Ons vierde nest van Luna onze Riesenschnauzer

Riesenschnauzer

J-Nest Geboren op 12 november 2017 van Lyana van het Samarithahof en Azuro van de Nieuwe Riet

» Onze Honden
» Onze nestjes
» Karakter
» Stamboom
» Foto´s
» Puppy´s
» Nest 2009
» Nest 2010
» Nest 2011
» Nest 2012
» Nest 2013
» F Nest 2014
» G Nest 2014
» H Nest 2015
» I Nest 2015
» J Nest 2017
» Nieuws
» Inschrijven
» Informatie
» De Nieuwe Riet
» Enface
» Links
» Puppy ervaring
» InternetcameraRiesenschnauzer webcam

Uw eigen hondvriendelijke Cabana-Eco?

< <

Vrijdag 5 januari 2018: Alle pups zijn nu vertrokken naar de nieuwe baasjes. Opeens is het stil en leeg in huis. We ruimen alles op en richten het huis weer normaal in. Vloerkleed in de kamer en keukentafel in de keuken en webcam in de kast. Ook de wasmachine en droger kunnen weer op adem komen. Het is een mooi, lief en rustig nest. Hoewel we door het slechte weer en de drukte niet alles buiten hebben kunnen doen, zijn ze binnen goed gesocialiseerd en veel geknuffeld.
Via de sociale media en andere moderne communicatie middelen houdt Sandra contact met de nieuwe locaties van de puppies. Opvoed vragen en vooral veel leuke foto’s maken Sandra altijd weer blij. Na zo’n drukke tijd met puppies is het altijd ineens stil…
Gelukkig hebben we gelijk het andere project: de reu van ruim 2 jaar in huis. Dus stil zitten is er voor Sandra niet bij. Hugo heeft oor ontsteking en was daar waarschijnlijk vervelend van. Binnen één week al zo opgeknapt en zijn eerst trimbeurtje gehad. Onze meiden nemen hem helemaal op in de roedel en leren hem hoe het hier gaat en hoe zich te gedragen. Dat gaat zo mooi, wat een prachtige roedel. Reuen zijn ook wel lachen.
Zondag 31 december 2017: (Oudejaarsavond) De TV staat hard aan en snoep ligt klaar. Met het vuurwerk op de achtergrond laat ik de grote honden iets doen, zit, af, staan, hi-5 en hou ze zo rustig en bezig. De pups krijgen er niets van mee en slapen gewoon door. Goed zo, knap zo!
Vrijdag 29 december 2017: Vannacht wordt ik om 04:15 beledigd wakker gekeft door de pups, we moeten naar buiten! Kinders het vriest! Al klaar in trainingspak wurm ik mijn slippers aan, doe de schuifdeur open, hekje dicht koppelen en alles dendert naar buiten voor hun plas en een drolletje. Een enkele plas binnen en 1 drol, goed zo, knap zo, puppertjes! Een kwartier later dan gisteren nacht, er komt ritme en regelmaat in. Het nest is continue een puinhoop want elke pup graaft zich in de handdoeken zijn eigen plekje of ernaast op de plavuizen.

