Ons derde nest van Terra onze Riesenschnauzer 14-11-2011

Riesenschnauzer

C-Nest Geboren op 14 november 2011 van Terra-Riet van het Markiezaat en Kane van de Riesenhorst

» Onze Honden
» Onze nestjes
» Karakter
» Stamboom
» Foto´s
» Puppy´s
» Nest 2009
» Nest 2010
» Nest 2011
» Nest 2012
» Nest 2013
» F Nest 2014
» G Nest 2014
» H Nest 2015
» I Nest 2015
» J Nest 2017
» Nieuws
» Inschrijven
» Informatie
» De Nieuwe Riet
» Enface
» Links
» Puppy ervaring
Spelen met tante LunaZondag 08-01-2012: Alle pups zijn afgelopen week naar hun nieuwe baasjes gegaan. Emotioneel moment voor ons, elke keer weer. Met de ervaring van voorgaande jaren, pakt Terra het eigenlijk beter op dan wij. Roze, Carmen - Lady of Captain Sparrow blijft voorlopig nog even hier. Ze kan al prima aangeven wanneer ze naar buiten moet. Ze slaapt in haar eigen bench naast Terra. De pup trekt zich lekker op aan Terra, onze moeder teef, dus dat gaat heel goed. Géén drolletjes binnen meer. Goed zo, knap zo. Ze is vrolijk, speels en slim net als haar moeder en we zijn trots op haar. Wat gaat het weer snel , sterk, stoer, mooi en slim. Lekker zoals een Ries moet zijn. Voor ons is het ook leuk om weer een pup te mogen opvoeden en van te genieten.
Onze pup krijgt netjes volgens schema haar diverse druppeltjes en haar oogje geneest, langzaam maar het lijkt beter te gaan, waar we voor gewaarschuwd waren. Het komt goed, maar gaat lang duren. We houden vol.

Buiten spelenGelukkig is Donder bijna zijn pubertijd voorbij en de ideale hond aan het worden, dus nog een sterke volwassen hond die ons mee helpt. Luna zit soms even vol in de pubertijd en gelukkig voor haar hebben we geen behang waar we haar dan achter kunnen plakken. Maar we weten inmiddels, ook de pubertijd gaat snel voorbij…. Ook even volhouden dus!

Van alle nieuwe baasjes hebben we al te horen gekregen hoe leuk de puppy´s in de nieuwe huizen aan het ontdekken zijn en al diverse foto´s gezien. Pup blij, baasjes blij en wij blij dus. Het is altijd heel leuk om weer zoveel gezinnen verslaafd te maken aan de Riesenschnauzer. Want wij zeggen altijd: "Eens een Schnauzer, altijd een Schnauzer".
 
Wie durft!Dinsdag 03-01-2012 (51 dgn.): Van 10 naar 3 of het lege nest syndroom. Het is stil in huis. De dweil, wasmachine en droger komen op adem. Zeven puppy´s hebben nu een nieuw gezin om verder te leren en te ontdekken. Dat is natuurlijk ook beter, want wij hadden ze al zoveel als mogelijk geleerd wat de stofzuiger was en hoe mensen en kinderen zijn, wat brokjes zijn en dat je niet in de waterbak moet gaan zitten. De basis socialisatie. Nu is het helemaal tijd om nieuwe dingen te leren bij de baasjes. Elk gezin en huis is anders en zal specifieke huisregels hebben. Van iedereen hebben we al vernomen dat het heel goed gaat met de Riesenschnauzers in opgroei. Wij vinden het stil in huis, maar vinden het ook vreselijk leuk om zoveel gezinnen weer blij te kunnen maken met een trouwe, waakse en speelse viervoeter.

 

De laatste twee, lief hè?Bandje Champagne, Oranje en Roze blijven nog even hier. Champagne gaat deze week mee naar de nieuwe baasjes. Voor Oranje zoeken we nog een leuk gezin. En bandje Roze is een speciaal (pech-) gevalletje. Voor de Kerst heeft ze tijdens het stoeien haar oogje gestoten en misschien beschadigd. Momenteel geven we haar de nodige oogdruppels en staat onder controle bij de dieren oogarts. Het gaat er al beter uitzien en gezien een pup nog volop in de groei is, kan het nog vrijwel helemaal genezen, maar 100% zeker is dat niet. Verder merk je er niets van, ze springt, speelt, is super vrolijk, heeft geen pijn en is heel mooi. Dus gaan we fijn voor haar zorgen voordat ze naar een nieuw gezin kan en heeft Sandra voorlopig toch haar extra hond…

 

TouwtrekkenZondag 01-01-2012 (49 dgn.): Afgelopen weekend zijn Chico-Banjo, Chika-Flor, Cooper en Coco meegegaan om oud en nieuw bij de nieuwe baasjes te vieren. Wij hopen dat ze niet teveel oliebollen (zonder krenten natuurlijk,die zijn giftig) op hebben! Gezien de volwassenheid van de pups, zullen ze snel wennen. Hier sliep alles door om 12 uur en het vuurwerk. Terra, Donder en Luna zijn niet bang en dat dragen ze over aan de pups, dus alles bleef rustig. Alle nieuwe baasjes wensen we heel veel plezier (en geduld) met deze prachtige viervoeters. Het zestal wat hier nog rond sprint door het huis, is heerlijk aan het spelen en stoeien. Poep ruimen is voor ons voorbij, dat doen ze nu allemaal netjes buiten. De plasjes gaan meestal goed buiten maar als het stortregent kunnen we op ons kop gaan staan en gaan ze niet naar buiten. Nu het echte stoei, knuffel en speel hondjes zijn, is het leuk om van alles met ze te doen. Bijvoorbeeld touwtrekken, puppy sjoelen, volgen en huppelen, vallen goed in de smaak bij de pups. De Riesenschnauzers hebben nu regelmatig de gehele woonkamer als speeltuin ter beschikking en rennen dan heerlijk rond en spelen met Terra, tante Luna en ome Donder. Na een uurtje is alles weer moe en kruipt dan in het nest terug, om vervolgens in diepe slaap te vallen. Voor eventjes natuurlijk, want er is nog zoveel te ontdekken…

