes rond de boom rennen, verstoppertje spelen, stoeien en ravotten, en de baasjes ze niet meer onder de struiken hoeven te zoeken. Joepie!
Lekker slapen tegen moeder aanZaterdag 11-12-2010: Vandaag is het merendeel de dag van Aris. Lekker wandelen, rennen en stuiteren met Terra en Aris, daarna nog met Aris alleen, maar niet moe te krijgen. In de auto naar school Packleader in Klundert en daar ging het in eerste instantie niet best. Ze was even De Super eigenwijze Schnauzer met haar eigen mening en heeft zo´n enorme energie en alles is leuk, ruikt interessant en alles moet in de gaten gehouden worden, behalve ik (Sandra) Het is behoorlijk werken geblazen voor mij om Aris bij de les te krijgen. Na een flinke correctie is ze ineens weer de ideale droomhond. Ze kan het wel en ze weet het best. Als de pups het huis uit zijn gaat het allemaal ook weer beter. Dan komt de regelmaat terug: pas eten krijgen na ons, dan uit en lekker wandelen en normaal naar bed en doorslapen tot de volgende ochtend i.p.v. continue voer ter beschikking en zodra een pup naar de achterdeur rent gaat de deur open en dan glipt Arisje ook naar buiten. We gaan op zoek naar een loopband zodat ze haar energie daarop ook kwijt kan, maar schrikken van de prijzen. Als we er nou eerst één konden lenen en het nou eerst uit kunnen proberen of het iets voor haar is…
Lekker met Aris spelenVrijdag 10-12-2010: Ze eten nu met gemak de brokken van Terra en Aris uit hun bak en kunnen al water lebberen dat het een lieve lust is. Ze spelen en stoeien met elkaar én met Terra en Aris. We lachen wat af hier. Maar een grote mond of Mamma pesten gebeurt echt niet lang, want Terra legt ze onder luid protest op hun rug en er wordt dan écht wel geluisterd en Arisje doet ook haar best om ze van alles bij te brengen. Met de poten in haar ´schnaus´ hangen en in haar staart bijten vindt ze niet goed en ook de tante verdient respect, lekker spelen kan haar niet lang genoeg duren. Arisje haalt haar hart op. Die gaat haar speelkameraadjes volgens ons nog het hardst missen!
Heerlijk buiten spelenDonderdag 9-12-2010: Busan (Bandje rood) vandaag in de bocht: hij blaft en tikt met zijn poot tegen de achterdeur dat hij naar buiten wil. We doen de deur open en hij stormt naar de tuin om zijn plasje te plegen en zijn drolletje te draaien. Precies zoals Aris dat doet en aangeeft dat ze nu toch écht even moet. We staan helemaal paf, dat heeft hij snel geleerd! De dames huppelen achter hem aan en zodra ze gras onder hun pootjes voelen, start hetzelfde ritueel. Als een pupje in huis begint te scharrelen en te draaien, pakken we ze op en zetten ze buiten om daar hun behoefte te doen. Een soort “ren je rot” voor volwassenen. De zindelijkheids-dril is begonnen. En soms zijn we gewoon te laat en komt de dweil of de keukenrolpapier er toch nog aan te pas als het tenminste kan want op de Kokosmat plassen is het favoriete plekje dus die wordt straks maar weer vervangen. Het vorige nest had die neiging ook al, dus het zal wel met iets speciaals te maken hebben dat de mat het meeste zoals gras ruikt of voelt.
Knuffelen met de pups!Donderdag 9-12-2010: Vanochtend hebben we visite van de lieve a.s. baasjes van Bezzi (bandje licht blauw) gehad. Na wat spelen buiten en lekker kroelen binnen, viel ze tevreden in hun armen in slaap, dus ze ook zij zal zich prima thuis gaan voelen. Dat zit wel goed en dat is mooi om te zien en geeft ons een fijn gevoel. Bovendien hebben ze al 2 keer een riesenschnauzer gehad dus weten ze prima hoe ze met schnauzers om moeten gaan.