 
De pups geven nergens meer om, een rode grote paraplu wordt uit de kast gehaald en open geklapt, ze veren even naar de grond en terug. Trektouwtjes om vuurwerk na te bootsen krijgen wij de slappe lach bij, de meeste doen het niet. Als eentje het dan doet gaat Chris van schik 1 meter de lucht in en de pups spelen gewoon verder. Het regent buiten, natte sneeuw, de pups worden op alles getrakteerd en vinden het allemaal prima. Hun gewichten zijn van 5 tot 7 kilo en het is een goede work-out om ze in je armen te nemen en te kroelen en mee rond te wandelen.
We hebben een reu uit een eerder nest terug en Chris is met hem een stukje auto rijden en naar de winkel de puppypakketten halen en om te zien hoe hij het doet en dat ging geweldig. De dames van Animal World heeft hij helemaal ingepakt met zijn charmes, maar niet omkoopbaar met een snoepje. Ergens alleen in onze vreemde auto achterlaten vond hij nog niet leuk. Hij heeft een enorme klik met Chris en Terra. Terra zorgt voor hem, neemt hem mee op sleeptouw en doet hem alles voor hoe het hier gaat en moet, ze is goud. Met moeder Luna is het ook lekker spelen. Sparrow vindt hem minder leuk, maar zij is bij elke reu in huis voorzichtig en vermijdend, maar ze draait snel bij. De pups slapen in en om het nest en de 3 grote dames slapen op de bank, de houtkachel is aan en even is het stil. Buiten valt natte sneeuw en binnen draait de wasmachine een “maar 40 graden wasje”. Bandje Oranje Jo Fido ligt met zijn 7 kilo met zijn hoofd over de rand te slapen en snurkt zachtjes.
Woensdag 27 december: Vandaag is de dierenarts Nicolle geweest van dierenhospitaal Visdonk. Alle pups zijn extra gecontroleerd. Hart, longen, gebit, botten, chip en bij 5 de ballen. Allemaal prima gezond en lekker stevig. Voor een dierenarts weer eens een leuk huisbezoek, tenslotte zijn huisbezoeken vaak minder. Daarna krijgen ze allemaal de eerste echte inenting. Hiermee hebben ze weer extra afweer tegen de grote honden- en mensenwereld. Alle pups hebben nu ook hun eigen paspoort. Hier staan o.a. de bevindingen over de pup van de controle in en natuurlijk de eerste vaccinatie.  Het dierenpaspoort is altijd een belangrijk document. Neem je je hond mee naar het buitenland, dan heb je deze altijd nodig, maar verder is het ook een prima naslagwerkje voor de entingen.
Samen met Merel en Sanne ook leuke portretjes kunnen maken vandaag:
Roze

Joy Jazzy

Bruin

Jamie Oliver

Oranje

Jo Fido

Licht Blauw

Jack Sparrow

Donker Blauw

Janus Joep

Groen

Jupiter Jabber

Onze (speel) tuin is al best groot, maar wat zal er nog meer te ontdekken zijn?

Zondag 24 december: We zijn al best volwassen. Als we moeten poepen, lopen we naar de schuifdeur en gaan hard blaffen/piepen. Als de baas de deur open doet, dan doen we netjes en zo ver mogelijk een drolletje in het gras.
Ook slapen we nu allemaal op ons eigen plekje en soms zelfs al buiten het nest. We hebben onze broertjes en zusje niet meer nodig. Behalve dan om te keten natuurlijk.
Het is weer tijd voor de ontwormkuur. Lekker roze spulletje toch. We krijgen nu wel meer ontwormingsmiddel. Tenslotte wegen we samen al boven de 30 kilo!
 
Vandaag is het huis vol met visite. Dat is nu eenmaal zo met de Kerst. En dat betekend dus ook dat we heel veel aandacht krijgen. We worden lekker geknuffeld. En tussen de gangen van het diner door, kunnen we lekker spelen. We zijn echte fotomodellen.
 
Vrijdag 22 december: Vandaag gaan we onze chip krijgen! We worden officiële Riesenschnauzers. De mevrouw van de Raad van Beheer bekijkt ons allemaal en alle papieren. Ook pappa Azuro is aanwezig. De DNA test moet altijd uitwijzen of de pups wel echt van de vader en moeder zijn. Wij weten dat natuurlijk wel, maar er kan ook gesjoemeld worden. Wij willen geen sjoemelpups zijn.
 
De chips gaat in het nekje van de pups met een kleine injectienaald. De chip is nog kleiner dan een rijstkorrel. Daarna nog even controleren of het allemaal werkt en dan mogen we weer verder spelen. We geven er niets om. We willen allemaal gewoon spelen. De mevrouw van de Raad van Beheer vindt ons er super gezond uit zien.
 