Video 4

Woensdag 28-12-2011 (45 dgn.): Vanochtend half 7 word ik wakker van de ketende meute waarbij de meeste al voor de schuifpui zitten. Ik doe de deur open en roep ´plasje?´ en alles rent naar buiten om alles te doen wat ze buiten moeten doen en verder te spelen. Een enkel plasje dweil ik binnen nog op, keurig voor de deur gedaan omdat ik te laat was. Geen enkel drolletje ligt in huis. Ik wacht geduldig op het koffie apparaat, wat dan op zulke momenten altijd véél te langzaam is, dus maar een vitamine bruistablet shotje voor mezelf. Ik geef ze een half uurtje en alles is weer terug in de bak, moe en voldaan, plasje en poepje gedaan, brokjes gegeten en water gedronken. Wat ben ik trots op mijn Riesenschnauzer-team. Terra loopt niet eens mee naar buiten en kijkt alleen maar wijs toe, het is ook niet nodig want ze weten het al prima. Wat leren ze snel! Vanochtend bestaat laatste stukje spel voor ze in slaap vallen uit de onderste laag kranten uit het nest versnipperen, dus ik zie mijn eindelijk keurige droog en schoon gebleven nest in een enorme puinhoop veranderen. Het is tijd om met de kranten te stoppen, ¨hé baas, we zijn geen baby´s meer! De luiertijd is over!¨
Oké, we hebben het begrepen en we gaan verder zonder kranten onder de handdoeken…
En ik dweil nog even de 40 modderpootafdrukjes en kijk bij het daglicht wel goed wat ik in de tuin moet ruimen want het is nu toch nog te donker… met de kliko naast het hekje in de tuin is dit klusje toch een stuk leuker en sneller geworden. De kinderen zijn groot. De één na de ander kruipt weer uit het nest om nog even wat water te drinken en zijn eigen slaapplekje te zoeken. Het is weer rustig in huis en ik kan een warme douche gaan nemen om mijn voeten op te warmen.
 
Raad van Behheer chipt de puppy´sDinsdag 27-12-2011 (44 dgn.): Vanmiddag is de Raad van Beheer langs geweest en heeft naast de kennelcontrole alle pups voorzien van een chip. Het sofinummer van de honden zeg maar. Dit nummer is weer gekoppeld aan de uiteindelijke stamboom die iedere pup krijgt. De chip is zo groot als een rijstkorreltje en gaat met een kleine injectienaald in de hals. Geen van de pups gaf een kik, dus de chipper heeft het vriendelijk ingebracht. Vanavond gaan we alle paspoortjes van de hondjes verder invullen. Omdat de puppy test van maandag de hondjes zo moe had gemaakt, hebben we besloten vanavond ook pas de ontwormkuur te geven. Zoveel indrukken op 1 dag is ook weer niet goed en van de chip hebben ze nou niet echt veel gemerkt.
 
Slapen, eten en spelen. Het leven is een feest!De mini Riesenschnauzers zijn nu echt vreselijk leuk. ´s morgens worden we gewekt met een flink geblaf en gekef. Er staat dag en nacht eten en drinken bij het nest, dus waarom blaffen ze dan zo? We doen de schuifpui open, zodat alles naar buiten kan om te plassen en te poepen. Nee, ook niet. Maar als je dan zelf ook mee naar buiten gaat, hangen er 10 kleintjes aan je benen, ze willen allemaal, tegelijk, vreselijk geknuffeld worden! Door de grote speeltuin die ze nu hebben, kunnen ze zich heerlijk vermaken. Voetballen, grote honden uitdagen, stoeien en spelen met de flossen. Na een uur of twee is alles weer moe en kruipt de één na de ander terug richting de nest plek( in het nest blijft het nu bijna helemaal droog) en vallen voor een tijdje weer in slaap. Steeds meer pups gaan nu een plekje buiten het nest zoeken om op zichzelf te slapen. Tja, die zijn zelfstandig en gaan op zichzelf al een beetje wonen.
 
Puppy trainingMaandag 26-12-2011 (43 dgn.): Vandaag is onze dag goed gevuld. We hebben de 2e kerstdag helemaal vrij gehouden om de puppy test te doen. Een test waarin we gaan kijken hoever de pup is, hoe ze problemen oplossen, of ze angstig, stabiel, rustig of slim, ondernemend of afwachtend en natuurlijk sociaal vaardig zijn. Het is een momentopname die samen met de voorafgaande weken ons een goed beeld moeten geven over welk puppy het best past bij de eisen van het gezin waar ze heen gaan. Het is erg leuk en leerzaam om te doen. De hele middag lekker in de grote schuur met pup voor pup individueel bezig zijn, geeft ons altijd veel lol. Alle pups scoren prima en er zijn geen angstige of agressieve honden bij. De test klopt dus aardig, met hoe wij tegen onze pups aankijken. Samen met twee ervaren hondenschoolhouders, bespreken we na afloop alle resultaten en zoeken de beste match en daar zijn we helemaal aan uitgekomen. Hierna gingen we aan ons welverdiende kerstdiner nog lang door praten over... honden.
 
Buitenlucht!Zondag 25-12-2011, 1e kerstdag en (42 dgn.): De ruimte in de tuin is vergroot naar 4 bij 6 meter met een stukje gras. Wat is gras toch magisch, voelen pups gras onder hun voeten dan is het poepen. Er ligt een flosbal, een flos en een doosje in de tuin waar ze heerlijk mee spelen. Nu we zo´n groot oppervlak voor ze hebben blijft het wel tellen voor ons en we hebben het er lekker druk mee. En wat kunnen we lachen van dat gehuppel, gespeel en gestoei. Ze zijn zo leuk. En de flos gaat weer mee naar binnen en de flos gaat weer mee naar buiten, Luna pakt hem af en met zijn vieren pakken we heb weer terug af, oh, wat hebben we een lol.
We hebben nu ook een echte bak voor de puppybrokjes en het verse water. Geen puppypap meer. Dat is jammer, want pap is lekkerder, maar dit is toch echt het begin van de grote honden wereld. Met het kauwen van de brokjes hebben we geen enkele moeite. We worden groot!

Morgen krijgen we de puppytesten en gaan we de nieuwe eigenaren bellen om in overleg de indeling te maken van welk hondje het best bij welk gezin past. En dan kunnen we ze hun echte namen gaan aanleren!
 

Riesenschnauzers zijn natuurlijk dol op kinderen.Zaterdag 24-12-2011 (41 Dgn.): Vannacht zijn we een beetje ziek geweest van de enting, dus vandaag zijn we extra veel leuke dingen gaan doen  met onze baasjes. We hebben weer een enerverende en leerzame dag gehad. Wij hebben visite gehad en zijn lekker geknuffeld door een lief meisje.