Je kan zo lekker knuffelen met zeDonderdag 9-12-2010: 02:30 uur: Ik wordt wakker van een vreselijk kabaal in de woonkamer. Spring mijn bed uit, trek mijn kamerjas aan en ren naar de kamer. Terwijl ik het licht aan doe, voel ik al dat ik met mijn blote voet in een grote plas sta. Ben gelijk wakker. Ik tel de pups, die samen hebben bedacht te spelen om deze tijd van de nacht. Zodra ze me zien, stoppen ze met stoeien, rennen allemaal op mij af en beginnen nog harder de blaffen. "Willen jullie soms even plassen?", vraag ik naïef. Loop naar de voordeur en laat ze ´even´ in de tuin. Alle drie blij. Maar ik op mijn blote voeten in de bevroren tuin iets minder blij. Ze schieten alle kanten op en kan ze bijna niet meer vinden. Na 5 minuten heb ik het ook helemaal gehad. Pak ze op en leg ze terug op hun kleedje, in de hoop dat ze nu lekker gaan slapen. Met ijskoude voeten kruip ik terug in bed en denk: " Nooit meer een nestje!". Nooit is bij mij altijd van vrij korte duur.
Spele, stoeien en samen slapen!Woensdag 8-12-2010: De kleedjes worden door het hele huis gesleept of er nou een Schnauzer op ligt of niet. Met je zus erop trek je gewoon wat harder! En overal liggen lekkere kauwbotjes waar tevreden op geknabbeld wordt. Schattig tussen die voorpootjes geklemd. Allemaal aan de flos trekken is een geweldig spelletje. Waar wij lopen, lopen hun, dus lopen we continue op te letten waar we onze voeten zetten. Naar buiten lopen is ook al zoiets waarbij we ogen in ons achterhoofd moeten hebben want ze kunnen al zo rap rennen en schieten zo tussen je benen door naar buiten en in het donker in de tuin ben je de zwarte mormeltjes gelijk kwijt. Ze zijn dol op buiten spelen. Gelukkig komen ze snel aanrennen als we ze roepen en Terra laat ons ook zien waar ze zitten als we dat aan haar vragen. Als we alleen met Terra en Aris naar achter op ons land lopen om ze even lekker te laten rennen, stoeien en hun energie kwijt te raken, zitten er 3 pups binnen achter de buitendeur luid te protesteren, dat ze mee willen en hun volume is al zo hard dat we het achter op het veld helemaal horen, ook hun keeltjes groeien met de dag!
Op onderzoek in de tuinDinsdag 7-12-2010: Nu we het huis wel hebben gezien, willen we alleen nog maar naar buiten. We trekken ons niets meer aan van Terra of Aris en gaan lekker met z´n drieën op onderzoek. En waarom de twee mensen zenuwachtig om ons heen rennen en ons in de buurt willen houden begrijpen wij ook niet, wij lopen toch niet in zeven sloten tegelijk?
BuitenspelenMaandag 6-12-2010: Vanmiddag zijn Busan, Bezzi en Juultje lekker buiten wezen spelen in de tuin. De eerste zindelijkheidsoefening, schaatsen voor beginners en gewoon met z´n allen lekker spelen op het terras. Ook Kyra (de buurhond) kwam even mee spelen, want die was super nieuwsgierig naar haar nieuwe buurkinderen. Na een kwartiertje waren ze lekker moe en gingen weer naar binnen en direct slapen. Behalve Busan, die zeker nog 10 minuten voor de buitendeur bleef keffen: " Ik wil buiten spelen!"
KnuffelenZondag 5-12-2010: Vandaag is het Sinterklaas feest en hier is het ook feest! 2 hele lieve gezinnen (a.s. eigenaren van één van de puppy´s) zijn op visite geweest en dat was een kroelfestijn! We hebben een banketletter, boekje over honden, een kalender, een zak varkensoortjes, een zak gedroogde pensstaafjes en 3 speelmuizen gekregen.