Donderdag 21 december: Vandaag heeft Sandra bedacht, dat we ook muzikaal moeten worden. Een echte honden piano in ons nest. Leuk, maar niet echt ons ding nog. Toch onze eerste muziekles achter de rug. Vandaag zijn we door de 25 kilo gegaan! We wegen nu allemaal rond de 4 kilo. Lekker stevig en fit.
 
Dinsdag 19 december: Nieuw speelgoed. Iedereen heeft een eigen flos gekregen. Lekker stoeien en spelen.
 
De tuin is niet eng meer en helemaal ons ding. We spelen rustig een uurtje om daarna weer lekker te gaan slapen in ons nestje.
Zondag 17 december: Vandaag gaan we voor het eerst naar buiten. We rennen uit ons nest naar de schuifdeur toe en dan zo het terras op. Plasjes doen we nog wel onderweg. Maar dan lopen we door tot het gras. Gras is magisch. Onze eerste drolletjes op het gras. Ja, zo worden we zindelijk. Sandra en Chris staan er nog eens bij te juichen ook, iedereen blij.
 
Daarna is het keten geblazen. We rennen achter elkaar aan en elk blaadje wat beweegt willen we vangen. Natuurlijk is er weer veel aandacht voor ons en we worden weer heerlijk geknuffeld. Wat is puppyleven toch leuk!
 
Zaterdag 16 december: Lekker rustig dagje. Heerlijk slapen net zo als mijn moeder doet.
 
Vrijdag 15 december: Een spannende dag vandaag. Onze hele nest is verplaatst! We staan nu vlak bij de tuin. En hebben een heel groot stuk speelruimte erbij gekregen.
 
Samen eten we uit een heel groot bord. Geen melk meer, maar echte brokken met soms wat lekkers erdoor. Al dat nieuwe eten doet ons goed. Samen zijn we nu de 20 kilo gepasseerd. Gemiddeld wegen we nu 3,5 kilo.
Lieve tante Sparrow is ook al op visite geweest en heeft zeker een uur bij ons in het nest gelegen. Dat doet ze heel lief.
 
Video 8 (Tante Sparrow in het nest)
Maar onze eigen moeder Luna is natuurlijk wel favoriet, al was het alleen al om haar melk. Luna geeft steeds minder melk, nu de pups op brokjes overgaan. Maar toch elke dag een keer of twee mogen alle pups nog even drinken. Dat gaat best heftig en het is dus ook niet gek dat Luna het vaak al na een minuut of 10 het heeft gehad.
 
Woensdag 13 december: Nu onze ogen open zijn en onze wandel motoriek snel beter gaat worden, willen we natuurlijk meer ruimte en de boel gaan verkennen. We klimmen voorzichtig uit het nest en kijken de wereld in.
 
Qua gewicht doen we het prima. Op naar de 4 kilo!

Zondag 10 december 2017: We zijn nu 4 weken en al hele hondjes, wat groeien we hard. Vandaag krijgen we onze tweede portie anti wormenkuur. Ook weer even alle nageltjes knippen. We vinden het spannend, maar de knuffel na afloop is het helemaal waard.
Natuurlijk vandaag weer allemaal visite. Ze vinden ons weer flink gegroeid. Zo veel aandacht is zo heerlijk!
Zaterdag 9 december 2017:  Tante Sparrow komt wel eens in het nest liggen, gezellig zo’n tante. De baasjes hebben het soms heel lang niet door en kan ik (Sparrow) lekker lang poetsen en spelen met de pups. Maar er zijn mensen die het op de webcam wel gezien hebben, hoor! Oma Terra steekt ook gezellig haar hoofd in het nest, maar het leukste is Sandra en Chris, daar zijn we toch dol op!
 