Lekker buiten!We kunnen nu ook flink te keer gaan en met elkaar stoeien. Dat kan flink wild tekeer gaan. Eén van ons heeft per ongeluk al een blauw oogje. (Eigen schuld, dikke bult)

Terra en Luna hebben langs de scoot-mobiel gelopen voor hun conditie. Zo wordt het buikje van Terra alweer strakker en krijgt ze haar conditie snel weer in top vorm.

Buiten plassen!En... we mochten voor het eerst naar buiten achter Terra en Luna aan. Dat hadden we al zo vaak gezien, dus zo gekopieerd en geleerd. En buiten hebben we van alles gezien, de zon op ons kopie gevoeld en de wind door onze vacht, heerlijk! Buiten zijn de eerste plasjes en drolletjes gedraaid. De zindelijkheidstraining is verplaats van voor het nest naar buiten! Het legnest blijft een stuk droger nu. :-) Daarna hebben we weer lekker lang liggen slapen om alle nieuwe indrukken eens goed te verwerken. Wat is de grote wereld toch leuk!

Dit worden leuke Kerstdagen!

Lekker naast het nest slapen!Vrijdag 23-12-2011 (40 dgn.): Rood heeft super stoer de oranje gummi dummy flooter rond gedragen, die wil reddinghond worden! Vannacht sliepen donkerblauw, oranje, lichtblauw en natuurlijk bruin apart en op zich zelf. Later die nacht zijn de rest van de pups buiten het nest ook een plekje gaan zoeken. Wat gaat deze kudde pups snel volwassen worden. Stoer op een dikke handboek of op de koude tegels. Wij staan zeer verbaasd want we hadden het juist anders verwacht. Wat gaat het snel! Vandaag hebben we weer door het huis mogen stormen, lekker op ontdekkingsreis. (Maar jammer voor de webcam kijkers) Terra laat ze steeds meer vrij en kijkt weinig naar ze, even tot 10 tellen en weer verder, behalve als ze in gevaar komen of op een bepaalde manier piepen, dan is ze er als de kippen bij. Een behaald mini-blafje van een pup is voldoende voor Terra om direct te gaan kijken. Ze ziet dat er niets aan de hand is en gaat dan weer lekker in haar eigen bench liggen. Wel wil ze graag de kleintjes mee uit wandelen in de tuin nemen. Nu ze hun enting hebben, kunnen we dat soort dingen gaan doen.

 

Medische onderzoek van de RiesenschnauzersDokter Femke heeft ons helemaal gecontroleerd en we hebben de 6 weken enting gekregen.
Balletjes, oogjes, oortjes, ruggengraatjes, staarten en pootjes zijn grondig onderzocht. En raad eens? Goed gezond dus. Dokter Femke kan altijd lekker vertellen en ons veel uitleggen op het medisch vlak.

En toen hebben we ons honden paspoort gekregen.

Piepkip en de RiesenschnauzersDonderdag 22-12-2011 (39 dgn.): Vandaag hebben we een kartonnen doosje mogen onderzoeken en ons daarop heerlijk uitgeleefd. In het karton zijn mooi de tandafdrukken te zien van onze vlijm scherpe tandjes. Ook hebben we kennis gemaakt van de stofzuiger. Klinkt weer heel anders dan de dweil. En dan onze piep kip. Die is geweldig interessant. Terra en de baasjes vinden hem vreselijk veel herrie maken, maar wij spelen er heel erg graag mee. En als we door het hele huis mogen rennen, dan hebben we helemaal lol. De wereld wordt elke dag groter en leuker!
 

Stofzuigen hoort ook bij de socialisatie van de pups.Ook donker blauw heeft, wat bruin nu al 2 dagen doet, vandaag op zich zelf liggen slapen buiten het nest in een hoekje, stil en alleen. De puppy´s worden elke dag zelfstandiger. Soms is het stil als ze slapen en soms stoeien ze dat het een lieve lust is, met kabaal, gekef, gejoel en al. Ze groeien als kool, we hebben nu 28 kilo pup in het totaal bij elkaar en de dierenarts dan ook gewaarschuwd dat ze genoeg entingstof mee moet nemen! Een veilig gevoel als alle pups ingeënt zijn, zodat ze tegen de eerste gemene beestjes zijn beschermd.
 

Who Need a Therapist? I Have My Riesenschnauzer!Woensdag 21-12-2011, (38 dgn.): Bandje Bruin heeft al 2 nachten ergens op zijn eentje op een kleedje lekker liggen slapen. Bijzonder zelfstandig en snel. De afspraken zijn gemaakt. Vrijdag krijgen ze hun dierenarts controle en hun eerste 6 weken puppy-enting. De dierenartsen praktijk vond het wel jammer dat we niet met alle 10 (feest) naar hen toe kwamen, maar in een dierenhospitaal zijn juist vaak zieke dieren en dan zonder hun enting onveilig, dus komt de dokter lekker bij ons aan huis. De maandag erop krijgen ze dan hun ontwormkuur weer. Alles mooi verspreid en op een andere dag want door de kerstdagen kan alles niet precies op de juiste dag en we willen ook niet dat de puppy´s overspoelt worden met indrukken en vreemde spullen in hun lijf.

Het worden nu echte kleine hondjes en krijgen hun eigen karaktertjes en bijzonderheden. Het kladblok is tevoorschijn gehaald en alle bijzondere gedragingen worden genoteerd. Welke puppy gaat bij welk gezin straks passend zijn en aan hun hoop en verwachtingen voldoen? Dit weekend gaan we de puppylijstkwaliteiten-testen bij stuk voor stuk doen met 4 man sterk die gaan observeren.
 

Dinsdag 21-12-2011 (37 dgn.): Lief en stil spelen en slapen in het nest:

Video 3

Maar om 3 uur ´s nachts kan het ook anders klinken. We hebben honger! Ik maak eten voor de pups, die nu al twee dienbladen vol krijgen met puppypap. De Riesenschnauzers in wording eten, lopen nog een half uurtje rond. Tja, wat er in gaat moet er ook weer uit. Ik neem maar een glaasje wijn en wacht rustig af tot alles weer is gaan slapen samen in het nest. En ik overweeg toch weer eens of ik niet beter een aquarium kan nemen...