 

 

 

 

Riesenschnauzers zijn dol op kinderenMet zo´n muis aan een touwtje krijgen we als eerste Arisje helemaal gek en na wat oefenen de pups ook. Wij weten dat onze puppy´s een super leuke tijd te gemoed gaan bij hun nieuwe baasjes. Ook al zullen we ze wel even heel erg gaan missen.
 

  Vandaag: De sterkste pup van Nederland competitie:

De sterkste pup van Nederland

Rood Blauw Roze
3875 gram 3670 gram 3690 gram
Bureaustoel hordeloop Piep-kip vangen Kleedje trekken

TennesballenjongenDe pups hebben het hele huis onderzocht, in de weg gelopen bij het stofzuigen, voor de wasmachine en de droger zitten kijken en het doet ze allemaal niets. De piepkip vinden ze geweldig maar meestal gaat Terra er snel mee vandoor. Met een doos zijn ze lekker zoet aan het spelen. Binnen hebben ze het nu allemaal wel gezien, kauwbotten, flossen, tennisballen, stuiterballen, dozen, de koelkast en vriezer open en dicht, piepen van de magnetron, het tosti apparaat ping klaar, muziekdraaien, de TV aan, visite en campingbezoekers aan de deur.
 

Slapen is belangrijk voor onze groei!
Na spelen is het goed etenZe doen hun eerste stapjes buiten en zijn nergens bang voor. Joepie, nieuw terrein om te ontdekken, nieuwe geurtjes, gras en takken snuffelen en achter blaadjes aanrennen! De pups zijn ruim 3 kilo en slapen nu ergens in huis op een kleedje en niet meer bij hun moeder en vaak ook niet meer bij elkaar. Ieder heeft zijn of haar favoriete plekje gevonden om even te rusten. Het legnest halen we weg en leggen er een lekker kleedje op de grond. Hopelijk gaan ze op dat kleedje liggen en kan iedereen ze weer zien met de webcam/ internetcamera.
 
FlossenMaandag 29-11-2010: Als je ze roept komen ze aanlopen en als je ze optilt en kroelt snuffelen en likken ze je hele gezicht af. Ze spelen en stoeien samen en slepen de grote flos door het huis. Veters losmaken zijn ze erg goed in, dat hebben ze van hun moeder en oma, die maken ook in ´no time´ knopen los. Denk je dat je je hond even hebt vastgebonden om binnen even wat te halen staat je hond vrolijk achter je in de winkel, oeps, sorry. De hondjes zijn nu echt hartverwarmend.
 
De flos van mamma
Waar ga jij heen?Woensdag 24-11-2010: En tja, het moest er van komen: vanavond hebben het vrolijke drietal bedacht om eens UIT de kist te kruipen en te kijken wat daar te beleven valt.

Na wat luidruchtig keffen en rond snuffelen door de kamer (achtervolgd door Terra) gaan ze vervolgens heerlijk slapen onder de voeten van Sandra. Waar zouden ze dat vandaan hebben?

Is de wereld zo groot?Woensdag 24-11-2010: Het vrolijke drietal is vandaag meer dan 2 Kg.! Het plast, poept, eet, drinkt en slaapt. En de rest van de tijd? Tja dan zijn ze aan het rond rennen door de kist. Ze willen natuurlijk steeds meer van de wereld gaan ontdekken...

Alle drie spelen nu met elkaar en stoeien door de kist. Terra ligt regelmatig niet meer bij ze, en slaapt dan lekker bij onder de voeten van de baas. Tenslotte moet zij ´s nachts weer voor haar kinderen zorgen en dan mag de baas slapen.

Met z´n allen!Maandag 22-11-2010: Vanavond is er op eens een co-ouderschap tussen moeder Terra en Tante Aris. Samen in de kist met de drie pups. Zo lief! Dat Terra lief is voor haar eigen kinderen lijkt logisch, maar tante Aris blijkt ook super lief en behulpzaam te zijn. Ze kijkt regelmatig mee in de kist, telt tot 3 en weet dan dat alles goed is. Aris gaat vervolgens ontspannen voor de kist liggen.

Aan tafel!Zaterdag 19-11-2010: Vandaag hebben de drie pups kennis gemaakt met puppy-honden brokken. Voorlopig maakt Sandra er nog een lekker papje van, zodat de dames en heer het makkelijk kunnen op eten. Tafelmanieren kennen ze nog niet, maar genieten doen ze wel! En de restjes zijn natuurlijk voor moeder en tante. Ze smullen en gaan daarna heerlijk voldaan slapen.

En terwijl de pups hun eerste vaste maaltijd eten, genieten wij van de heerlijke Limburgse vlaai die we gekregen hebben.

Als de Sint maar langs durft te komen met de Riesenschnauzer bewaking.Woensdag 17-11-2010: Sinterklaas is aangekomen en dat betekend zingen en de schoen zetten. Zou zwarte Piet wel iets in deze "zwaar bewaakte" schoenen durven te doen?

De afgelopen dagen hebben we alle handen en hersens even nodig voor niet hondenzaken. Diverse vergaderingen en besprekingen slurpen onze tijd even op. O ja en natuurlijk moeten we ook nog gewoon werken. Tevens worden de computers de komende week even grondig onder handen genomen, zodat we pas weer laat een fotootje hebben kunnen wegzetten op de website. Gelukkig kan iedereen meekijken via de internetcamera die nu altijd boven het nest hangt, zodat iedereen 24/7 kan controleren of het goed gaat met de drie musketiers.

Lekker drinken bij moeder.Vrijdag 12-11-2010: Vandaag zijn de ogen open van de pups. Ze kunnen al lekker tijgeren door de kist en groeien als kool. (Meer dan 1 kilo zijn ze nu). Dit weekend krijgen ze hun eerste ontwormingskuur. Elke avond zitten we lekker even te knuffelen met de kleine banjers. Het Iep-Iep geluid is ook al aardig aan het wijzigen in Wraf-Wraf. (Heel schel en hoog) Moeder en Aris zorgen goed voor de kinderen. Wanneer we met Terra een flinke buitenwandeling maken, keert Terra halverwege om en rent als een speer naar huis om haar pups te tellen en te kijken of alles goed is.