Woensdag 6 december 2017: Van Sinterklaas hebben we grotere maat puppybandjes gekregen want uit het kleine maatje zijn we gegroeid. We doen het hartstikke goed. We krijgen puppy voer uit blik en een dot geweekte Cavom puppy pap drap erbij. Eten is een feestje. 
 
Video 7 (Puppy spelen)
Heerlijk al die nieuwe speeltjes. Het piept, het rolt. Wat een ontdekkingen allemaal.
Op schoot zitten we graag. We zijn een lief en heel rustig nest en echt de huiskamer ontdekken en er door heen denderen, doen we nog niet. We doen het rustig aan en wel samen.
En we leggen ook steeds betere drollen. En dan komt er een Tork papiertje die opruimen, en dat is leuk om mee te helpen!
Video 6 (Puppy eten)
Zondag 3 december 2017: We krijgen weer knuffel visite, heerlijk! We drinken bij mamma Luna en lebberen puppymelk uit een dienblad er bij, en we groeien lekker door, de eerste zijn door de 2 kilo zwaar. We zijn 3 weken en zien en horen nu goed. Het lopen gaat steeds beter en sneller. We rennen achter elkaar aan en happen graag naar de staart van onze broertjes. Eén groot feest en na een klein uurtje vallen we lekker op en door elkaar inslaap.
 
Video 5 (Puppy knuffelen nest Riesenschnauzer)
Zaterdag 2 december 2017: De pups kunnen al prima drinken. Sandra maakt lekkere puppymelk en giet dat in een groot dienblad. Daarna mogen alle pups lekker zelf gaan drinken. Dat is nog wel een kliederboel natuurlijk. Ze lopen soms dwars door het eten heen. Maar elke dag gaat al beter, daarna mag Luna ze lekker schoon poetsen. Jammie, ook Luna is dol op puppymelk!
 

Steeds vaker mogen Terra (oma) en Sparrow (tante) nu ook mee kijken en een beetje helpen.

Donderdag 30 november 2017: Vandaag is het ook weer gelukt om de webcam aan de praat te krijgen. Altijd weer een technisch klusje voor Chris. Iedereen kan nu mee kijken in het nest. Ongeveer tweederde van het nest is te zien, dus met een beetje geluk liggen ze in beeld. Ook de oogjes van de pups zijn nu helemaal open, echt schattig. Ze zien nog niet scherp, maar zien al echt licht en donker. Soms slaan ze naar de lamp met hun pootje bijvoorbeeld. Maar hun neusjes zijn prima. Als Luna maar in de buurt komt, rennen ze allemaal de zelfde richting uit. Ze gaan ook horen en reageren op tuttergeluidjes van Sandra.
Woensdag 29 november 2017: De pups kunnen al aardig rondlopen door het nest. Natuurlijk slapen ze nog veel, maar als ze eenmaal wakker zijn, dan plassen of poepen ze en gaan dan rond lopen door het nest. Daarbij maken ze al lekker wat lawaai. Luna laat ze rustig herrie maken en lopen. Dat is goed voor de spijsvertering . Daarna gaat ze voorzichtig in het nest erbij zitten en mogen de pups komen drinken. Die klauteren over elkaar heen, net zolang tot ze een tepel hebben en dan wordt het stil in het nest. Schattige sabbelgeluidjes is dan het enigste wat je nog hoort.
 
Video 4 (Rondlopen door het nest Riesenschnauzer)
Zondag 26 november 2017: De pups zijn nu twee weken oud en krijgen hun eerste ontwormingskuur met Drontal pup. Na dat ze gewogen zijn, krijgen ze precies hun dosering. Laat dat maar aan Sandra over. Tevens even de nageltjes knippen, want die zijn ook al weer scherp.
 