Video 2

Alles in slaap.Maandag 19-12-2011 (35 dgn.): De eerste zijn boven de 3 kilo en ze liggen meer los van elkaar te slapen, wat betekent dat ze zichzelf goed lekker warm kunnen houden en zelfstandiger gaan worden. De puppy´s hebben lekker veel extra ruimte erbij gekregen om het nest heen en kunnen langere afstanden huppelen en rennen. Ze kunnen nu zelfs door de schuifpui de tuin in kijken, dus hebben het zonnetje zien schijnen, regen zien vallen en (welkom in Nederland) de hagel zien stuiteren op het terras. De speel en stoeiruimte is met balletjes, flosjes, een oranje gummie dummy en een nep piepkip aangevuld om weer aan wat nieuws te wennen en hun reacties te opserveren. Er wordt al heel wat gespeeld, afgestoeid en het huppelen gaat al over in mooi rennen. Met meer bewegen gaat het puppyvet snel verdwijnen en worden het spieren en ze gaan er al lekker stoer sterk gebouwd uit zien.


 

Slapen naast mijn speelgoed, de dweil.De pan van 2 liter voor de puppap is te klein geworden voor 1 dag, dus nu gaat er 2 maal daags puppyvoer in de week en door de mixer. Bovenop de pap strooien we nu wat Farmfood brokken en die worden goed verslonden. Zo wennen ze al aan vaste brokken en het voer wat ze straks mee naar hun nieuwe thuis krijgen. De tandjes zijn bijna allemaal door en dat wordt zo ook met de brokken gestimuleerd. Uit de waterbak wordt meestal netjes gedronken en een enkele tijgert er nog dwars doorheen. Waar goed gegeten wordt, wordt flink gedrold uiteraard. Helaas is er niets zo leuk om een aanval en sprong bovenop op het knisperende tork-papier te doen, net als je een drol opruimt. De tork-papier-rollen zijn niet aan te slepen en de dweilen maken overuren. Het geluidsniveau is weer wat decibellen gestegen als ze honger hebben of een kroel willen en wat zijn we blij dat we vrijstaand wonen voor onze buren. De puppy´s kunnen al met een tennisbal in hun mond rondrennen en aan een flos trekken. Ook de jongens begrijpen nu dat wij het appreciëren dat ze buiten het legnest plassen en poepen. Als we alle twee tijd hebben mogen ze door het huis op onderzoek en ontdekking gaan. Chris en ik gaan op strategische plekken zitten en de communicatie bestaat dan uit welk kleurtje wat doet en hoeveel er bij jou en hoeveel er bij mij te zien zijn: “oranje rent nu jou kant op” “paars komt nu naar jou rennen”, “Ja nog 10”, zo nee, op zoektocht… en dan ligt er ééntje lekker in een hoekje stil te maffen, zoeken dus tot we er weer 10 tellen, "Team C compleet"!

 

Lekker kroelenEn daarna weer met de grote zwarte snuiten knuffelen, trainen en wandelen. Ja,ja, terwijl iedereen op een witte kerst hoopt, zijn wij super blij met onze zwarte kerst.
Goedemorgen!Vrijdag 16-12-2011: (32 dgn.): 12 kilo super bewegelijke pups die graag willen ontdekken. Alles buiten het nest is heel erg interessant en moet bekeken worden. Terwijl de ene pup rustig gaat zitten en alles eens goed bekijkt, schiet de ander er met vrolijke hazen sprongen vandoor om maar vooral als eerste bij de draaiende wasmachine, bewegende schoen of één van de andere schnauzers te kijken. Dolle pret! Het is verbazend hoe snel ze al kunnen lopen. Elke dag komen er wel mensen in het nest kijken naar de puppy´s. Of het nu een vertegenwoordiger voor de camping is, een klant van de schoonheidssalon of een aanstaand puppy eigenaar, iedereen is vertedert door het vrolijke stel. Knuffelen, aaien en spelen! Alles is leuk!
Bijna zindelijk!Woensdag 14-12-2011 (30 dgn.): Het dagboek van een pup (of wanneer zijn we die luierperiode nou voorbij). Na de nest verhuizing hebben de Schnauzer beestjes een grote speeltuin erbij gekregen. Voor het nest staat een hekje, waar binnen ze lekker kunnen wandelen en spelen met een bal of flosje. De pups slapen circa 2 tot 3 uur gezellig in het nest, worden opeens allemaal tegelijk wakker. Willen vervolgens allemaal tegelijk uit de kist kruipen. En eenmaal buiten de kist, gaan ze ook allemaal tegelijk plassen en poepen. Dat lijkt best al zindelijk. Dan is het actie voor ons om zo snel mogelijk met een poetsrol de drolletjes te ruimen en de plasjes te poetsen. Doen we dat niet, dan loopt alles er dwars doorheen en kunnen we nog meer poetsen. De olijke 10 gaan daarna allemaal tegelijk spelen en keffen. Luna en Donder kijken vanaf de andere zijde van het hekje zeer geïnteresseerd toe. Soms lief neusje tegen neusje, of een soort handje klap Hy-5 maar dan met zwarte berenpootjes. En sommige pups durven al zelfs flink te blaffen tegen ze.


Vandaag hebben alle pups hun tweede ontwormkuur gekregen. Het knal roze spul, vinden ze erg lekker en het gaat er makkelijk in. Een paar keer per dag krijgen ze een groot dienblad met puppypap, wat natuurlijk ook een lekkere bende geeft, maar eten dat doen ze! Ook staat er al een heel klein bakje met droge puppy brokjes. Alle pups hebben al flink wat tanden en een beetje oefenen met droogvoer kan volgens ons geen kwaad. Wij roeleren een beetje. Moet Sandra werken in de schoonheidssalon, dan let Chris op en moet Chris werken voor de camping, dan is Sandra bij de pups. Tja, en wanneer er dan even tijd is laten we de andere drie Riesen uit, of maken we een stukje van het huis schoon, of draaien de was of proberen gewoon te slapen. We worden lekker geleefd en we wachten totdat de luierperiode voorbij is. Dus wanneer jullie langskomen om pup te knuffelen, dan niet gek opkijken, als we soms even wegdommelen.

En kom je op visite? We kunnen hier erg goed oude kranten gebruiken voor op de bodem van het nest.

De pups zijn weer te zien op hun nieuwe plek op de webcam. (het snoertje is verlengd)
 

Knuffelen maar!11 december 2011 (27 dgn.): Dit weekend zijn de pups verplaatst. Hierdoor is de webcam even niet gericht op het nest. (Het snoertje is te kort) Alle tien staan ze nu dichterbij de schuifpui, zodat we ze zo meteen allemaal mee naar buiten kunnen nemen en proberen we ze de eerste zindelijkheid al vast bij te brengen. Dit weekend is er weer heerlijk geknuffeld met de puppy´s. Wie wil dat nu toch ook niet. Terra slaapt al regelmatig niet meer bij ze en geeft ze ook minder vaak eten. Dat is natuurlijk weer leuk voor ons, want puppypap geven is dolle pret voor ons. Ook het volume uit het nest is al flink aan het toenemen. Als ze allemaal gaan ´blaffen´is dat al best veel geluid.
  8 december 2011 (24 dgn): Voor iedereen die de voedertijd van de pups heeft gemist, onderstaand filmpje.