Visite = knuffelen en kroelen!Zondag 07-11-2010: Dit weekend is het socialisatie weekend begonnen voor de pups. Vrijdag, zaterdag en zondag hadden we bezoek van iedereen die maar wilde knuffelen met de pups. En groot en klein zag je smelten voor de kleine puppy´s. Ze groeien flink en zijn nu allemaal zo´n 800 gram. Ook moeder gaat nu wat vaker weg bij haar pups, zodat ze weer lekker kan rennen op het erf. ´s Nachts wil ze nog wel eens de pups verplaatsen naar een andere plek in huis. Maar dan gaan de kleintjes al zo hard piepen (= voorloper van blaffen) dat we daar wakker van worden en ze weer geduldig terugleggen. Terra houdt alles in de gaten, wanneer de pups worden geknuffeld, maar is zo lief en laat eigenlijk alles toe.

Zaterdag 06-11-2010: De webcam hangt weer boven het nest en we denken dat alles werkt... Klik hier voor de Webcam voor beelden van het nestje of links op de bladzijde op Webcam. Veel kijk plezier..

Video 1

Lekker drinken bij moederDonderdag 04-11-2010: We groeien als kool, en vindt je het gek? In plaats van vechten om de vrije tepel kunnen we met zijn 3en kiezen uit 8 goede tepels vol warme voedzame moedermelk, een soort enorm puppy waterval moedermelk-buffet! Dit hotel krijgt 5 ANWB sterren. Dus we eten en slapen en groeien en eten en slapen, groeien enorm.

We liggen lekker in de werpkist onder het huiskamer raam naast de bank en soms knus in het zonnetje en hebben weer een enerverende dag gehad: We worden bijvoorbeeld wakker gemaakt omdat baas Chris fluitend erg vroeg de huiskamer betreed om de koffie aan te zetten. De hanen gaan kraaien iedereen wakker. De vuilniswagen heeft vandaag de container recht voor de deur geleegd. Tractoren, vrachtwagens en allerlei auto´s, fietsers, scooters en brommers rijden langs. Die super enorme stoere zwarte 4x4 Ford pick-up van de buurman wonend verder op rijdt wel hard! Het lijkt wel een stoere Reuzeschnauzer! RoodWandelaars laten hun honden uit langs de straat en zwaaien vrolijk en nieuwsgierig naar de baas als ze onze rode warmtelamp zien hangen. Als de overbuurjongen zijn brommer open trekt en weg scheurt naar school, de 4e dag dat we dat horen dus slapen wij lekker door!

Vandaag ook een autorit heen en weer naar de dierenarts meegemaakt. Mamma op de achterbank en wij ernaast in een kattentas op schoot bij Sandra in de campingauto (we roken het wel, hoor! Zo´n miaauwbeest, zoals onze je-weet-wel rode kater Joris, waar we als we groot zijn graag achteraan zitten) en Chris achter het stuur (ondanks zijn rijstijl slapen we rustig door) Bij dierenhospitaal Visdonk gecontroleerd door zo´n smeuïge Belgisch pratende beroemde man in een witte jas die weer echt overal naar kijkt! Maar de dierenarts vindt ons al erg groot, sterk en stoer en kroelt ons lekker, ´super gezond´ en ook onze Mamma. De vette knuffels ondergaan van onze baasjes en vandaag van de buren. Het blaffen van tante Aris als er iemand aan de deur is. De postbode brengt de felicitatiekaarten. De stofzuiger, de wasmachine en de droger herrie gehoord en het ergste `de zangkunsten van Sandra met de radio mee tijdens het schoonmaken harder boven de stofzuiger uit´ en wéér op die weegschaal om stipt half 7 ´s avonds of je nou lekker ligt te drinken of te slapen.

BlauwAf en toe kijkt tante Aris met haar schattige koppie en lieve oogjes in het nest. Dat vindt mamma wel goed, maar ze mag niet echt bij ons gezellig in het nest komen liggen en Mamma is nou eenmaal de baas over tante Aris. Ze pakt tante Aris haar kluif af en gaat dan in onze oren heerlijk zitten smakken op de kluif, ´t is fijn. En dan krijgt Tante Aris gewoon nog een kluif, haar restje verstopt ze onder haar kleedje bij haar speeltjes, ze is zo leuk. We eten en groeien goed door, dan kunnen we straks met de vrolijke tante Aris spelen want zij speelt met tennisballen, stuiterballen, botten en flossen en op openhaardblokken kauwen is favoriet! We zien het nog wel niet, maar we horen het wel! En we ruiken vandaag weer een nieuw voorwerp in het hoekje van de werpkist, de bijtring, maar dat weten wij nog niet.