Vrijdag 24 november 2017: Luna krijgt al regelmatig kraamvisite. Iedereen wil wel met de dotjes even knuffelen. Heel voorzichtig laten we Luna hier aan wennen. Als goede moeder is ze heel erg zuinig op haar kroost en waakt goed over ze. Zeker als iemand weer vertrekt, moet Luna heel goed controleren of er geen pup wordt meegenomen. Ze zorgt zo goed voor ze en volgens ons kan ze prima tot 6 tellen. Te veel of te drukke mensen, mag Luna niet. Ze gaat dan in het nest bij de pups zitten. Maar zitten we eenmaal rustig bij het nest op een stoel, dan mag er geknuffeld worden.
 
Woensdag 22 november 2017: De eerste pup is meer dan een kilo zwaar. Altijd ons traditionele feest momentje. Chris mag dan lekker eten halen bij de McDonalds. (Kiloknallers)

Sandra weegt de pups elke dag op onze speciale puppy weegschaal. Daarmee houden we precies in de gaten of alles goed groeit en lekker aankomt. Chris houdt de spreadsheet bij. Gemiddeld komen de pups elke dag ca. 7% aan. Het worden al lekkere stevige hondjes.
 

Dinsdag 21 november 2017: Vandaag de administratie gedaan. Alle pups zijn nu officieel aangemeld bij de Raad van Beheer. Deze toezichthouder registreert, controleert en regelt de stambomen. Ergens rond de 7 weken oud zal de chipper ons komen bezoeken en controleren of Luna en Azuro de echte vader en moeder van de pups zijn door middel van een DNA onderzoek. Tevens worden de leef omstandigheden bekeken van de pups en krijgen ze hun chip. Daarna is alles voor de wet geregeld en zijn het echte Riesenschnauzers met stambomen.
 
Vandaag ook leuke portretjes proberen te maken. Even lachen voor de camera:
Bandje Licht Blauw Bandje Donker Blauw
Bandje Groen Bandje Bruin
Bandje Roze Bandje Oranje
En na de foto sessie, gelijk even de scherpe nageltjes van de puppy's knippen. Luna is anders niet zo blij met de nageltjes continue in haar borsten. Sandra doet het razend vlug en voordat ze het doorhebben, liggen ze al weer in het nest bij mama te slapen.