Video 1

Wie zoet is krijgt lekkers...5 december 2011 (21 dgn): 3 weken oud. Vandaag hebben we een rood kleedje gekregen hopend dat Sinterklaas ons ziet. We zijn nu allemaal kiloknallers en de zwaarste gaat alweer naar de 1,5 kilo. Ja, we groeien goed. Het rennen door de bak gaat steeds beter en we doen echte duidelijke plasjes en we gaan al echte drolletjes leggen. Ook Donder is nu aan de poetsploeg toegevoegd en wat kan hij ons lief en grondig aflebberen met die enorme tong. Mamma Terra is erg blij met alle hulp.
 
Riesenschnauzer afwas korveeploeg.Bij het ene pupje komt er een voortandje door en bij de andere voelen we een kiesje doorkomen. De baasjes voeren aan ons de puppymelk op, want straks mogen we al weer een stapje steviger en aan de puppybrokpap. Met zijn 10 kunnen we er een lekkere baggerzooi van maken als we uit de 2 dienbladen mogen lebberen. Dat rode kleedje voor de Sint? Geen gezicht meer…. Oooh, kom maar eens kijken!
 

 

 

 

Licht Blauw en Rood

 

 

Zondag 4 december 2011 (20 dgn): Gisteren en vandaag hebben we weer veel gezellige aspirant baasjes kunnen begroeten. We doen natuurlijk dan extra lief en zijn schattig om te kroelen.
Rose en Champagne

 

 

Ook hebben we onze nieuwe gekleurde bandjes om gekregen. De touwtjes werden een beetje te puppy-achtig. Nu hebben we echte stoere halsbandjes om!
Oranje en Groen

 

 

 

Onze baasjes wegen ons nog iedere dag en we zijn allemaal al de kilo gepasseerd.
Bruin en Paars

 

 

Het is heerlijk om tegen onze broertjes en zusjes aan te liggen, we zijn lekker warm.
Donker Blauw en Geel

 

 

Ook kunnen we nu lopen en klimmen. We kunnen zelfs al uit het nest kruipen, maar dat mag van onze baasjes nog niet. Jammer, maar we hebben nog alle tijd om de wereld te gaan ontdekken. Samen, met z´n 10-nen. Dat wordt lachen!

 

Onze eerste ontwormkuurDinsdag 29 november 2011 (15 dgn): 15 dagen oud. Vandaag hebben we een lekker roze goedje Drontal Pup suspensie van Bayer gehad uit een spuitje. We kregen het op onze tong en dan oplikken en doorslikken. Onze eerste ontwormkuur. Wat maken we weer veel mee. We hadden al geoefend met melk dus het ging perfect met de juiste dosis naar binnen. Ook Terra, Donder en Luna hebben hun ontworm kauwtabletten van Milbemax van Novartis gehad. En, er is visite geweest. Zij hebben al heel vaak een Riesenschnauzer gehad, dus dat was lekker kletsen voor de baasjes. Ze verheugen zich helemaal op een meisje van ons nest. Alle oogjes zijn open en bij bijna allemaal is de waas aan het weggaan en zijn ze helder aan het worden. Met de lokgeluidjes van de baas kruipen we nu naar een hoek van het legnest, dus de baasjes denken dat onze oortjes ook open zijn, maar op de stofzuiger geluiden geven we geen kik. We worden al meer mini hondjes om te zien. Samen wegen we nu al meer dan 8 kilo.

 

Lekker Puppy-Melk voor het slapen gaan.Maandag 28 november 2011 (14 dgn): Hoera, 2 weken jong! We zijn door de baasjes vlak voor het slapen gaan getrakteerd op een laagje puppymelk wat we mochten op lebberen. Dat was even oefenen voor als we straks puppy pap gaan krijgen, dus met onze buikjes rond zijn we diep gaan slapen, uren lang… en de baas op de matras naast ons ook. Dat deed haar goed :-), dus dat wordt een avond ritueel erbij. Elke avond lekkere warme puppymelk! De meisjes hadden het sneller door, hoe je de melk moet oplikken dan de heren (waar is die tepel nou?), de baasjes hebben er nog "lollig" over gepraat en zich vermaakt over hoe dat nu zou komen.

 

Tante Luna mag ook helpenZondag 27 november 2011 (13 dgn):  Baasje Sandra is met Donder naar de GG-b les geweest en hij was weer een topper. Ze was zo trots! We hebben weer visite gehad en zijn weer lekker gekroeld. We vinden mensen steeds leuker! En we hebben tegen tante Luna aan mogen liggen in het nest. Ze is DOL op ons, erg lief en lekker warm, maar ja, ze heeft geen melk. Later wil ze ook zulke mooie pups, dat weten we zeker, ze is nu al een zo lief klein moedertje. Ze doet zo goed mogelijk haar best om ons op onze rug te draaien met haar snuit of haar voorpoot om ons dan te poetsen net als ons Moeke Terra doet. Dus we roepen luid, eten en drinken, slapen worden wakker en doen onze oefeningen en groeien en dan gaan we weer roepen om eten en drinken…

 

Zaterdag 26 november 2011 (12 dgn): We zijn 12 dagen oud en oefenen in het gaan staan en lopen, maar het beste woord is waggelen en wiebelen. Soms hebben we zulke ronde ballonnen buikjes van de moedermelk dat we alleen maar kunnen omrollen en in slaap vallen. De baasjes vinden het geweldig om te zien en genieten van elk moment. Ome Donder is met Frank, maatje van de bazen, agility gaan doen zodat Sandra bij ons kon blijven. Frank en Donder hebben zich lekker uitgeleefd en Donder was er zowaar lekker moe en rustig van. Er is visite geweest en we zijn lekker gekroeld. De mensen vinden ons erg lief, wij laten ons dan ook erg graag kroelen.