en rozeDan is het avond, de baasjes in de bank met de voetjes omhoog, nippend van hun favoriet Syrah druif rosé-tje in de hand, de openhaard lekker warm en gezellig aan, tante Aris naast het nest onder de voeten van de baas, helemaal hemels en dan wat? Op de TV een Mexicaanse hondenman, NEE! Hellup! Niet weer de Dogwishperer! Hoe kunnen we nou met al die kennis die onze bazen opdoen lekkere stoute en eigenwijze Schnauzers worden? Sandra zit met grote ogen gekluisterd met wisselend één van ons warm en veilig op de borst te kijken en het andere baasje… maakt ineens zachte rare knorgeluidjes… Lieve baasjes, die wallen onder jullie ogen van de slapeloze nachten staan echt niet, sorry, écht beloofd, en we doen ons best en zijn pas 4 dagen oud, vannacht zullen we proberen jullie weer eens lekker lang door te laten slapen…

Terra en haar pupsDinsdag 02-11-2010: De pups groeien prima en hebben alle drie een mooi kleurtje om gekregen. De a.s. baasjes hebben ook alle drie al een roepnaam voor hun Riesenschnauzer bedacht: (Ban)Juuls, Bezzi en Busan. Van de week gaan we proberen om de Webcam weer boven het nest aan de gang te krijgen, zodat iedereen kan mee kijken hoe de pups groeien en stoeien. Nu slapen ze, eten en poepen. Maar vooral slapen. Soms hoor je "Iep", maar meestal alleen tevreden gesabbel. Terra is weer super lief voor haar kinderen en laat ze geduldig drinken, wast ze grondig schoon en ruimt alle uitwerpselen netjes op. Moeder ten top!
Dinsdag 02-11-2010: Tja, 3 pups... Dat is heel vervelend voor alle gezinnen die we moeten teleurstellen. Gezien we het correct vinden eerst iedereen persoonlijk te bellen, besluiten we niet direct de geboorte op de website te vermelden, maar eerst te bellen. Een hele verdrietige dag, voor iedereen die we zo graag ook hadden willen laten meegenieten van de vreugde. De natuur is weer eens onvoorspelbaar en we denken alles te kunnen regelen en voorbereiden, d.m.v. echo´s en controle´s. Maar de natuur is natuur.
Drie prachtige Riesenschnauzer pups

 

 

 

 

 

Van links naar rechts:

Rood is een Reu en weegt 454 gram geboren op 31-10-2010 om 22:50 uur.

Roze is een Teef en weegt 485 gram geboren op 31-10-2010 om 22:55 uur.

Licht blauw is een Teef en weegt 416 gram geboren op 31-10-2010 om 23:26 uur.

Drie nieuwe pups!Zondag 31-10-2010: Om 22:50 uur heeft Terra het op eens gehad en terwijl Chris net onder de douche wil stappen, hoort Sandra in de hoek van de kamer opeens "IepIep" De kreet van Sandra "Het is begonnen!" betekent dat we alles uit onze handen laten vallen, de douche aanlaten en ons naar Terra snellen. De eerste Pup is er al uit, ligt op een de deken van de baas in de hoek van de kamer en Terra likt hem helemaal schoon. Prachtig hoe het weer gebeurd en zo Schnauzer! We slepen gauw de werpkist naar de plaats waar Terra heeft besloten te bevallen. Leggen de pup er in en Terra gaat er natuurlijk direct bij liggen. Zo de douche kan uitgezet worden. Nog geen 5 minuten later komt nummer 2 en om 23:26 uur komt nummer 3. Drie geweldig mooie stevige pups. Elk wegen ze boven de 400 gram! Daarna wachten we, en wachten en wachten.
Tante Aris op visiteWe slapen op de bank bij Terra deze nacht. Maar als de volgende morgen er niets meer komt, gaan we vermoeden dat er geen pups meer komen. We overleggen met de dierenarts die ´s middags langs zal komen. Het lijkt er allemaal op of Terra klaar is. Ze is redelijk rustig en verzorgd ontzettend goed haar kroost. Na controle door de dierenarts, blijkt Terra inderdaad klaar te zijn. We hebben dus drie kern gezonde stevige pups van onze Terra gekregen. We zijn natuurlijk helemaal blij. Ook het gedrag van Aris is zeer bijzonder. Ze houdt zich op afstand terwijl ze erg nieuwsgierig is. Aris ligt nu strategisch in huis, zó dat ze de de ingang kan bewaken en een oogje op het nest kan houden. Af en toe kijkt ze even in de kist. Ze is nog nooit zo lief en rustig geweest. De ideale tante.
Kuilen graven voor haar nest.Zondag 31-10-2010: De laatste loodjes! Terra heeft onze tuin weer geheel heringericht. Op zeker 7 plaatsen hebben we diepe kuilen gekregen, die Terra heeft gegraven. Niet dat er binnen geen plek voor haar zou zijn, maar kennelijk een instinct van nesteldrang. Of komt het omdat Jotul van een boswachter komt? We slapen nu om de beurt een aantal uren of houden Terra gezelschap. Aris heeft begrepen dat ze nu niet meer kan spelen met Terra en gaat haar eigen gang, maar houdt natuurlijk alles wel goed in de gaten. Met zijn allen maar duimen voor wat er komen gaat!
Samen in de werpkistVrijdag 29-10-2010: Zou Aris nog weten dat ze in deze kist vorig jaar geboren is?