Zaterdag 18 november 2017: Weekend. Luna krijgt haar eerste visites. Volgens ons groeit Luna van al die aandacht. Als trotse moeder laat ze haar pups zien. Maar, wel alert, niemand mag er één mee nemen. Dit weekend, gaan we ook snel aan de slag met de website. Iedereen zit kennelijk met smacht te wachten op schattige foto's. maar, eerst de pups en dan pas de website natuurlijk.
Vrijdag 17 november 2017: Omdat de pups zo goed groeien, zijn de geboorte touwtjes al vervangen door echte puppy bandjes. Staat lekker stoer. Elke dag bij het wegen, controleren we de bandjes. Zitten ze een beetje strak, dan kunnen we ze bijstellen. Ja, deze groeien flink! Ook de warmtelamp is nu uit. Als de pups het koud hebben, zoeken ze elkaar op en kruipen tegen elkaar. Is Luna in het nest, dan kruipen ze tegen moeder aan. Hé, een tepel, dus...
Woensdag 15 november 2017: De pups doen het goed. Elke dag worden ze gewogen en gecontroleerd. En natuurlijk 10 x per dag knuffelen. Luna heeft al weer trek en krijgt van Sandra het ene lekkere eten na het andere. Luna wordt verwend. Ook gaat Luna nu weer mee op wandeling. Korte stukjes, niet te ver van het nest natuurlijk. Om de beurt slapen Chris of Sandra bij het legnest. 's Nachts moet Luna nog maar 2 keer er even uit. Ze gaat pas, als ze echt op knappen staat en doet dan een mega plas in de tuin.
Maandag 13 november 2017: Luna heeft meer dan genoeg melk en de eerste dag blijven de pups gelijk al op gewicht of komen aan met 11,7 % zwaarder. Niemand is afgevallen. We bellen naar Visdonk voor een nestcontrole. Dr. Femke komt de nestcontrole aan huis doen en is tevreden over de moeder en de pups. Er is weer goed gezorgd voor Luna.
De pups eten en drinken, poepen en plassen en groeien, bolle buikjes en tevreden. De tendens zet voort, ze groeien goed en hard en komen snel aan, alles gaat goed en we hoeven maar weinig te doen. Nest verschonen, Luna eten geven en veel knuffelen. Als snel komen mensen helpen knuffelen. Het feestje is begonnen. Ook Sparrow en Terra, mogen weer in de woonkamer. Zeker Terra (oma) is stik nieuwsgierig. Het liefst zou ze meehelpen, maar dat mag echt niet van Luna.
Zondag 12 November 2017: Sandra slaapt op de bank bij Luna. Stel je voor dat je de bevalling mist. Maar ze heeft gelijk: na een onrustig nachtje van veel plassen en graven, wordt de eerste pup geboren om 5:50 uur. Het is een prachtige stevige reu met een schattig wit borst vlekje zoals zijn vader Azuro vroeger ook had. De eerste reu krijgt natuurlijk volgens de traditie het bandje licht blauw, een mini Azuro is geboren! Smelt…
Chris is ook uit bed gehaald en mag weer meehelpen en dat is al weer snel nodig, want daar meld reutje Donker blauw zich, weer een stevige reu.
Het gaat snel achter elkaar door: Nummer 3 is er 20 minuten later. Weer een stevige reu, een boswachters hond …. Bandje groen. Euh… het zullen toch niet alleen maar reuen worden grappen we tegen elkaar.
Video 3 (Bevalling Riesenschnauzer)
En daar is pup nr. 4 en het eerst wordt er tussen zijn beentjes gekeken, wéér een reu! Bij zo’n lekker beren-koppie hoort het kleurtje: Bruin. Luna is super trots op haar mannen. Ze worden na de bevalling mooi schoon gelikt. Nadat Sandra ze gewogen heeft en gecontroleerd en droog gewreven, mogen ze tussen de poten van Luna liggen.

Dan is daar toch echt een volgende pup, een zware beer, nog een reu? Nee, het is een meisje, een zwaar stevig berenmeisje, eindelijk kunnen we kleurtje Roze aan doen.

Luna neemt een rustpauze en slaapt even bij. Maar dan dient zich de laatste pup aan: Bandje oranje, is de stevige hekkensluiter, een reu.

De hele bevalling gaat erg rustig en relaxed zoals we van Luna gewend zijn, alles op haar gemakje. Trots poetst en voedt ze haar pups, de gewoonste zaak van de wereld. Wij hebben het allemaal toch maar weer spannend gevonden en die gebroken nachten zijn gewoon zwaar.  Luna gaat er goed voor liggen en slaapt een gat in de dag, terwijl de mannen en vrouw heerlijk liggen te drinken aan de tepels. De zachte geluidjes, geven ons weer dat “oja” gevoel. Zo schattig. Gebroken, maar blij pakken wij ons rust momentje, wetende dat de komende twee maanden druk zullen worden. Hmmm, 6 mooi gezonde pups van Luna en Azuro!
Zaterdag 11 november 2017: Vandaag is Noeska, de zus van Sparrow ook op de camping, dus die kunnen gezellig samen spelen en wandelen. Luna is wat “bevalling op komst” onrustig met veel drinken en veel plassen. We merken dat aan haar gedrag. Water drinken, niet ver van huis willen en natuurlijk kuilen graven in de tuin. Ze is ook gestopt met eten wat normaal is, voor de bevalling.
Vrijdag 10 november 2017: Vanavond is Luna onrustig. Veel de tuin in en weer naar binnen. Ze weet met haar dikke buik niet goed meer hoe ze moet liggen of zitten. Alles zit in de weg. Water drinken uit de vijver is nu ook al een dingetje. Maar ook op de bank springen, gaat hééél behoedzaam en voorzichtig.
Video 2 (Voorzichtig op de bank)
Vlak voor de bevalling is het de gewoonte dat onze honden gaan graven. Ook Luna kan er weer wat van. We zijn 8 kuilen rijker in de tuin. En die kuilen zijn zo groot als Luna zelf! Luna kan daar lekker haar frustratie op kwijt of de pups al naar achteren te schuiven. Echte weeën zien we nog niet. Momenteel zijn we waakzaam en letten goed op. In wisseldiensten zijn we bij Luna natuurlijk. Lekker samen bevallen!
 