 

Lekker bij moeder slapenVrijdag 25 november 2011 (11 dgn): We zijn vandaag 11 dagen oud en we eten slapen en groeien maar door. De zwaarste gaat over de kilo vanavond bij het wegen. Vandaag hebben we een manicure gekregen zodat we Mamma Terra haar huid van de tepels niet open krassen tijdens het drinken. We zijn groot en sterk aan het worden en dat laten we weten ook tijdens de manicure behandeling, door absoluut niet stil te zitten. 10 pups sterk hebben het geduld en precisie van de baas flink op de proef gesteld. We hebben nieuwe bandjes om ons nekje gekregen, geel (roze was op) bij de dames en blauw bij de heren. Onze oogjes gaan al een beetje tot half open en we gaan reageren op geluidjes. We draaien dan ons hoofdje naar het gezicht van de baas en proberen haar dan aan te kijken en we worden rustig van de tuttergeluidjes van de baas en laten ons lekker kroelen. Tante Luna vindt ons erg leuk en zit meestal rustig te kijken met haar lieve zwarte kraaloogjes. Ze mag al mee helpen en ons schoonpoetsen in het legnest van Mamma Terra. Donder mag mee kijken maar niet in de kist met zijn enorme dopneus van ons moeke. Met Mamma Terra gaat het goed. Ze is heel wollig zacht en ruikt lekker naar de shampoo van de wasbeurt gisteren. Terra en de andere 12 hebben de baasjes nu 2 nachten laten doorslapen en daar zijn ze erg blij mee. Ze begonnen zo vaal wit af te steken bij onze zwarte glanzende vachten. Ze hebben de kabels door het huis getrokken voor de webcam… Klik links op internetcamera voor een live kijkje in ons nest.

 

Lekker bij moederWoensdag 23 november 2011 (9 dgn): Ik tel tot 10, wie niet weg is, is gezien… Terra is aardig opstandig. Regelmatig doet ze heel voorzichtig de pups verplaatsen naar een andere plek in de kamer. Sandra heeft vannacht op de bank geslapen bij het nest, zodat ze de pups dan weer terug kon leggen bij de rest. Terra krijgt natuurlijk een bestraffende vinger, maar of ze er zich iets van aantrekt? Terra zorgt goed voor ze maar neemt zeker ook haar moment van rust om ergens in de tuin of in huis lekker te slapen en bij te tanken. Terra krijgt extra kracht voer met verse pens erdoor zodat ze genoeg eet en drinkt en moedermelk voor 10 groeiende zwarte neuzensnuitjes blijft maken. Hoe goed wij ook de gedragingen van honden herkennen, er is er maar één die waarschijnlijk precies weet hoe het moet. Wij mensen zullen wel te veel willen zorgen en verwennen.
Heerlijk knuffelenDe pups trekken rimpels met hun schattige voorhoofdjes, alsof ze proberen hun ogen te openen om te gaan kijken. Het zal niet lang meer duren of de oogjes gaan open bij de koplopers. Tijgeren gaat steeds beter en sneller, de ontwikkeling van hun motoriek en de kracht opbouw van de spieren gaat snel. De volume knop is ook gevonden, de keeltjes groeien prima en 10 snorren kunnen al echt een heleboel kabaal bij elkaar piepen als ze willen duidelijk maken dat ze honger hebben. Gemiddeld groeit alles zo´n 7% per dag, geheel volgens de puppy statistieken gaat alles prima. Dus bijvoeren doen we alleen maar als we het zelf niet kunnen laten en willen kroelen, knuffelen en moederen met de kleine mormeltjes. Het is zo schattig om te doen. De warmte lamp is uit en ze blijven goed op temperatuur, ook al ligt Terra ergens anders te slapen. Ze zoeken elkaar graag op en liggen dan heel lief over en door elkaar heen als een lekkere puinhoop tot alle 10 lepeltje aan lepeltje (en toen zijn we jammer genoeg vergeten een foto te maken).
 
Puppymelk is lekker maar oplikken kan ik nog niet.Afgelopen maandag is de geboorte aangifte verzonden naar de Raad van Beheer, en raad eens… vandaag al de dikke factuur binnen. Heerlijk die administratie. Maar goed, alles ligt nu netjes vast en alle pups zijn verzekerd van een echte stamboom met chip en alles er op en eraan.
Merel en Sandra geven de flesZondag; 20 november 2011 (6 dgn):  Met alle pups gaat het goed. Ze groeien als kool. Terra heeft voldoende melk en zorgt goed voor ze. De eerste zijn van kruipen naar tijgeren over gegaan. Elke dag maken we een flesje puppymelk en de visite kan een pup lekker kroelen en tegen zich aan houden en wat melk uit de fles geven. Zo leert een pup dat als hij een mensengeurtje ruikt het goed is en worden ze sociaal. Het poeder had ik toch in huis en weggooien is ook zonde en het is zó leuk om te doen!Zooooo schattig!

.

Brabantse nachten zijn lang, ons slaaptekort groot...Donderdag 17 november 2011 (3 dgn): Brabantse nachten zijn lang... Met tussenpozen van circa 2 uur worden we uit bed gehaald. Horen luit piepen vanuit de woonkamer. Terra lijkt het een beter idee om alle pups ergens anders neer te leggen. Leuk van haar bedacht maar door de baasjes wordt het niet goedgekeurd. Het is een bepaald oer instinct wat Terra elke nest weer doet rond de vierde dag. Als verzorger vraag je je dan van alles af: te warm, te koud, te licht, te donker, niet gezellig. Eén ding is zeker, het is niet veilig en handig voor ons, dus: alles weer terug in het legnest.
Bourgondisch Brabant, later de polonaise..Het Bourgondisch Brabant... Het 10 tal slaapt, drinkt, poept en plast. Kruipen door het nest. De ogen en oren zijn nog dicht van de puppy´s. Alles doen ze met hun neus en weten perfect door het nest te tijgeren naar moeders en broertjes en zusjes terug. Ze zoeken elkaar steeds op. En als Terra op haar zij gaat liggen, dan kruipen ze naar de tepels om zoveel als mogelijk eten binnen te krijgen. Het is druk aan de toog met 10 pups!
Meten is weten, nu nog op de keukenweegschaal...Meten is weten. Voordat het buiten donker wordt, laten we Terra, Donder en Luna nog even een grote wandeling maken. Terra wil meestal halverwege al terug naar de pups. Daarna krijgen ze eten. In de tussentijd wegen wij de kleintjes en controleren of alles groeit, en de touwtjes rond hun hals nog niet te strak zitten. Bij de meeste pups, hebben we al een flink stuk moeten verruimen. Nog even en dan krijgen ze hun echte mooie gekleurde halsbandjes om. Zijn ze voor ons ook wat gemakkelijker uit elkaar te houden.
Zoek alle tien de Riesenschnauzers.Dinsdag 15 november 2011 (1 dag): Tussen onze gewone werkzaamheden van de camping en schoonheidssalon, zitten we steeds op onze knieën bij de pups. Er is al een duidelijk verschil: De pup die de grootste tepel opzoekt, de pup die zich laat wegduwen, de pup die alleen maar wil slapen, de pup die graag van zich laat horen en ga zo maar door.