Nu liggen ze nog gezellig samen, maar Aris zal straks waarschijnlijk er niet meer bij mogen...

Of mag ze een lieve tante zijn?

Woensdag 27-10-2010: Terra wordt maar dikker, wat een buik! En die buik jeukt en ze kan zich daar niet meer krabben, maar dan vraagt ze het gewoon aan de baas :-)) Schnauzer-slim. Nog 1 week tot de uitgerekende datum, maar als ze eerder komen, staan we niet verbaast. Ze is erg rustig en slaapt veel. Als het even kan blijft ze zelfs liggen als er iemand aan de deur staat, dus Aris staat nu de deurbel functie over te nemen en stoer te blaffen. Met Aris gaan we nu op zaterdag naar school en thuis oefenen. We oefenen ook met langs de fiets lopen met alle hilariteit erbij, want wat is alles interessant en haar aandacht vasthouden heeft wat moeite gekost. We hebben een opslag-ven van regenwater dichtbij gevonden en ons waterratje kan daar lekker haar energie kwijt, zodat ze wat rustiger voor Terra is. Wat heeft ze een plezier in zwemmen en ravotten in het water!
Gisteren was Sandra jarig en stonden er zoveel lekker dingen op de lage salontafel, maar ondanks de enorme zwangerschapshonger en lekker geurtjes bleven Terra en Aris er keurig op gevoed vanaf. Toen ze over hun farmfood brokken wat zelf gemaakte kippensoep kregen, waren de bakken wel bijzonder snel leeg.
Als je een hand op de buik van Terra legt voel je de pups nu duidelijk bewegen. Dat is zo mooi om te ervaren…
Terra niet graven!Dinsdag 19-10-2010: Alles gaat zo snel en Terra gaat zo hard met haar zwangerschap! Haar buik groeit zo snel, haar lichaam verandert zo snel. Soms voelt ze een pup, springt ze op en murmelt wat tegen haar buik. De werpkist hebben we weer gepoetst en in de huiskamer staan, want Terra werd onrustig in huis en kon haar plekje soms niet lekker vinden. Vandaag is de eerste kuil in no-time in de tuin gegraven, wat ook weer de nestdrang aangeeft. Ze weet het best dat het niet mag, maar de oer-moeder-natuur is zo sterk, in 1 minuut had ze een enorme kuil onder een dikke overhangende struik gegraven en was er toch echt even duidelijk leiderschap van de baas nodig om haar te laten stoppen want we moeten nog 2 weken en in die tijd is dan mijn tuin anders veranderd in een maanlandschap of de Ardennen!
Riesenschnauzer ArisDonderdag 14-10-2010: Terra haar buik groeit met de dag. Haar ogen stralen en haar vacht glanst, prachtig drachtig. Haar lichaam bereidt zich helemaal voor, nog sneller en makkelijker dan de eerste keer, prachtig te zien hoe de natuur werkt.

En onze Arisje? Die begint heel lief mee te zwangeren… zo schattig, wie wil er niet zo´n lieve tante erbij? Aris heeft de eerste waak over genomen met een diepe stoere blaf die niet meer onderdoet voor die van Terra. Je blijft ècht wel rustig voor de deur wachten als die 2 zwarte reuzen met hun 75 kilo samen de deur blokkeren tot de baas er is! Ze hebben ook ´s nachts van bench gewisseld en Aris ligt nu op de eerste uitkijk. Overdag ligt Aris, ons klauterkind, het liefst op (ja, bovenop) Terra haar bench (géén gezicht) en ze heeft het helemaal door, vrolijk en super enthousiast doet ze haar taken om alles te bewaken.

B2B1 diploma RiesenschnauzerZaterdag 09-10-2010: Terra is geslaagd voor haar B2B1 vergelijkbaar met het GG1 diploma met zelfs tienen en negens op haar rapport, dus we zijn bere trots op haar en ze heeft een heerlijk gezond groot kauwbot van Farmfood gekregen om te verwennen. Chris heeft het examen op video opgenomen zodat Sandra zichzelf kon terug zien om nog meer te leren van haar houding en gedrag. (wie gaat er nou eigenlijk op cursus??) En wat valt op de video enorm op? Terra is een uur lang super vrolijk, alert en kwispelend, ze geniet zichtbaar! En doet het zo graag… gewoon geweldig!
Een Riesenschnauzer kan echt wel op schoot

 

 

Als we de kans krijgen zijn we schoothondjes!