Video 1 (Graven in de tuin)
Woensdag 8 november 2017: Alles staat weer klaar voor de bevalling van Luna. In huis heerst de sfeer van nesteldrang, spanning en plezier. De warmte lamp is ook weer op haar plek om de puppy's straks lekker op temperatuur te houden. Even testen met Luna en de juiste temperatuur / hoogte verhouding instellen. Luna is nog even lekker gewassen en getrimd... alles netjes.

Zaterdag 4 november 2017: Bijna 7,5 weken zwanger. Luna maakt ons ‘s nachts wakker als ze wil plassen, dat beloofd wat. Langzaam gaat dat ons opbreken en we gaan wisseldiensten in lassen, dan Chris en dan Sandra heeft de “nachtdienst”.
Het legnest wordt gepoetst en gaat in de Hibiscrub desinfectans. We zetten het weer op de oude vertrouwd plek naast de kachel in de woonkamer. De lamp op de juiste hoogte, op het dressoir: de weegschaal en langzaam alle dingen die voor de bevalling nodig zijn.
Luna krijgt regelmatig een bak voer en mag zoveel eten als ze wil. Sparrow gaat regelmatig uit wandelen in een uitlaatgroep, Terra is dol op onze nieuwe step en trekt Sandra en step en al graag voort. Terra wordt nog bij 2 pups in gezet als voorbeeld hond, wat doet ze dat graag. Kortom het leven is een feest en in blijde verwachting wachten we op wat gaat komen. We zijn er klaar voor!
Vrijdag 3 november 2017: Laten we nog een keer Luna controleren bij Visdonk. Luna heeft al een behoorlijke buik en honger voor een weeshuis. Ze is 8 kilo aangekomen en nu 53 kilo. Ze eet meer en drinkt meer en dat is niet gek met een buik vol pups. Dr. Femke Lauwerijs kijkt Luna helemaal na en geeft Luna het perfect recept voor de zwangere vrouw mee: Luna mag onbeperkt lekker veel eten! Welke vrouw wil zo’n doktersadvies nou niet? Ook het bloed wordt weer gecontroleerd en is perfect. Op naar een mooie bevalling!
Donderdag 19 oktober 2017: Al snel begint de nestdrang van Sandra en gelaten gaat Chris er in mee. “Help, mijn vrouw wil dat ik klus” De woonkamer/kraamkamer moeten netjes en anders. Dus nieuw zeil in de woonkamer, ander kleur kleed, ronde salon tafel. En alles moet snel. Zo kunnen we lekker dweilen en poetsen en alles schoonhouden als de pups er zijn. We genieten van onze nieuwe green house/industrieel look huiskamer. De laatste weken gaan aanbreken. Het is druk, het zomer seizoen loopt op zijn eind. Het is nog te mooi weer om te snoeien, het gras blijft maar groeien want het is nog steeds boven de 10 graden. Chris zit dus nog veel op de maaier en Sandra heeft het druk met de praktijk en haar nieuwe trimsalon.
Vrijdag 13 oktober 2017: En we gaan 4 weken later tellen, want dan kunnen we een echo laten maken. Met 4 weken en 3 dagen later hebben we een afspraak bij Stijn van Gils voor een echo. Luna moet op haar rug liggen en haar mooie buik wordt kaal geschoren. De buik krijgt een flinke dot koude gel en de kop van de echo wordt op de buik gezet. We zien gelijk 3 bewegende levendige pups! Zwanger! Stijn telt 3 keer maar het valt niet mee, de kinders blijven niet stil op een rijtje liggen….:-) Hoeveel precies zien we wel weer bij de bevalling, en welk geslacht ook. Happy gaan we naar huis. Luna lijkt zelf ook blij en met een trotse staart maken we nog een grote wandeling met haar.