Vannacht heeft Terra alleen met haar pups in de woonkamer onder de warmte lamp kunnen slapen. Was voor ons misschien wel spannender dan voor haar. De deur van onze slaapkamer staat open, omdat we weten dat Terra, in geval van nood, ons altijd komt halen. Maar we hebben allebei toch heerlijk kunnen bijslapen. De eerste visite is al heel even wezen kijken, maar Terra blijft best streng en is nog te zuinig op al haar jong. Ze laat het alleen maar toe, als wij het ook toestaan. De band tussen Terra en ons is altijd al super geweest en deze dagen alleen maar weer meer versterkt. Af en toe rent ze de kist uit, gaat voor de buitendeur staan en geeft een korte schelle kef. "Ik moet echt even plassen" bedoeld ze. Ze sprint de tuin in, plast, en terug in haar kist, telt tot tien en gaat dan heel voorzichtig liggen. Terra is slim en zorgzaam en wij hebben er veel plezier mee.

De pups zijn gemiddeld 6 % aangekomen vandaag en bijna allemaal weer over hun geboorte gewicht heen. Dat gaat dus al de goede kant op. Ze zijn circa 18 centimeter van neusje tot kontje.

 

In volgorde van geboorte hieronder de portretten:
Riesenschnauzer puppy´s nest 2011
Blauw 2kn Roze 0kn Roze 1kn Roze 2kn Roze 3kn
Reu Teef Teef Teef Teef
325 gr. 384 gr. 415 gr. 436 gr. 380 gr.
Riesenschnauzer puppy´s nest 2011
Blauw 0kn Zwart 0kn Roze 4kn Bruin 1kn Roze 5kn
Reu Reu Teef Reu Teef
394 gr. 446 gr. 404 gr. 345 gr. 350 gr.
Riesenschnauzer pups enkele uren oudMaandag 14 november 2011: 7 pups worden er deze nacht geboren. Allemaal gezond en gelijk piepen en drinken bij moeder. Om 4:00 uur leek alles weer rustig en gingen we ook nog even lekker slapen naast Terra. Heerlijk om in slaap te vallen bij het geluid van sabbelende en piepende pupjes. Terra had ons weer een mooi nestje gegeven!

Om een uur of acht werden we wakker en kijken natuurlijk gelijk in het werpnest. Zijn ze er nog alle zeven en hoe gaat het met ze? Maar het waren er negen geworden! Nog eens tellen. Ja echt negen. Terra heeft er gewoon nog even 2 bijgelegd terwijl we naast haar sliepen.

Oké, negen een fantastisch aantal en helemaal volgens de echo van Femke!

We bellen ´s morgens naar onze dierenhospitaal en Femke komt zelf om 11:00 uur de nestcontrole doen. Ze controleert dan of alle pups en moeder Terra gezond zijn. Femke had er ook negen voorspeld op de echo, helemaal top dus.
Maar dan, om 10:00 werpt Terra opeens nog een pup. Nummer tien! Ja,Ja Schnauzer eigenwijs heet dat.

Trotse moederFemke met haar stagiaire controleren om 11:00 uur al het kroost en Terra natuurlijk. Alles is gezond en ziet er flink uit. De puppy´s wegen tussen de 325 en 446 gram.

Wij zijn super blij en hebben een beetje slaapgebrek. Samen met Terra gaan we het vandaag lekker rustig aan doen.

Donder en Luna mochten ook vanmorgen kennismaken met het nieuwe tiental. Heel voorzichtig en vriendelijk komen ze snuffelen. En iets te dichtbij… dan geeft Terra een zacht grommetje. Donder en Luna weten nu wat puppy geluiden zijn en het nieuwe is er al weer af. Donder en Luna nemen de waak over de komende dagen!

Voorlopig gaan wij even lekker genieten van de 6 dames (Teefjes) en 4 jongens (Reutjes)

Morgen meer foto´s.
 
Kuilen graven voor de bevallingZondag 13 november 2011: Vanaf zaterdag nacht was Terra al onrustig. Vaak uitwillen en veel gaten graven in onze tuin. Dat zijn de voortekenen, weten we al uit ervaring.
Dus de matras in de woonkamer en lekker kamperen bij Terra. Ook de zondag bleef ze onrustig. Sneu altijd om te zien. We voelen ons dan altijd al een beetje de vader met zijn washandje. Zondag avond maar besloten net te gaan slapen op ons te kleine matrasje in de woonkamer en ja toen begon het hijgen en de eerste persen.
 
Terra met dikke buik in diepe slaap.Zaterdag 12 november 2011: Vanaf vandaag mag Terra medisch gezien bevallen! Natuurlijk laten Riesenschnauzers zich de wet niet voorschrijven door regels en statistieken, dus we gaan lekker wachten tot ze zelf denkt dat het moment daar is. Terra weet dat echt het beste. Ze rust veel en moet wat vaker plassen. De waak heeft ze overgedragen aan Luna en Donder. En als het te druk is in huis, dan zoekt ze een plek op waar ze er geen hinder van heeft. Terra is lekker gezond en loopt (wat rustiger) haar controle wandelingetje over de camping nog prima. Dus we wachten met z´n allen: Terra op de bevalling, Donder en Luna op hun nieuwe speel kameraadjes en wij op onze nieuwe knuffel puppy´s. Riesenschnauzers in rust.
Giant Schnauzers are a woman´s best friendDinsdag 8 november 2011: Gisteren zijn Donder en Luna naar de trimsalon geweest. De vachten zijn geplukt en zo kort mogelijk gemaakt zodat ze zo min mogelijk zand van buiten mee naar binnen nemen om het allemaal zo schoon mogelijk te houden bij de bevalling. Terra haar buik groeit verder en de pups beginnen in te dalen. Ze weegt al heel wat als ik haar voorzichtig op tafel til. De melk productie komt al op gang.

Terra is erg voorzichtig geworden. We laten haar momenteel alleen uit, zonder Luna en Donder. Deze twee willen zo graag rennen, spelen en stoeien, terwijl Terra lekker rond kuiert en rustig wil lopen. In huis zorgt Terra er ook voor dat er niet meer wordt gestoeid. Ze geeft een zachte grom en de twee deugnieten gaan dan al vanzelf buiten verder spelen.