Zo gezellig bij de baas… en 75 kilo, zucht…

Een Riesen kluif voor RiesenschnauzersVrijdag 08-10-2010: Terra is nu op de helft van haar zwangerschap en alles gaat heel erg goed. Morgen gaat ze voor het laatst naar school. Dat is maar goed ook, want haar conditie moet ze nu bewaren voor de bevalling. Ze slaapt en eet aanzienlijk meer. Is soms wat chagrijnig naar Aris, die alleen maar lekker wil spelen. Terra blijft de wijze a.s. moeder die ze vorig jaar ook al bleek te zijn. Ze bepaalt zelf wat en wanneer goed voor haar is. ´s Avonds gaan we lekker op de bank zitten en komen Terra en Aris aan onze voeten liggen. Nog even lekker rust voor iedereen. Dit maandje moeten we het er nog van nemen en goed uitrusten voor als straks de puppy´s weer rond schuifelen en stuifen in huis…
Echo van TerraVrijdag 24-09-2010: Vanmorgen zijn we met Terra naar de Dierenarts geweest voor de echo. Stijn maakte eerst Terra´s buik kaal om vervolgens een flinke dot gel er op te smeren. En toen kon hij gaan kijken… “Ze is drachtig” Stijn telt tussen de 6 en 8 vruchten ongeveer. Natuurlijk is met een echo nooit alles goed te zijn. Hier staat een filmpje van de echo, waarbij je het hartje kan zien pompen(rood). En hier, hier, hier en hier de andere echo´s van de nieuwe pups.
Sandra is natuurlijk helemaal super blij voor Terra en ze verheugd zich nu al op begin november wanneer de pups geboren zullen worden.
Terra is in prima gezondheid en weegt momenteel al weer 35,5 Kg. .Haar tepels gaan al iets groter worden en ze doet het duidelijk wat rustiger aan. Gek springen over sloten, tikkertje met Aris of racen achter onze poes Joris doet ze momenteel minder. Nee, de openhaard en de baas die ´The Dog Whisperer´ voor de 10de keer kijkt is prima voor haar.
Iedereen gefeliciteerd!
 
Maandag 20-09-2010: Terra slaapt en eet, hamstert voedsel, onderkleedjes en is veel feller in de waak, allemaal tekens dat ze zwanger kan zijn. Vrijdag zullen we het zeker weten na de echo, maar de voortekens zijn erg goed. Ook het ´s nachts plassen begint al (het is fijn!) Ze is al 2 kilo zwaarder en dat komt ook niet zomaar ergens vandaan. Borstelen op haar buik vind ze niet zo prettig meer… Wat gaat er om in dat buikje?
Terra en Jotul op visiteVrijdag 03-09-2010: Dinsdag, woensdag en donderdag zijn Terra en Jotul elk dag samen geweest. Jotul is ontzettend lief voor Terra en samen hebben ze veel plezier gehad. Jotul is zelfs een dag bij ons op visite geweest. Jotul heeft zich van zijn beste kant laten zien en we kunnen spreken van een ´geslaagde dekking´ tot zover. Nu is het vier weken afwachten. Rond 29 september kunnen we een echo laten maken om te kijken of alles inderdaad goed is gegaan en weten we of Terra in blijde verwachting is. Wij zijn er in ieder geval zeker van dat de keus met Jotul hele lieve en mooie pups gaan worden.
Terra en Jotul, twee hele mooie SchnauzersMaandag: 30-08-2010: Vanmorgen zaten we weer bij de dierenarts voor een progesteron meting. Kwispelend stapt ze de praktijk al binnen, ze lijkt er zin in te hebben. De uitslag uit het laboratorium was vandaag 7,75 en dat betekend een dekadvies voor dinsdag en woensdag a.s. Vanmiddag zijn we dus maar eens gauw naar Jotul gereden voor een hernieuwde kennismaking na anderhalf jaar. Zo´n "one-night-stand" vinden wij maar niks. Jotul Ranger zag er prachtig uit: stoer, stevig en heel lief. En Jotul rook al gelijk wat er de komende dagen van hem wordt verwacht! Maar daar is Terra het nog niet helemaal mee eens. Dus vandaag bleef het bij gezellig achter elkaar aanrennen, een beetjes spelen in de prachtige omgeving waar Jotul woont en een beetje "oefenen".
Vrijdag 27-08-2010: Vanmorgen hebben we een beetje bloed laten afnemen van Terra en de uitslag kregen we ´s middags te horen: 2.73. Een stijgende lijn dus en maandag gaan we het weer laten testen. Vermoedelijk zal het deze week dus wel eens kunnen zijn dat we op visite bij Jotul gaan.
Woensdag 25-08-2010: Vandaag naar Dieren Hospitaal Visdonk in Roosendaal gereden voor een bloedtapje voor progesteron en een gezondheidscontrole. Janneke heeft de baarmoeder gecontroleerd en bekeken. "Een prachtige hartslag, stralende ogen en schitterende vacht" vertelde ze: "een héél gezonde dame en in super conditie". Janneke Schapendonk, afgestudeerd in 2003, Merelbeke (B) algemene diergeneeskunde en echografie deed het erg leuk en was erg lief voor Terra. Terra vond het een beetje spannend omdat ze daar haar HD foto heeft gehad zonder narcose en dat vond ze een nare ervaring, maar toch deed ze alleen wat nerveus en verder alles wat we van haar vroegen. Terra is momenteel 35,8 kilo en 68cm schofthoogte.