Dinsdag 12 september 2017: De volgende ochtend gaan we weer lekker wandelen met zijn allen en daarna gaan Terra en Sparrow even met een bot in de bench zodat de geliefden de achtertuin hebben. Het foto toestel in de aanslag want het is mooi weer en we kunnen mooie foto’s maken. Er wordt weer gedanst en gesjanst en….om 11 uur hebben we nog een dekking. Azuro mag even bijkomen en dan gaat de grote lieve kerel mee de trimsalon in om er weer een heertje van te maken. Het was al even geleden dus Sandra is heel wat uren met hem bezig, maar een heel eind op weg en lekker fris gewassen zegt Luna als we ze weer bij elkaar zetten dat het genoeg is. Dat is eigenlijk het mooiste, als de teef zegt dat het zo is, kan de reu naar huis. Azuro heeft het helemaal gehad en is moe. We brengen hem snel naar zijn eigen nestje thuis waar hij voldaan in zijn mand kruipt. We zijn super dankbaar dat we de grote mooie lieve beer weer hebben mogen gebruiken, heel erg bedankt!
Maandag 11 september 2017: Dag 19 van de loopsheid. Azuro staat klaar en we gaan naar Visdonk voor een progesteron bloed tap. Thuis worden we gebeld 10,2 en we moeten dekken! Azuro wordt opgehaald voor de logeerpartij en na een uurtje dansen en sjansen is het al raak, Azuro dekt Luna en ze staan een mooie tijd vast. Yeah, we hebben een dekking! We gaan lekker met de 4 honden wandelen en wat is het toch machtig met zo’n beer van een reu erbij. ‘s Avonds laat in het donker weer een dekking, op het terras in de achtertuin. Stiekem waren ze naar buiten geslopen. “Waar zijn die twee”, vraagt Sandra. Met de zaklamp zoeken we in de tuin en daar stonden ze ons snuffelig aan te kijken. Azuro gaat tevreden en rustig slapen. Wij natuurlijk ook helemaal blij. Luna en Azuro mogen elkaar.
Donderdag 7 september 2017: Dag 15 van de loopsheid. We gaan weer progesteron prikken en die is pas 1,61. Azuro wordt weer gebeld dat het nog geen tijd is. We wachten…
Maandag 4 september 2017: Vandaag is het dag 12 van de loopsheid. We doen de eerste progesteronprik bij Dierenhospitaal Visdonk. Luna is op de weegschaal 45 kilo en huppelt met Stijn mee. Luna wordt gecontroleerd en gezond en sterk bevonden, een go. Er wordt een beetje bloed afgenomen voor controle en progesteron. Het bloed is goed en het progesteron pas 0,75 of te wel nihil. De waarde moet door de 6 zijn voor een ovulatie van de eitjes. Dus nog even geduld met het uitnodigen van een heer.
Donderdag 24 augustus 2017: Luna is loops geworden en we zijn helemaal blij want we willen weer eens een nestje gaan doen van Luna en Azuro. Ze hebben al eerder een mooi nestje gehad waarbij een grandioze teef zat, die we graag zelf had willen houden. Hopelijk zit ze er dit keer weer bij. Eindelijk: Feestje! Afgelopen twee jaren hadden we het druk met de camping en salon, de operatie van Sandra en het bouwen van onze eerste vakantiewoning. Er voor een nest moet je goed de tijd nemen natuurlijk om er helemaal van te genieten.
 
(c) 2008-2017 Visser-Koghee