Elk nest verbazen we ons weer over de slimheid van Terra, hoe ze zorgt voor een stabiele en rustige plek om straks haar pups te krijgen en hoe ze haar baasjes moet vertellen wat ze wil.
Als we onze handen op haar buik leggen voelen we duidelijk de pups bewegen. Soms zie je ze zelfs bewegen terwijl ze rustig ligt te slapen.
Verder is ze nu super lief, eet wat meer en neemt haar rust momenten… en haar baasjes pakken die ook nog even, zodat we straks goed uitgerust zijn voor de geboorte en de eerste weken daarna. We willen natuurlijk weer niets missen.
 
Terra in haar legkistDonderdag 3 november 2011: De dikke buik van Terra groeit met de dag en als ze lekker op haar zij wil liggen en haar buik de ruimte wil geven (zodat ze lekker goed kan slapen), past ze niet meer in de grootste bench. Dus… aan de poets geweest, de huiskamer gedesinfecteerd en het legnest van stal gehaald.

Toen die op zijn plek stond en de dekentjes er in gingen volgden de 2 zwarte snuiten van Donder en Luna me nieuwsgierig. Terra haar oogjes glimmen trots. Donder en Luna mochten wel snuffelen maar niet in de kist met hun poten van Terra. Perfect, het is haar speciale plek en dat wordt gerespecteerd door de anderen uit de roedel. Toen het ritueel klaar was, ging Terra als een koningin in haar troon liggen, heerlijk languit gebruikmakend van de enorme ruimte. Donder heeft voor de kist gelegen en tevens onder de voeten van Sandra en Luna daarachter aan de voeten van Chris.
Onze Big Mamma heeft het Luna´tje en Donder goed duidelijk gemaakt: buiten rennen en keten en binnen bij het legnest rustig en geen vieze poten in mijn kraambed!

Vandaag verder met poetsen en vanavond met Luna naar school.
 
Riesenschnauzer echoMaandag 17 oktober 2011: Vandaag is Terra naar Dierenhospitaal Visdonk geweest voor een echo. We wisten dit keer zeker dat ze zwanger was. Haar gedrag was duidelijk zwanger te noemen. (je kent dat wel, veel slapen, chagrijnig, dingen eten die je anders nooit eet, etc.) Maar een echo geeft een indicatie van het aantal pups en ook of het allemaal goed en gezond is in de buik bij Terra.

Terra haar buik is kaal geschoren en Dokter Femke heeft een uitgebreide echo gemaakt en goed gekeken. Zoals altijd heeft ze weer alle tijd en ruim de aandacht voor al onze vragen en ideeën. De echo is digitaal opgenomen en kun je hier, hier, hier en hier bekijken. De puppy´s zijn nu ca. 2,64 cm groot en je kan ze allemaal goed zien bewegen op de echo´s.

Nu is onze ervaring met echo´s, dat het aantal pups wat in de buik zit van Terra, altijd hoger is dan wat uiteindelijk geboren wordt. Bij onze nestje van 2009 riep Dokter Stijn Help, ik krijg ze niet geteld 12, nee 15, wat nee 14, help ik stop er mee, ik krijg ze niet geteld en het werden er 7. En in 2010 dacht Stijn nog zeker 6 tot 8 pups te tellen en het werden er uiteindelijk 3, dus Dokter Femke is vandaag de uitdaging aangegaan en heeft extra goed geteld en ze gaat voor negen pups! Dat is een mooi aantal en we hebben de echo ook nog eens zo laat mogelijk gemaakt. A.s. Woensdag is Terra al weer 5 van de 9 weken zwanger en we zien wel hoeveel er geboren gaan worden. In ieder geval krijgt het Visdonk-team van ons een doos gebak, wanneer Femke het goed had!

Terra is in prima conditie en natuurlijk lief en aanhankelijk. Tegen Donder en Luna, die nog wel eens wat te druk aan het spelen zijn, geeft ze een grom: “Rustig voor de zwangere moeder”. De twee puppy´s (bijna 1 jaar en 7 maanden oud) gaan dan netjes verder buiten in de tuin tikkertje spelen en Terra gaat binnen lekker verder slapen op de plek waar ze haar eerste nestje wierp, ook van vader Kane. Dat is nu haar favoriete plek. Toeval?

 

Dinsdag 11 oktober 2011: Terra slaapt veel en doet het erg rustig aan. Ik vind haar al wat dikker en haar tepels beginnen te groeien. Met agility zijn we gestopt. We hebben een echo besproken bij DAP Visdonk. Wachten tot 17 oktober, dan gaat Dokter Femke de echo doen.

 

Kane van de RiesenhorstOnze Terra is gedekt door: Kane van de Riesenhorst

Kane is van vader:Jessie-James de Lordship´s en moeder:Elita v.d. Riesenhorst.

HD-A, Botafwijking 0, Norberg waarde 25.

Hij heeft diverse titels op zijn naam staan zoals:

in Nederland o.a.: Nederlands kampioen en Winner,

en België o.a.: Best of Breed en Belgian Winner.

 

Riesenschnauzers chillen in de tuinWoensdag 14 september 2011: Dag 17 van de loopsheid van Terra. Vandaag is mijn vader jarig, maar geen gebak want natuurlijk is Terra haar progesteron nu ook hoog genoeg en we hebben dekadvies van de dierenarts en gaan we bij Kane op bezoek. Kane is een flinke volwassen kerel geworden en weet wat hij te doen heeft. Morgen (dag 18) en overmorgen (dag 19)  gaan we ook en voor de zekerheid hebben we nog een progesteron meting gedaan. De dekkingen zijn op het juiste moment gebeurd.

Maandag 12 september 2011: Onze reu Dondertje gaat aangeven dat Terra interessant wordt dus naar Dierenhospitaal Visdonk voor een progesteron tapje.

 

Maandag 29 augustus 2011: Vandaag is Terra loops geworden. Vanaf nu worden de reu en de teven apart houden. Donder vindt het maar niets, spelen zonder zijn maatjes.

 

Luna is gek op ons zwembadZomer 2011: We hebben besloten om weer een nestje met Terra te doen dit najaar. Sandra heeft de computer de hele dag op schnauzer dek-reuen sites staan om een goede vader te zoeken. Dat is momenteel niet zo gemakkelijk.

(c) 2008-2015 Visser-Koghee