De uitslag was: 1,27 progesteron (we moeten naar de 6 a 7) dus vrijdag a.s. gaan we weer laten prikken.
 

Bij de kapperMaandag 23-08-2010: Naar de kapper! In de auto naar Rijksgediplomeerd trimster Monique de Weerd van Honden-trimsalon ¨De Viervoeter¨ Bremstraat 162, 4711 RP in St. Willebrord. Tel: 0165-385581. Alle rassen zijn welkom en ook voor het trimmen van een probleem hond draait zij haar hand niet om. Geen probleem of ze weet een oplossing. Ze traint ook honden op allerlei gebieden en ook een privé uur huren voor probleembegeleiding is ze aan te raden. Ze is geweldig met mijn meiden en ze zien er schitterend uit, maar ja, onze dames hebben dan ook al een topvacht!
 
Jotul, is tie niet stoer?Dinsdag 17-08-2010: Vandaag rond gebeld, gemaild en iedereen op de hoogte gebracht. De tijdsverloopplanning gemaakt, zover dat kan. En de ovulatie is wisselend per loopsheid en de bevalling is ook wisselend van tijdstip. Een groot nest komt wat eerder en een klein nest komt soms wat later. Jotul zijn vorige 4 nesten waren groot... Hij geeft prachtige pups. Jotul is de reu die ik zelf zou willen hebben. Schitterend vierkant, goed gehoekt, goed gebit, een echte volle Schnauzer-snuit en vooral… een geweldig karakter! Hij is lief en leidt zijn roedel rustig en zeker, laat zich goed horen als iemand het erf op komt en begroet vrolijk zodra het baasje ¨goed¨ geeft. Als inbreker wil je Jotul niet tegen komen. Hij is getraind als werkhond en heeft zelfs pakwerk goed gedaan. Zijn ouders hebben ook alle twee IPO diploma. Het wordt allemaal afwachten maar rond kerst en Oud en Nieuw hebben wij hopelijk een gezellige “zwarte snuitjes bende” rondhuppelen! Het blijft natuur natuurlijk! En het aller-leukste is dat Terra zo dol op Jotel is. Ze zijn schattig samen. Kijk de foto´s maar en hier ook nog! En hier Jotul opgroeiend.
Maandag 16-08-2010: Terra is loops geworden, Jippie! Iets eerder dan verwacht. Ze ligt veel op haar kleedje vlak bij me en wil even niet zo uitbundig spelen met Aris zoals normaal. Aris (nu precies 11 maanden oud) snapt er niets van en ruikt nu aan alle kruizen die ze tegen komt, dat is niet zo fijn voor onze camping gasten, dus dat was weer even opvoeden geblazen.
We zijn helemaal in de wolken en kijken oude foto´s en filmpjes, kroelen met Aris en Terra op schoot voor het computerscherm. We hebben er zo´n zin in!!
 

Woensdag 11-08-2010: Terra krijgt haar inenting bij dierenartsen Praktijk de Vierschaar. Als ze straks loops wordt wil ik niet die stoffen in haar lijfje als ze mooie gezonde eicellen moet maken en je weet het maar nooit wanneer ze loops wordt. Ze is de 19e uitgerekend, dus het zal er wel aan zitten te komen en dan hebben we dit al gehad en in orde.
 

Zomer 2010: Doen we het weer? Het was heel erg leuk en een bijzonder beleving. Ja/Nee en vele avonden praten en overleggen. Maar uiteindelijk werd het JA!. We gaan Terra weer laten dekken. Nu door onze ´droom´ reu Jotul.

(c) 2008-2015 Visser-Koghee